Επίθεση με απαξιωτικούς, τουλάχιστον, χαρακτηρισμούς, εναντίον των ανταποκριτών των ξένων ΜΜΕ που «τολμούν» να μην συμφωνούν με την εκδοχή και τις ερμηνείες των γεγονότων από τον Σκάι, εξαπέλυσε ο, βουλευτής πλέον της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, από το ραδιόφωνο του ομίλου, μαζί με τον Άρη Πορτοσάλτε.

Αφορμή ήταν δημοσίευμα της διάσημης γαλλικής εφημερίδας «Liberation», υπό τον τίτλο, «Δυναστεία Μητσοτάκη - Ο μικρός «Κούλης» στην εξουσία».

Η εφημερίδα έγραφε, μεταξύ άλλων, ότι για τους Έλληνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένα γνώριμο πρόσωπο, πως η οικογένεια Μητσοτάκη έχει κυριαρχήσει για δεκαετίες στην κεντρική πολιτική σκηνή και ότι η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη σηματοδοτεί την επιστροφή των δυναστειών (Παπανδρέου ή Καραμανλή) που κυβέρνησαν τη χώρα με τη σειρά τους για περισσότερο από μισό αιώνα. Ενώ επισημαίνει πως οι οικογένειες αυτές έγιναν σύμβολα νεποτισμού και πελατειακών σχέσεων που έχουν καταστρέψει τη χώρα.

Με αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο, η συζήτηση ξεκίνησε με τον Πορτοσάλτε να «αναρωτιέται» αν… «η Liberation είναι κάτι σαν την Αυγή», αφού πρώτα χαρακτήρισε «απαράδεκτο» τον χαρακτηρισμό «μικρός Κούλης».

Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο δημοσιογράφος γνωρίζει την ιστορία της «Liberation» - προφανώς όχι - αλλά πρόκειται για μια ιστορική γαλλική εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1973 στον απόηχο του Μάη του '68 από τον φιλόσοφο Ζαν - Πωλ Σαρτρ και την ιστορική μορφή της εξέγερσης Σερζ Ζουλί.

Ωστόσο, η εκδοχή Παπαδημητρίου για την εφημερίδα είναι ότι δεν πρόκειται και για κανένα σοβαρό έντυπο και ότι ανήκει σε μεγάλο επενδυτικό οίκο και την οικογένεια Ρότσιλντ.

Τα παραπάνω δεν ήταν παρά μια «εισαγωγή» στην παραληρηματική επίθεση προς τους ξένους ανταποκριτές στην Ελλάδα: «Οι ανταποκριτές πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων, έγραφαν για μια Ελλάδα που δεν υπάρχει. Για μια Ελλάδα που τους διηγήθηκαν στα γεμάτα καπνό γραφεία του Μαξίμου τα στελέχια του αποδημούντος ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όλοι. Υπάρχουν ανταποκριτές ξένου Τύπου που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ξέρουν τα θέματα αλλά και όταν δεν τα ξέρουν κάθονται και τα κοιτάζουν σωστά, αλλά υπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους. Περί αυτού πρόκειται».

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα 01:10:19 ΕΔΩ

https://tvxs.gr