Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 14 Ιαν 2021
Ψηλά το κεφάλι σύντροφοι/σες. Σύντομα θα τους πάρουμε φαλάγγι!
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 
 

 

 
              Του Γ.Γ.

Δεν πρέπει να έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία ότι από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την κυβερνητική εξουσία η Ν.Δ., έχει θέσει σε εφαρμογή ένα επιτελικό σχέδιο για παλινόστηση ενός καθεστώτος σκληρής δεξιάς. 
 
Και αυτό δεν πρέπει να αποδοθεί στις εμμονές της συντηρητικής παράταξης. Ο φόβος της είναι που επιβάλει αυτή την επιλογή. Αντιλαμβάνεται ότι σύντομα οι ταξικές της επιλογές θα έχουν σαν αποτέλεσμα την κοινωνική έκρηξη
 
Αυτή είναι και η αιτία που θωρακίζει και πολλαπλασιάζει τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς, προσφέρει ασυλία στους μπάτσους για όλες τις κτηνωδίες τους -είναι αυτό που είπε δημοσίως ο νεοδημοκράτης βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος "Ας τρέξει και λίγο αιματάκι από τους μπαχαλάκηδες..."- και δεν περνάει μέρα που να μην παίρνει αντιδραστικά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Αυτά που παρακολουθούμε τώρα επί εποχή "Μητσοτακικής, Λουδοβίκιας απολυταρχίας" είναι η εισαγωγή στα όσα θα ακολουθήσουν αφού ύπουλα και συγκαλυμμένα συντελείται η φασιστικοποίηση της καθημερινής μας ζωής.

Αν και ο Γκέμπελς έχει πεθάνει εδώ και για δεκαετίες, οι ντόπιοι απόφοιτοι της σχολής του, μαζί με του Μπαλούρδους συμβάλουν να δημιουργηθούν συνθήκες απροκάλυπτου ...κοινοβουλευτικού χιτλερισμού.

 

Το αποτέλεσμα είναι να πληθαίνουν οι μπάτσοι, και να πολλαπλασιάζονται οι έμμισθοι κρατικοί ρουφιάνοι.
Την ίδια στιγμή ο λαός μας βρίσκεται στην δίνη μιας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, με τον εφιάλτη να δημιουργηθούν, λόγο πλειστηριασμών, στρατιές αστέγωννα πλησιάζει όλο και γρηγορότερα. 

 

Με τηνλογοκρισία να έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις για φιμωθεί κάθε φωνή που είναι αντίθετη στο καθεστώς,  με τους μπάτσους να βασανίζουν και να απειλούν ότι θα σκοτώσουντυχαίους πολίτες, τους δικαστές να απαλλάσσουν τους εγκληματίες ένστολους και να δικάζουν τα θύματα, ο ρόλος των ενσωματωμένων "λειτουργών της ενημέρωσης" έχει αναβαπτιστεί. Συμβάλουν καθοριστικά σ' αυτό και οι Πέτσινες λίστες

Και το ενδιαφέρον είναι ότι πια πέφτουν και οι μάσκες σε κάποιους δημοσιολόγους που για χρόνια προσπαθούσαν να καλλιεργήσουν το προφίλ του μετριοπαθούς, συντηρητικού μεν αλλά με ψήγματα αντικειμενικότητας

Το τελευταίο σκηνικό με το πρόσωπο του Ν. Χατζηνικολάου να συγκεντρώνει τον χλευασμό και την ειρωνεία είναι χαρακτηριστικό.
Οσο για την πρόσφατη γελοία αναφορά του Πορτοσάλτε ότι η εξαγγελία Χρυσοχοϊδη - Κεραμέως να γίνουν νέες προσλήψεις μπάτσων οι οποίοι θα αστυνομεύουν τους πανεπιστημιακούς χώρους, είναι ανάξια σχολιασμού, ανάλογης της πολιτικής υποστάθμης που βρίσκεται η "ομιλούσα σαπίλα" που περιφέρει δημόσια την βρόμα της, όπως χαρακτήριζε σύντροφος τον υπάλληλο του Αλαφούζου

 

Είναι αβάσιμη όπως η μελαγχολία που πιθανόν να δημιουργηθεί στους αναγνώστες/ιες/μας.
 "Είναι Μαρία, δε θέλω να λέω ψέματα, δύσκολοι καιροί και θα' ρθουνε κι άλλοι" που θα έγραφε και η Κατερίνα. 
Ομως όπως έλεγε ο κομμουνιστής Φώτης Αγγουλές "μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή" και ο λαός μας είναι αητός και αν αυτή την στιγμή είναι πληγωμένος και δεν μπορεί να πετάξει ψηλά είναι γιατί γιατρεύει τις πληγές του. Ομως σύντομα θα ανοίξει τα φτερά του και θα κάνει το ταξίδι του για τον ήλιο. 
Κι αυτοί φτερά έχουν, είναι όμως κότες κι αυτή είναι η διαφορά μας.  

 

Και μπορεί να κακαρίζουν στην ουσία όμως τρέμουν. Ψυχανεμίζονται ότι η σημερινή κατάσταση κατά την οποία η μοιρολατρία, η παθητικότητα, ο "σώζων εαυτό σωθείτο", δεσπόζουν είναι παροδική και είναι ζήτημα χρόνου να αναστραφεί. 

Αντιλαμβάνονται ότι η απάνθρωπη βάρβαρα αντιλαϊκή πολιτική τους θα συμβάλει στην προσπάθεια μας να δημιουργηθούν ταξικές συνειδήσεις και τότε το λαϊκό ξέσπασμα του '08θα είναι θα φαντάζει παιδική χαρά μπροστά στην κοινωνική έκρηξη που θα υπάρξει. Γιατί αυτή την φορά θα εμφανιστεί οργάνωση και σχέδιο θα συνυπάρξουν το αυθόρμητο με το συνειδητό και δεν θα έχουμε απλώς την μετατροπή της απόγνωσης σε οργή, κάτι που είναι ατελέσφορο και εύκολα ελεγχόμενο.

 

Αυτό είναι και ο λόγος που σήμερα "το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, με προϋπολογισμό που ξεπερνά συνολικά τα (31.000.000) ευρώ". 
Ληστεύουν δηλαδή τον λαό με την αιματηρή τους φορολογία για να εξοπλίσουν τους πραιτοριανούς του συστήματος. Αφήνουν τον λαό έρμαιο στην πανδημία, οδήγησαν σχεδόν σε κατάρρευση το ΕΣΥ και σε μαρασμό την δημόσια παρεχόμενη Παιδία για να προσλάβουν στρατιές νέων μπάτσων. 

 

Πίσω όμως από την βιτρίνα δεν κρύβεται παρά η ανασφάλεια τους που κάποια στιγμή θα μετατραπεί σε πανικό όταν «θεριέψει ο γίγαντας τώρα λαός» και τότε καμιά αστυνομοκρατία δεν θα μπορεί να τους σώσει.  

Θα συμβεί αυτό που έγραφε ο Μπ. Μπρεχτ

Εχουνε νομικά βιβλία και διατάγματα
Εχουνε φυλακές και οχυρώσεις
Εχουνε δεσμοφύλακες και δικαστές
Που παίρνουνε πολλά λεφτά κι έτοιμοι για όλα είναι.

Εχουνε αστυφύλακες και στρατιώτες
Που παίρνουνε λίγα λεφτά και έτοιμοι για όλα είναι.
Ναι, μα για ποιο σκοπό;
Τόσο πανίσχυροι λοιπόν είναι οι εχτροί τους;


Πιστεύουνε πως πρέπει να υπάρχει ένα στήριγμα
Που αυτούς που καταρρέουν στηρίζει.
Μια μέρα, και σύντομα θα γίνει αυτό

Θα δούνε πως σε τίποτα όλα αυτά δεν τους χρειάζονται άλλο.
Και τότε θα μπορούνε να στριγγλίζουν «Αλτ!» πιο δυνατά ακόμη
Γιατί τότε ούτε τα κανόνια, ούτε τα λεφτά
Αλλο πια δε θα τους προστατεύουν
.

Ψηλά το κεφάλι σύντροφοι/σες. Σύντομα θα τους πάρουμε φαλάγγι!


Από giorgis , Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 | 5:04 π.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου