Νέα δεδομένα φαίνεται πως προκύπτουν για το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά την ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της αντικατάστασης του μέχρι σήμερα γενικού γραμματέα Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης με ανάρτησή του στο Twitter, κάνει λόγο για άμεση σύνδεση της αντικατάστασης Τσουβάλα με το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις παραιτήσεις των Δημητριάδη και Κοντολέοντα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Από τους συναδέλφους συντάκτες του αστυνομικού ρεπορτάζ πληροφορούμαι πως η αντικατάσταση Τσουβάλα  συνδέεται άμεσα με την ανθρωπογεωγραφία των υποκλοπών και με τις παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέων».

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε σήμερα πως τη θέση του γ.γ. του Υπ.Προ.Πο. στην οποία έως σήμερα υπηρετούσε ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας αναλαμβάνει ο στρατηγός εν αποστρατεία και επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσουβαλάς ήταν αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. από το 2016 μέχρι το 2018. Μετά την τραγωδία με τους εκατό νεκρούς από τις πυρκαγιές στο Μάτι είχε αποπεμφθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και επανήλθε με την κυβέρνηση ΝΔ που τον έχρησε γενικό γραμματέα.

 
 

 

Ερωτήματα από ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως ο μέχρι πρότινος γ.γ. είχε «βασική ευθύνη για τη καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Παρά την αποπομπή του από τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης τον αναβάθμισε σε γενικό γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αμέσως μετά τις εκλογές».

«Σήμερα ξαφνικά - και μετά τις αποκαλύψεις των υποκλοπών – αποφάσισε να καθαιρέσει αυτόν που επί τρία χρόνια κρατούσε παρά το εμφανές πολιτικό κόστος που του προκαλούσε» σχολιάζει το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου προσθέτοντας ακόμα το εξής: «Φανταζόμαστε ότι οποιαδήποτε υποψία πως όλο αυτό έχει σχέση με τις τελευταίες αποκαλύψεις για το παρακράτος Μητσοτάκη με τις υποκλοπές, είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. κάνει λόγο για ερωτήματα, που πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση, που «ανακοίνωσε ότι ο κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στην τραγωδία στο Μάτι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επί διακυβέρνησης ΝΔ, αντικαθίσταται».

«Δεδομένων δημοσιευμάτων του προηγούμενου διαστήματος σύμφωνα με τα οποία εταιρείες σχετιζόμενες και με τη διάθεση του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στην Ελλάδα, είχαν συμβάσεις με την ΕΛ.ΑΣ., η εν λόγω αντικατάσταση δημιουργεί ερωτηματικά επί των οποίων θα αναζητηθούν απαντήσεις» καταλήγει το κόμμα.πηγη: https://tvxs.gr