Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 16 Αύγ 2022
«Μας ενημέρωσαν ξένα ΜΜΕ ότι οι 38 ήταν σε ελληνικό έδαφος»! Ο άνθρωπος αυτός είναι σίγουρα υπουργός; … Εσπευσμένα στον Έβρο ο Μηταράκης για τους 39 πρόσφυγες που δεν τους έβρισκαν!
Κλίκ για μεγέθυνσηΈνα ακόμα απίστευτο διεθνές ρεζιλίκι, επεφύλαξε στην χώρα μας η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και το εγχώριο μηντιακό σύστημα και τα γνωστά τρολ και μποτς του διαδικτύου, που ενεργοποιούνται για λογαριασμό του Μαξίμου ! Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Δεν ντρέπονται να ισχυρίζονται ότι “ενημερώθηκαν από ξένα ΜΜΕ (Spiegel) ότι 39 άνθρωποι είχαν περάσει τα ελληνικά σύνορα”, ότι βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος και το κράτος δεν είχε παρει χαμπάρι! Στην πραγματικότητα αποφάσισαν να κάνουν τα στραβά μάτια μετά και την διεθνή κατακραυγή και καταδίκη, χαλαρώνοντας  ανεπίσημα… ώστε να βρεθεί τρόπος να περάσουν το ποτάμι και να απεγκλωβιστούν οι δύσμοιροι 39 πρόσφυγες, που μέχρι τότε επισήμως “δεν τους έβρισκαν”!

Ένα ακόμη θέμα που αναδείχθηκε από τον αντιπολιτευόμενο Τύπο, βρέθηκε σε μεγάλα ρεπορτάζ των διεθνών δικτύων, σε ανακοινώσεις διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων και άλλων, αλλά όχι στα θέματα των τηλεοπτικών καναλιών, έμελλε να δώσει τα τελευταία 24ωρα στην κυβέρνηση τις λίγες «ανάσες» που αναζητούσε από τον κόλαφο του σκανδάλου των υποκλοπών. Το αποτέλεσμα ήταν μία ακόμα στιγμή διεθνούς απαξίωσης, τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τον μιντιακό της βραχίονα, εκθέτοντας και τη χώρα.

Όταν ο πρωθυπουργός αποφάσιζε να αναβάλλει το έκτακτο άνοιγμα της Βουλής στις 22 Αυγούστου προσβλέποντας σε ένα θαύμα αλλαγής ατζέντας τον Δεκαπενταύγουστο, αποκλείεται να είχε στο μυαλό του αυτό που τελικά συνέβη τις τελευταίες ημέρες

Εντωμεταξύ νέα σοβαρά ερωτήματα προκαλούν οι δηλώσεις που έκανε από τον Έβρο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου για τους 38 πρόσφυγες που τελικά μετά από ένα μήνα εντοπίστηκαν από την ελληνική αστυνομία και αναμένεται τις επόμενες ώρες να μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης τους.

Ο Νότης Μηταράκης μιλώντας στο OPEN, στην πρωινή εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ομολόγησε ότι η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε από ξένους δημοσιογράφους ότι οι 38 πρόσφυγες βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, μόλις ενημερώθηκε η κυβέρνηση από τους ξένους δημοσιογράφους ότι οι πρόσφυγες βρίσκονται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τη νησίδα και έχουν και βάρκα  έσπευσε η ελληνική αστυνομία στο σημείο για να προσφέρει βοήθεια και να μεταφερθούν.

Ο Νότης Μηταράκης υποστήριξε ότι η Τουρκία έπρεπε να παράσχει στους πρόσφυγες διεθνή προστασία ενώ αμφισβήτησε ότι βρίσκονται εκεί από τις 14 Ιουλίου. Με μισόλογα επέλεξε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου να απαντήσει στην ερώτηση εάν από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν προκύψει στοιχεία για την καταγγελία του θανάτου της πεντάχρονης από τσίμπημα σκορπιού.

Ο Νότης Μηταράκης αρκέστηκε να πει ότι τα επτά παιδιά που εντοπίστηκαν είναι καλά στην υγεία τους και υποστήριξε ότι «εάν έχασε κάποιος τη ζωή επί τουρκικού εδάφους δεν το ξέρουμε».

Με πληροφορίες από documentonews.gr και avgi.gr

πηγη: https://thefaq.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου