«Επιτομή» της αντιπροσφυγικής ρητορικής της ακροδεξιάς συνιστά η ανακοίνωση - ανοιχτή  επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με την οποία τάσσεται σαφώς κατά της εγκατάστασης προσφύγων στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

Και το κάνει με τον πλέον νοσηρό τρόπο, αναπαράγοντας όλους τους ισχυρισμούς του συνόλου της πολιτικής «γκάμας» της ακροδεξιάς: «Το νοσοκομείο δεν είναι κατασκήνωση», η ύπαρξη προσφύγων «θα προσελκύσει εγκληματίες», τα 15χρονα προσφυγόπουλα «δεν συγκρίνονται με τα δικά μας 15χρονα», ασθένειες «θα εμφανιστούν στην πόλη», αν πάνε σχολείο «τα  υπόλοιπα παιδιά είναι καταδικασμένα να μην μάθουν γράμματα», είναι μουσουλμάνοι και «πώς θα αντιμετωπίσουμε τα σεξουαλικά πειράγματα στις Ελληνίδες μαθήτριες» κλπ.

 

 
 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ρατσιστικά στερεότυπα και ακροδεξιό μίσος

«Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τον σχεδιασμό για παραχώρηση πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ για τη στέγαση μεταναστών, αποτελεί πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή για αίμα και τρόφιμα “μόνο για Έλληνες”» σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στο κατάπτυστο αυτό κείμενο, είναι συγκεντρωμένα όλα τα ρατσιστικά και ακροδεξιά στερεότυπα τα οποία μολύνουν με φυλετικό μίσος την κοινωνία μας.

 

»Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης απαιτεί τον αποκλεισμό των προσφύγων και των μεταναστών από τις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εκπαίδευσης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

»Είναι τέτοιο το μίσος τους, που φτάνουν στο σημείο να επικρίνουν ακόμα και τους ανήλικους πρόσφυγες που έχουν βιώσει την φρίκη του πολέμου προβαίνοντας στην εξής αποκρουστική διατύπωση: «Ακόμα όμως και ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει στην πραγματικότητα  ψυχή ανηλίκου; Και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα»;

»Η υποκρισία του δήθεν κεντρώου και προοδευτικού προφίλ που επιχειρεί πάση θυσία να στήσει ο αρχηγός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, για το κόμμα του, κατέρρευσε με πάταγο. Η θλιβερή αυτή εξέλιξη τον υποχρεώνει να λογοδοτήσει άμεσα για αυτές τις χυδαιότητες. Το οφείλει πρωτίστως στην ελληνική κοινωνία που γίνεται αποδέκτης του δηλητηρίου των κομματικών του οργανώσεων».  

«Μαζέματα» με παραιτήσεις

Μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε, η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, Φαίη Νικητοπούλου, οδηγήθηκε σε παραίτηση, ενώ η ΟΝΝΕΔ αναγκάστηκε να καταδικάσει την επιστολή που εξέδωσε η τοπική οργάνωση.

«Η θέση της ΟΝΝΕΔ είναι σαφής και ανυποχώρητη: είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση στη διαχείριση τόσο του προσφυγικού, όσο και του μεταναστευτικού με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, χωρίς φωνές εντυπωσιασμού είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για το ζήτημα.

 

https://tvxs.gr