Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 22 Νοέ 2020
Δεν έχεις γιατρούς; Πάρε αστυνομικούς
Κλίκ για μεγέθυνσηΚατερίνα Μπρέγιαννη
22/11/2020, 09:30
 

 

Η Αριστερά δεν τους έκανε τη χάρη να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος για να αποσιωπηθεί η αποτυχία τους στη διαχείριση της πανδημίας

Η Αριστερά δεν πάτησε την μπανανόφλουδα που πέταξε η Ν.Δ. στον δρόμο για το Πολυτεχνείο. Κι αφού δεν την πάτησε, έπρεπε να πληρώσει. Στο Πολυτεχνείο φέτος αποκαλύφθηκε ποιο είναι το plan B του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το κλίμα είχε φροντίσει να πυροδοτήσει ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αποκορύφωμα την πρωτοφανή στη Μεταπολίτευση απαγόρευση των συναθροίσεων. Για να αιτιολογηθεί το χουντικής έμπνευσης αντιδημοκρατικό παραστράτημα, χρησιμοποιήθηκαν κραυγαλέα ψέματα που επισφραγίστηκαν με ένα όργιο καταστολής.

Επιτέθηκαν στην  Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που υπερασπίστηκε το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών αμφισβητώντας την αξιοπιστία της -«τη μία λένε έτσι, την άλλη αλλιώς»- και πρόσθεταν παραινετικά «μα τι θέλετε εσείς με το ΚΚΕ; Εσείς είστε κόμμα εξουσίας;».

Για να πάρει τη σκυτάλη ο Γεωργιάδης. «Είδατε εσείς καμιά αντίδραση την 28η Οκτωβρίου;». «Αυτά τα κόμματα βάζουν πάνω από τις εθνικές γιορτές το Πολυτεχνείο;» μονολογούσαν οι ακροδεξιοί της Ν.Δ. Μέχρι και τους «ανθρώπους που θα χάσουν τη δουλειά τους» αν δεν ανοίξει η οικονομία θυμήθηκε ο Γεωργιάδης για να ξελασπώσει την κυβέρνηση που αφήνει απροστάτευτη την κοινωνία στην κρίση.

Παράλληλα, η έκτακτη ανάγκη στοιχειοθετήθηκε με ένα σόου κατατρομοκράτησης, όπως εθιμοτυπικά στήνεται στις πορείες. «Φρούριο η Αθήνα» «6.000 αστυνομικοί στους δρόμους» και, για να υπάρξει μια στοιχειώδης αληθοφάνεια, έκλεισαν όλους τους σταθμούς του μετρό.

Η Αριστερά δεν τους έκανε τη χάρη να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος για να αποσιωπηθεί η αποτυχία τους στη διαχείριση της πανδημίας. Γι’ αυτό και ανακάλυψαν «επεισόδια» εκεί που δεν υπήρχαν. Οι συγκεντρώσεις έγιναν συμβολικά, με τήρηση των μέτρων κι αυτό δεν άρεσε καθόλου σε μια κυβέρνηση που το μόνο που επιζητά είναι υπακοή, σιωπή και πειθαρχεία.

Εκτέθηκαν.  Έμεινε η πικρή αλήθεια της βίας και των ξυλοδαρμών που επακολούθησαν και φρόντισαν επιμελώς να αποκρύψουν. Ο νόμος και η τάξη που με σαρδόνιο ύφος καμάρωνε ο Χρυσοχοΐδης ότι είχαν επιβληθεί ειρηνικά είναι το απαύγασμα της επικοινωνιακής διαχείρισης του Πολυτεχνείου, που 47 χρόνια μετά παραμένει στο μάτι τους καρφί.

Το σχέδιό τους αποκαλύφθηκε: αντί για ΜΕΘ, ΜΑΤ παντού, γιατί όσο αποδεικνύεται η ανικανότητά τους τόσο πιο βίαια θα ξεσπούν σε όσους διαμαρτύρονται. Με όχημα την παραπληροφόρηση θα δαιμονοποιούν την Αριστερά -ως υποκινητή-, θεωρώντας πως έτσι θα την κρατούν σταθερά στο περιθώριο. Κάτι τους διαφεύγει όμως. Ο αστάθμητος λαϊκός παράγοντας και οι ανάγκες μιας κοινωνίας που αγκομαχά και υπομένει. Για πόσο όμως;

Πηγή: Αυγή

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου