Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 12 Ιούν 2022
Επάγγελμα .. Τράγκας - Μια σκοτεινή ιστορία, ένα απίστευτο σκάνδαλο που θα το φάει κι αυτό το σκοτάδι
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 

 
Εντάξει, να το ξαναπούμε ότι είσαι ισοπεδωτικό το σύνθημα "Αλήτες, Ρουφιάνοι, Δημοσιογράφοι" και όντως υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. (Τυχαίνει να έχουμε επαφές, κάποιες φορές και φιλικές θα λέγαμε με κάποιες τέτοιες "εξαιρέσεις").

Απ' την άλλη είναι εντυπωσιακό πόσο χλάπατα θεωρούν τους αναγνώστες και τηλεθεατές τους ορισμένοι/οι απ' αυτούς/ες που σήμερα παριστάνουν τους εντυπωσιασμένους/ες για την μυθώδη περιουσία που άφησε πίσω του ο εκλιπών συνάδελφος τους Γ, Τράγκας. Μιλάμε για υποκρισία που ξεπερνάει κάθε όριο, αφού οι πάντες στο δημοσιογραφικό συνάφι γνώριζαν τις μεθοδεύσεις και τακτικές που χρησιμοποιούσε για να θησαυρίζει ο μακαρίτης.

Χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα από δημοσίευμα της Kontra newς:

"Επάγγελμα .. Τράγκας. Σόουμαν του ραδιοφώνου, αφόρητα λαϊκιστής, ζούσε την καθημερινή παράσταση μπαίνοντας στο πετσί του ρόλου, φόβος και τρόμος του πολιτικού στερεώματος, με καταγγελτικό λόγο πολλές φορές του περιθωρίου, σίγουρο ακριβοπληρωμένος από τους εργοδότες του.Έφταναν όμως αυτά για να χτιστεί αυτή η περιουσία;

Οι μετά θάνατον μαρτυρίες είναι πολλές. Ανοιξαν στόματα. Ο αποθανών όμως ούτε δικάζεται, ούτε τιμωρείται, ούτε του επιβάλλεται πρόστιμο. Τι κι αν το όνομά του φιγουράρει στη λίστα Λαγκάρντ και στα Panama papers, τι και αν το κακούργημα για το "πόθεν έσχες" αδήλωτα εκατομμύρια- έγινε πλημμέλημα,

 Η ανάρτηση μιας επώνυμης δημοσιογράφους στο Facebook που είχε συνεργαστεί μαζί του αλλά είχε και συγγενική σχέση κάτι δείχνει, Γράφει:

«Σε κάποιο από τις τηλεοπτικές εκπομπές του μου τηλεφωνεί γνωστός, συγχωρεμένος πλέον, γιατρός ζητώντας μου να βγει στην εκπομπή να μιλήσει για τη συσκευή όζοντος. Ενημερώνω τον Γιώργο και η απάντησή του ήταν η εξής: Πες του να μου δώσει 10 εκατομμύρια (δραχμές τότε) και το συζητάμε. Δεν τον έβγαλε ποτέ,„. »"

Πέρα από την υποκρισία κάποιων δημοσιογράφων το παραπάνω απόσπασμα δεν υποδηλώνει κάτι περισσότερο. Προσέξτε όμως την συνέχεια μέσα από ένα χθεσινό δημοσίευμα της φυλλάδας "Πρώτο Θέμα": 
 
Σύμφωνα µε τα νεότερα οικονομικά δεδομένα, η αμύθητη περιουσία του εκλιπόντος δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα ξεπερνά τις αρχικές εκτιμήσεις που την έφεραν στα 100 εκατ. ευρώ και πλησιάζει στα 140 εκατ., αφού µόνο η αξία των ράβδων χρυσού που βρέθηκαν σε τραπεζική θυρίδα που διατηρούσε στο εξωτερικό ανέρχεται στο ποσό των 5 εκατ. ευρώ.
 
Την ίδια στιγμή διευρύνεται ο κύκλος των προσώπων των οποίων η περιουσία δεσμεύτηκε από την Οικονομική Εισαγγελία, αλλά και ο κατάλογος των εμπλεκόμενων προσώπων που συνέβαλαν στην αύξηση της περιουσίας του αποβιώσαντος δημοσιογράφου.
 
Το άκρως αποκαλυπτικό πόρισα των περίπου 60 σελίδων της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), µε το οποίο δεσμεύτηκε το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών (και καταθέσεων) του εκλιπόντος και της συζύγου του Μαρίας Καρρά, φτάνοντας στα χέρια του Οικονομικούς Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκα, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.
 
Σε µια πρώτη ανάγνωση του πορίσματος της Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαµπος Βουρλιώτης, προκύπτει ότι στο όνομα του Γιώργου Τράγκα, αλλά και σε εκείνο της Μαρίας Καρρά βρέθηκαν υπερπολυτελή ακίνητα σε περιοχές-φιλέτα τόσο του εξωτερικού όσο και της Ελλάδας, καταθέσεις και θυρίδες σε τράπεζες, ράβδοι χρυσού, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα κ.λπ....
 
Το επόμενο βήμα των εισαγγελικών αρχών ήταν η κατάσχεση της περιουσίας δύο στενών συνεργατών του, ενός άνδρα και µιας γυναίκας, οι οποίοι φέρονται να είχαν ουσιαστική συµετοχή στην απόκτηση της μυθώδους περιουσίας του. Τα δύο αυτά πρόσωπα ήταν μέτοχοι στις εταιρείες του Γιώργου Τράγκα, ενώ διαδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο στη μεταφορά χρηματικών ποσών και στην αγορά της κινητής και ακίνητης περιουσίας του....
 
Ενα µεγάλο κεφάλαιο που απασχολεί την Οικονοµική Εισαγγελία είναι οι υψηλές δανειακές συµβάσεις που είχε συνάψει ο Γιώργος Τράγκας µε συγκεκριµένη τράπεζα στην Ελλάδα, οι οποίες αποπληρώθηκαν µε την καταβολή µόνο του 1/3 του ποσού του δανείου, ενώ το υπόλοιπο ποσό χαρίστηκε.
  
 
Ξέρετε, ποιό είναι το "μυστικό" και το "κλειδί" της όλης ιστορίας; Αυτά τα δυο πρόσωπα τα οποία "διαδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο στη μεταφορά χρηματικών ποσών". Είναι αυτά τα πρόσωπα τα οποία είχαν τις άκρες¨ να βγάζουν το "βρόμικο" χρήμα του Τράγκα από την Ελλάδα στο εξωτερικό και να κάνουν τις σχετικές μπίζνες με τις αγορές ακινήτων. Και ενώ τα πρόσωπα αυτά είναι γνωστά και πτυχές από την δράση τους -αν πιστέψουμε δημοσιογραφικές πληροφορίες- θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε χρόνια .. για να διερευνηθεί η υπόθεση ... Φέξε μου και γλίστρησα ..
 
 
Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 | 10:00 π.μ.
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου