Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Κουφούδη, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώους τον συνεργάτη της εταιρείας Capital του Β. Μαρινάκη Αιμ. Κοτσώνη «με ελαχιστότατες αμφιβολίες», τον πρώην πλοιοκτήτη του πλοίου Π. Φάρο, και κατά πλειοψηφία, αθώο τον υποναυλωτή Β. Κουρούβανη.

 

Υπενθυμίζεται πως το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικάσει τον Αιμίλιο Κοτσώνη σε κάθειρξη 10 ετών και τους Β. Κουρούβανη και Π. Φάρος σε κάθειρξη 8 ετών. Στο Εφετείο που δικάζει σήμερα η εισαγγελέας είχε προτείνει την αλλαγή των κατηγοριών προς το δυσμενέστερο σε βάρος του Αιμ. Κοτσώνη και του υποναυλωτή Β. Κουρούβανη, ενώ πρότεινε την απαλλαγή του πρώην ιδιοκτήτη του πλοίου, Π. Φάρου.

Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, το δικαστήριο τους καταδίκασε όπως και το πρωτοβάθμιο. Ένοχοι κρίθηκαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι Ευθύμιος Γιαννουσάκης, Γεώργιος Μπουρδούβαλης, οι τέσσερις Τούρκοι που συμμετείχαν στη μεταφορά των ναρκωτικών σε αποθήκη στο Κορωπί, ο Ιρανός συνοδός των ναρκωτικών στο πλοίο, ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης ιδιοκτήτης της αποθήκης στο Κορωπί όπου μεταφέρθηκε η ηρωίνη και ο Σταύρος Λάγιος, συνεργάτης του Γιαννουσάκη που βοήθησε στη μεταφορά του φορτίου του «λευκού θανάτου» από το πλοίο στη βίλα της πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη και σε κατάστημα της περιοχής όπου παρελήφθη μέρος του φορτίου από Τούρκους συγκατηγορούμενους.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για την χορήγηση ελαφρυντικών στους πελάτες τους.

πηγη:https://tvxs.gr