Μάλιστα, ο «βραχίονας» της επιχείρησης ήταν συνεργεία του δήμου Αθηναίων που απομάκρυναν τα ξημερώματα το κοντέινερ με γερανό, υπό το βλέμμα, φυσικά, ισχυρών δυνάμεων της Αστυνομίας, η οποία είχε αποκλείσει την πρόσβαση καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Το «σόου» μεταδόθηκε ζωντανά από τον Σκάι, ενώ περίσσεψε η εντυπωσιοθηρία από μέρος των ΜΜΕ, με ευφάνταστα επίθετα, όπως… «το ΚΕΠ των αναρχικών», «το κοντέινερ του Ρουβίκωνα» κλπ.

«Η συμβολική αλλά και ουσιαστική ενέργεια της απομάκρυνσης του αυθαίρετου κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων, είναι ένα ακόμα βήμα για την επιστροφή της γειτονιάς στους κατοίκους της. Καμία αυθαιρεσία πλέον δεν θα γίνεται ανεκτή στο όνομα τάχα της ελευθερίας» αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

 

 

Kyriakos Mitsotakis

Η συμβολική αλλά και ουσιαστική ενέργεια της απομάκρυνσης του αυθαίρετου κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων, είναι ένα ακόμα βήμα για την επιστροφή της γειτονιάς στους κατοίκους της. Καμία αυθαιρεσία πλέον δεν θα γίνεται ανεκτή στο όνομα τάχα της ελευθερίας. Γιατί ελευθερία σημαίνει οι πολίτες να κυκλοφορούν απρόσκοπτα στην πόλη τους και να χαίρονται τους δρόμους, τις πλατείες, κάθε δημόσιο χώρο. Αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα θα το υπερασπιστούμε με τη στήριξη όλων των Ελλήνων.

 
 

 

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων με αφορμή την παραπάνω «επιχείρηση» σημειώνεται, πως «οι δράσεις του στην πλατεία Εξαρχείων περιλαμβάνονται στο συνολικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τη νέα δημοτική Αρχή για τις 129 γειτονιές της Αθήνας και η εφαρμογή του ξεκίνησε ήδη».

Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης σε δήλωσή του κάνει λόγο για «αποφασιστικότητα« της δημοτικής Αρχής στη βελτίωση της «καθημερινότητας των Αθηναίων» και για την επίτευξη αυτού του σκοπού δεν θα αφήσει «ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Με δράσεις  που ενισχύουν την καθαριότητα, βελτιώνουν τον φωτισμό, εμπλουτίζουν το πράσινο και αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο προς όφελος των δημοτών». 

«Σόου» απομάκρυνσης κοντέινερ από τα Εξάρχεια υπό το βλέμμα Αστυνομίας και Σκάι
 
https://tvxs.gr