Ο Σπύρος Σαπουνάς, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, είναι από τα στελέχη που έγιναν γνωστά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας καθώς κατέχει ένα νευραλγικό πόστο και συντονίζει την -αμφιλεγόμενη κατά τα άλλα- κινητοποίηση του ΕΟΔΥ στις έκτακτες ανάγκες και τις εστίες που εντοπίζονται. 

Όμως, ο γιατρός που έχει επιλεγεί σε αυτό το πόστο, προκαλεί αρκετές συζητήσεις για κάποιες αναρτήσεις του. Πρόσφατα δέχτηκε κριτική για την ανάρτησή του, εν μέσω της νέας κρίσης, που μοιάζει να δικαιολογεί το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει, πλέον, τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ μετά τις επανειλημμένες κατηγορίες αλλά και την έμμεση παραδοχή ότι αποκρύπτονται κρούσματα συστηματικά.

«Κρατάμε τις αποστάσεις τηρούμε τα μέτρα ακούμε τους ειδικούς και δεν ασχολούμαστε με το τι κάνει ο άλλος. Ποτε δεν θα είναι σε θέση ο πολίτης να κάνει διερεύνηση και να μάθει τις σωστές πληροφορίες. Το κράτος αναλαμβάνει αυτό τον ρόλο και πολύ αποτελεσματικά. Σεβασμός στους συμπολίτες και στα προσωπικά δεδομένα!» έγραψε και προκάλεσε αντιδράσεις για το ύφος και τον τόνο του απέναντι στους πολίτες. 

«Γίδια» οι βουλευτές και ευρωβουλευτές - Όφελος αν πέσει το αεροπλάνο;

Αυτό όμως που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι η ανάρτηση που έχει κάνει ο Σπύρος Σαπουνάς στις 26 Σεπτεμβρίου 2019, όταν δεν ήταν γνωστός στην κοινή γνώμη, από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών: «Παίρνεις πτήση από Στοκχόλμη για Βρυξέλλες. Κανένας Έλληνας και η επιβίβαση ολοκληρώνεται σε πέντε λεπτά χωρίς προβλήματα. Από Βρυξέλλες για Αθηνα μόνο Έλληνες, βουλευτές ευρωβουλευτές και λοιπά γίδια και λες αν πεσει το αεροπλάνο λογικά όφελος θα είναι αυτό για τη χωρα». 

Ο τρόπος που χαρακτηρίζει τους έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές ως «γίδια» αλλά και το γεγονός ότι κατά την άποψή του αν πέσει το αεροπλάνο θα είναι «όφελος για τη χώρα», είναι αξιοσημείωτος. Το γεγονός ότι ένας επιστήμονας που είναι τοποθετημένος σε κρίσιμο πόστο, εκφράζει απόψεις που ενδημούν στους «ψεκασμένους» των πλατειών, δεν είναι πολύ συνηθισμένο. 

Όταν όμως είναι επιφορτισμένος με πολύ σοβαρά καθήκοντα στην υγειονομική κρίση, μάλλον απαιτούνται κάποιες εξηγήσεις. 

πηγη:https://tvxs.gr