Σημαντικές αποκαλύψεις για την ύπαρξη αυτόπτη μάρτυρα του πολυσυζητημένου ξυλοδαρμού ενός πολίτη από τη συνοδεία πολιτικού προσώπου στην οδό Μιχαλακοπούλου φέρνει στην επιφάνεια  ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως αναφέρει, έχει διαβιβάσει στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων την επιστολή του μάρτυρα ζητώντας να ληφθεί επίσημη κατάθεση. Παράλληλα, αποκαλύπτει περίεργες μεθοδεύσεις από την πλευρά των διωκτικών αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς αρχικά κλήθηκε ο ίδιος να καταθέσει από αξιωματικό της ΕΛΑΣ για την υπόθεση αλλά στη συνέχεια αυτό εγκαταλείφθηκε. Παράλληλα, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική και στην κυβέρνηση για την αλαζονική στάση της στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου καθώς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντώντας  με καθυστέρηση ενός μήνα σε σχετική ερώτηση, επαναλαμβάνει τις ίδιες διαψεύσεις που διατυπώθηκαν και μετά το περιστατικό χωρίς να προσκομίσουν κανένα στοιχείο. 

 

Αναλυτικά, η υπόθεση όπως την περιγράφει ο Γιάννης Ραγκούσης:

"Πριν από λίγες ημέρες, το πολιτικό μου γραφείο δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από αξιωματικό της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ο οποίος ζήτησε να έρθει σε επικοινωνία μαζί μου για το περιστατικό στην Μιχαλακοπούλου με τον ξυλοδαρμό μοτοσικλετιστή. Στην επικοινωνία μας που ακολούθησε, ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ με ρώτησε εάν ήμουν πρόθυμος να καταθέσω όσα γνωρίζω για τον ξυλοδαρμό του πολίτη. Η απάντησή μου ήταν θετική με την προϋπόθεση πως η πρωτοβουλία τους να καταθέσω, θα διατυπωνόταν γραπτώς, με επίσημη κλήτευσή μου ως μάρτυρα στη διερευνόμενη υπόθεση.

Ο αξιωματικός συμφώνησε αμέσως και κλείσαμε ραντεβού να έρθει στη Βουλή, την προηγούμενη Τετάρτη 10/6, στις 11 το πρωί. Μια ημέρα μετά όμως, με νεότερο τηλεφώνημά του, ο ίδιος αξιωματικός της ΕΛΑΣ μου ανακοίνωσε ότι η κατάθεσή μου ακυρώνεται, επειδή όπως μου είπε, μετά από νεότερες συνεννοήσεις τους με τον εποπτεύοντα εισαγγελέα, αποφάσισαν να μην μου ζητήσουν κατάθεση.

Την ίδια στιγμή, με πρωτοφανή αλαζονεία, παραβίαζαν τις πλέον βασικές υποχρεώσεις τους, όπως απορρέουν από το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία καθώς και τον κανονισμό της Βουλής.
Έναν ολόκληρο μήνα μετά, απαντώντας στη γραπτή Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που τους υποβάλαμε στις 14 Μαΐου για το περιστατικό στη Μιχαλακοπούλου, συνέχισαν τα ίδια αδίστακτα ψέματα που είχαν χρησιμοποιήσει και στο δελτίο τύπου καθώς και στην προφορική τους απάντηση στο Κοινοβούλιο. Δηλαδή, ότι δήθεν δεν υπήρχε «ούτε συνοδεία ούτε συνοδοί» επίσημου προσώπου, καθώς και πως μόνον ένας αστυνομικός έδρασε στο περιστατικό.
Επίσης, κατά τρόπο αδιανόητο για ευνομούμενη και σύγχρονη διακυβέρνηση, αρνήθηκαν να προσκομίσουν στοιχεία και πληροφορίες αναφορικά με τα υπόλοιπα ερωτήματα που τους είχαμε υποβάλει.

Χθες, διαβιβάσαμε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, χωρίς να τη δώσουμε στη δημοσιότητα, επιστολή που λάβαμε από αυτόπτη μάρτυρα στο συγκεκριμένο περιστατικό. Ζητήσαμε να τον καλέσουν για να λάβουν από αυτόν επίσημη κατάθεση. Ο συγκεκριμένος πολίτης, εμφανίζεται ολοκάθαρα στο βίντεο να παρακολουθεί και να ακούει όλα όσα συνέβησαν εκείνες τις στιγμές. Πρόκειται για μαρτυρία που εκθέτει ανεπανόρθωτα την πρωτοφανή κι αδιανόητη για κράτος δικαίου, κυβερνητική μεθόδευση συγκάλυψης της παρουσίας ανώτατου κυβερνητικού στελέχους που εδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς και έκνομης αστυνομικής βίας.

Τελικά, ο ξυλοδαρμός πολίτη στη Μιχαλακοπούλου από τους Πραιτωριανούς του Μεγάρου Μαξίμου- όπως και η απόκρυψη της σκανδαλώδους λίστας Πέτσα για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ-γίνεται αφορμή μέρα με τη μέρα, να έρθει στην επιφάνεια ένας απολυταρχικός κρατικός μηχανισμός που λειτουργεί έκνομα και χωρίς διαφάνεια. Ένας απολυταρχικός κι όχι επιτελικός κρατικός μηχανισμός, με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου και την Κατεχάκη, εντελώς επικίνδυνος για τους θεσμούς, τη δημοκρατία και τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.

Το βίντεο του ξυλοδαρμού του πολίτη-οδηγού δικύκλου  ο οποίος είχε διαμαρτυρηθεί γιατί το αυτοκίνητο επισήμου, που σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να είναι ο προσωπάρχης του Μαξίμου και ανιψιός του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, είχε περάσει με κόκκινο και διακινδύνευσε την ασφάλειά του. 

 
tvxs.gr