Θύμα επίθεσης από αστυνομικούς των ΜΑΤ, ενώ κατέγραφε την ανεξέλεγκτη δράση τους στα Εξάρχεια, έπεσε και δημοσιογράφος. 

Ο δημοσιογράφος του newsit Μάριος Αραβαντινός βρισκόταν στην περιοχή των Εξαρχείων για να καταγράψει τα γεγονότα μετά την πορεία του Πολυτεχνείου, ωστόσο δέχτηκε και αυτός επίθεση από ανδρες των ΜΑΤ. Σημειώνεται πως οι καταγγελίες για απρόκλητες επιθέσεις και προσαγωγές αδιακρίτως ήταν πολλές. Μάλιστα μια κοπέλα, που ξυλοκοπήθηκε άγρια και χτυπήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικούς γιατί απλώς βρέθηκε στο δρόμο τους, περιέγραψε σε βίντεο τα όσα έζησε. 

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Μάριος Αραβαντινός περιέγραψε τη δική του εμπειρία με τις δυνάμεις του «νόμος και τάξη». Όπως είπε ενώ κατέγραφε live στο Facebook απρόκλητες επιθέσεις αστυνομικών στη διασταύρωση Μπενάκη και Βαλτετσίου, άνδρες των ΜΑΤ τον χτύπησαν με το γκλοπ και την ασπίδα και του έριξαν κάτω το κινητό. Από τη live μετάδοση στο Facebook φαίνεται η στιγμή που πέφτει το κινητό στο έδαφος την ώρα της επίθεσης, ωστόσο δεν έχει προλάβει να καταγράψει και τον «ανελέητο και αδικαιολόγητο» ξυλοδαρμό των νεαρών, όπως ο ίδιος των περιέγραψε. «Αυτό που συνέβη σε εμένα ήταν πταίσμα μπροστα σε όσα συνέβησαν απόψε στα Εξάρχεια», εξηγεί. 

Ερωτηθείς αν ήξεραν οι άνδρες των ΜΑΤ ότι ήταν δημοσιογράφος ανέφερε πώς «δεν το ξέρω, παρά το γεγονός ότι την ώρα της επίθεσης τους το είπα αλλά δεν φάνηκαν να ενδιαφέρθηκαν για το γεγονός ότι τους δίνω την ιδιότητά μου. Δεν με ρώτησαν κάτι απλώς μου επιτέθηκαν».

 

Η καταγγελία του δημοσιογράφου: 

 
 

https://tvxs.gr