Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 11 Οκτ 2019
«Τρομοκρατούνται, δικαστές- εισαγγελείς, με μηνύσεις. Έχουμε δημοκρατία;»
Κλίκ για μεγέθυνση
 

«Η ψήφος των ομογενών είναι ένα θέμα λυμένο εδώ και δεκαετίες σε πολλές χώρες του κόσμου», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγκώνη.

Ολόκληρη η συνέντευξη

«Ένας άνθρωπος που ζει 30 χρόνια στην Αυστραλία και αγαπά τη χώρα του και έρχεται στην Ελλάδα δυο-τρεις φορές, η συμμετοχή του στα κοινά είναι ανύπαρκτη. Δεν πληρώνει φόρους, δεν ζει εδώ. Η λογική λέει ότι η προτεινόμενη λύση σε επίπεδο επικρατείας είναι η πιο λογική. Δεν συζητάω για επιστολική ψήφο. Εδώ μιλάμε ότι γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση για αλλοίωση αποτελέσματος. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ επειδή νομίζει ότι έχει κάποιες συμπάθειες στην Δυτική Γερμανία από τα παλιά του ερείσματα του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί ότι τους συμφέρει αυτό. Έχουν την αίσθηση ότι έχουν κάποια δύναμη. Αυτό που επισημαίνω είναι ότι πρόκειται για μεγάλη αδικία. Δεν μιλάω γι’ αυτούς που έφυγαν την τελευταία δεκαετία λόγω κρίσης, μιλάω για αυτούς που ζουν και δρουν στο εξωτερικό τα τελευταία 30 και 40 χρόνια.

Πιστεύω ότι αν επικρατήσει η λογική και η καλή πρόθεση και όχι στο μυαλό μας να έχουμε την παντοδυναμία μας μέσω ανθρώπων που έφυγαν 40 χρόνια, θα βρούμε λύση. Δεν σκέφτομαι κομματικά. Σκέφτομαι λογικά. Ένας άνθρωπος που έχει φύγει από την Ελλάδα και δεν υφίσταται όσα υφίστανται αυτοί που ζουν εδώ, δεν μπορεί να έχει ισότιμη ψήφο. Είναι άδικο.

* Σχετικά με την δήλωση Λοβέρδου «θα εκλέξουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας»

Δεν ξέρω την πληροφόρηση Λοβέρδου. Ο κ. Λοβέρδος προέρχεται από ένα κόμμα που έχει γράψει ιστορία, είναι δικαίωμά του να λέει ότι θέλει. Εμείς δημόσια έχουμε πει ότι θα στηρίξουμε τον Προκόπη Παυλόπουλο, δεν μας έκανε όλα τα χατήρια, πιστεύω ότι είναι ένας καλός Πρόεδρος, έχει σταθεί στο ύψος του και αξίζει μια δεύτερη θητεία.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει διαφοροποιηθεί στην εκλογή του Προέδρου και το έχει πει δημόσια, αλλά νομίζω ότι όταν κυβερνάς σκέφτεσαι και διαφορετικά. Ο Προκόπης Παυλόπουλος πιστεύω ότι είναι εγγύηση για τη χώρα και τη γνώμη μου αυτή την έχω χρόνια.

* Υπόθεση Novartis

Την έζησα 1,5 χρόνο αυτή την ιστορία και μπορώ να πω τα εξής: Ακούω από το πρωί ως το βράδυ να μιλάνε με φοβερή άνεση, για κουκουλοφόρους, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Λοβέρδος κλπ.

Ο νόμος για τους προστατευόμενους μάρτυρες ισχύει 17 χρόνια στη χώρα και αυτοί που τον ψήφισαν είναι αυτοί που σήμερα τους λένε κουκουλοφόρους. Τον Απρίλιο του 2014 ο νόμος αυτός βελτιώθηκε και με την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη και με την υπογραφή του κ. Γεωργιάδη και πολλών άλλων, του Αβραμόπουλου, του Στουρνάρα…

Σήμερα ο Σπύρος Λάππας, ξεκαθάρισε ότι οι δικαστικοί θεωρούν αξιόπιστους τους προστατευόμενους μάρτυρες, τους συγκεκριμένους. Προκαλώ δημόσια, αν πράγματι θεωρούν ότι αυτός ο θεσμός είναι λάθος και έχει κουκουλοφόρους και ότι άλλο λένε, γιατί δεν κάνουν μια πρόταση να καταργήσουν αυτόν τον νόμο;  Προκαλώ δημόσια, να καταργήσουν εχθές αυτόν τον νόμο που όπως λένε είναι κατάπτυστος.

Για να μιλάμε σοβαρά, δεν υπάρχει σοβαρή χώρα στον πλανήτη που να μην έχει προστατευόμενους μάρτυρες. Έτσι εξαρθρώθηκε η Κου Κλουξ Κλαν, έτσι η Ντραγκέτα, έτσι η Μαφία, έτσι η Κόζα Νόστρα, για όσους δεν τα ξέρουν. Το 89% των περιπτώσεων έχει διαλευκανθεί από προστατευόμενους μάρτυρες, αλλιώς θα ήταν εξαφανισμένοι και σφαγμένοι.

Αυτή τη στιγμή τρομοκρατούνται οι δικαστές που είναι και αυτοί δημόσιοι υπάλληλοι. Λέμε το εξής: Πρόσφατα ο Αντώνης Σαμαράς, είπε δύο ονόματα και οι δικαστικοί αμελητί έφεραν αυτήν την υπόθεση στη Βουλή. Αυτό έπρεπε αυτό έκαναν. Διανοήθηκε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ να τα βάλει με τους δικαστές; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Εδώ μιλάνε όλη μέρα για κουκουλοφόρους και μηνύουν δικαστές και εισαγγελείς… λειτουργεί η Δημοκρατία στη χώρα;

Στην Προανακριτική θα διαλευκανθούν κάποια πράγματα. Το να ξέρω εγώ τα ονόματα των Ελλήνων πολιτικών που έστειλε το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Αμερικής, δεν έχει σημασία. Θα τα μάθει τώρα και ο πολίτης. Θα μάθει πολύς κόσμος τι γράφουν τα έγγραφα αυτά. Μας έκανε «δώρο» η κυβέρνηση του Μητσοτάκη και κάνει Προανακριτική.

Με τον Πολάκη μπορείς να διαφωνείς γιατί δεν σου αρέσει ο τύπος του, αλλά δούλεψε για την Υγεία, δεν έκλεψε και τα έβαλε με την διαπλοκή. Έρχεται τώρα ένας υπόδικος, ο Πουλής, με τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα στην πλάτη και μηνύει τον Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση και αντί να μπει στο αρχείο της Βουλής, σύρεται μια ολόκληρη παράταξη με ιστορία, η ΝΔ , και ζητάει την άρση της ασυλίας του Πολάκη!

* Για το ΚΕΘΕΑ.

Είναι λάθος αυτό που έκανε η κυβέρνηση με το ΚΕΘΕΑ και πρέπει να το διορθώσει πάραυτα και γρήγορα. Είναι πολύ μεγάλο λάθος, μια επιπόλαιη κίνηση και επειδή ξέρω αυτούς τους ανθρώπους από κοντά, γρήγορα να διορθώσουν το λάθος τους.

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Έχουμε στη ΡΙτσώνα καύση νεκρών. Είμασταν η μοναδική χώρα που δεν είχαμε καύση. Αυτό έγινε επί Ανδρέα Παπανδρέου και παρά τα απίστευτα εμπόδια, τώρα υλοποιείται.

10 Οκτωβρίου 2019 | 21:09
https://thefact.gr

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου