Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 12 Απρ 2021
Εμβόλιο / Ο σώζων εαυτόν σωθήτω από κυβερνώντες και φαρμακευτικές
Κλίκ για μεγέθυνση






 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έκανε ένα μεγάλο δώρο στην AstraZeneca, διότι με την «ήξεις αφήξεις» ανακοίνωσή του, αλλά πάντα υπέρ της χρήσης του εμβολίου της, φαίνεται ότι έσωσε από μεγάλες περιπέτειες τον κολοσσό των 76.000 εργαζομένων, με έσοδα 25,89 δισ. και κέρδη 3,14 δισ. το 2020. Το εμβόλιο της εταιρείας θα χρησιμοποιείται πλέον στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης στα άτομα άνω των 60 ετών και η εταιρεία θα διασφαλίσει τα κέρδη της και οι κυβερνήσεις την ησυχία τους, για να μην ψάχνουν άλλους προμηθευτές σε μια δύσκολη αγορά.

 

Πέρα από την πλήρη σιωπή της AstraZeneca, αν εξαιρέσει κάποιος τη λιτή ανακοίνωση των δύο γραμμών για την ασφάλεια του εμβολίου, η οποία εξόργισε διεθνώς μεγάλο μέρος του ιατρικού κόσμου που θεωρούσε υποχρέωση της εταιρείας να προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για να καθησυχάσει την ευρωπαϊκή και διεθνή κοινή γνώμη, ο πόλεμος των φαρμακευτικών εταιρειών και οι πολιτικές των κυβερνήσεων μας απέδειξαν άλλη μια φορά ότι το κέρδος προέχει της υγείας και της ασφάλειας των ανθρώπων.

Στο Ισραήλ του κατηγορούμενου για διαφθορά Μπενιαμίν Νετανιάχου, που έχει εμβολιάσει το 60% του πληθυσμού με μία δόση και το 53% με δύο δόσεις, συμπεριλαμβανομένων των αποίκων της Δυτικής  Όχθης, αλλά εξαιρώντας τους Παλαιστινίους που ζουν στα Κατεχόμενα, η Pfizer / BioNTech μπλόκαρε την παράδοση 700.000 δόσεων εμβολίων διότι με τις διενέξεις ανάμεσα σε τρία υπουργεία η κυβέρνηση του Νετανιάχου καθυστέρησε την πληρωμή 2,5 εκατ. δόσεων.

Η Pfizer, που απεχθάνεται, όπως φάνηκε, την κρατική γραφειοκρατία, χαρακτήρισε «μπανανοδημοκρατία» το Ισραήλ εισπράττοντας την οργή του ραδιοφώνου του ισχυρού στρατού του, αλλά κανείς δεν αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το Ισραήλ πληρώνει 28 δολάρια για την κάθε δόση στην Pfizer σε σχέση με τα 14,5 δολάρια που καταβάλλει για παράδειγμα η Ευρωπαϊκή  Ένωση.

Αυτή η υπερτίμηση κατά 100% της τιμής αγοράς του εμβολίου από το Ισραήλ οφείλεται στους άγραφους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης της ελεύθερης αγοράς ή μόνο στην ακόρεστη δίψα κάποιων για μια καλή «προμήθεια»;

 

Στη Σλοβακία ο δεξιός πρωθυπουργός  Ίγκορ Μάτοβιτς αναγκάστηκε να παραιτηθεί επειδή τόλμησε να παραγγείλει 2 εκατ. δόσεις του ρωσικού Sputnik V για να αναλάβει την κυβέρνηση ο επίσης δεξιός υπουργός Οικονομικών  Έντουαρντ Χέγκερ, ύστερα από τις παραιτήσεις έξι υπουργών και ενώ η μικρή χώρα των 5,5 εκατομμυρίων καταγράφει πάνω από 10.000 θύματα και η διπλανή Τσεχία κρατά αυτή τη στιγμή παγκόσμιο ρεκόρ θυμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Στη γειτονική Βαυαρία ο τοπικός πρωθυπουργός και διεκδικητής της καγκελαρίας, εκ μέρους της γερμανικής Δεξιάς, Μάρκους Ζέντερ υπέγραψε προσύμφωνο για την αγορά 2,5 εκατ. δόσεων του Sputnik V, εάν το εμβόλιο λάβει την έγκριση του ΕΜΑ, εφαρμόζοντας στην πράξη το λαϊκίστικο σύνθημα «Πρώτα η Βαυαρία» και αδιαφορώντας για τις αποφάσεις της ομογάλακτης καγκελαρίου της χώρας.

Στη Βραζιλία ο νέος υπουργός Εξωτερικών Κάρλος Φράντσα ψάχνει να αγοράσει εμβόλια στην κορεσμένη ελεύθερη αγορά, επειδή η αδιαφορία του Μπολσονάρου για τη «γριπούλα» έχει προκαλέσει πάνω από 340.000 νεκρούς, αφού πολλοί ακόμη πιστεύουν βλακωδώς ότι θα αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό με το "Kit Covid" του Μπολσονάρου, που βασίζεται στην υδροξυχλωροκίνη και την ιβερμεκτίνη.

Η Γαλλία ξεκίνησε την παραγωγή του εμβολίου της Pfizer έξω από τα Παρίσι ελπίζοντας πως η Valneva θα παρασκευάσει το πρώτο γαλλικό εμβόλιο μετά τις καθυστερήσεις της Sanofi, ενώ ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, αφήνοντας ένα μήνυμα που δεν απέχει πολύ από το «Πρώτα η Γαλλία», κατέστησε σαφές ότι, μεσούσης της πανδημίας, ισχύει η ελάχιστα ανθρωπιστική ρήση «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».




πηγη: https://www.avgi.gr
 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου