Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 31 Μάι 2023
«Λεφτά υπάρχουν» για τη μετεγκατάσταση της ΑΔΑΕ με «φωτογραφική» δημοπρασίας
Κλίκ για μεγέθυνση

 


Τη συμφωνία μίσθωσης του πρώην εμπορικού κέντρου «Athens Heart» από την ΑΑΔΕ ανακοίνωσε η Premia Properties, επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο το δαπανηρό deal για τα δημόσια ταμεία.

«H σύμβαση μίσθωσης είναι 12ετούς διάρκειας και το ετήσιο συνολικό μίσθωμα ανέρχεται σε 4,382 εκατ. ευρώ για τους ανωτέρω γραφειακούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων 92 θέσεων στάθμευσης. Επίσης, αναμένονται επιπλέον έσοδα από τη διαχείριση των επιπλέον περίπου 500 θέσεων στάθμευσης που υπάρχουν στα 3 υπόγεια πάρκινγκ του υφιστάμενου κτιρίου, το οποίο θα αναβαθμιστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες ηλεκτροκίνησης» σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρίας real estate, η οποία παρά το παχυλό μίσθωμα θα εκμεταλλεύεται και το πάρκινγκ «περίπου 500 θέσεων» την ώρα που οι υπάλληλοι των διευθύνσεων της ΑΑΔΕ που θα μετακινηθούν αναμένεται να είναι περίπου 1.500.

Η ανακοίνωση:

Πέραν αυτού, το πιο προκλητικό είναι ότι -σύμφωνα με δημοσίευμα του bankingnews.gr- η ανεξάρτητη Αρχή πλήρωνε μίσθωμα 92.000 ευρώ για το κτίριο που στεγάζεται στην οδό Πειραιώς, ενώ με το deal που υπεγράφη με τη Premia Properties το μηνιαίο κόστος θα ανέλθει στο ιλιγγιώδες ποσό των 365.000 ευρώ. Ήτοι, επιβάρυνση 3,278 εκατ. ευρώ ετησίως. Αίσθηση προκαλεί δε ότι η Premia Properties ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2022 την εξαγορά του εμπορικού κέντρου που θα μισθώσει στην ΑΑΔΕ έναντι 15,7 εκατ. ευρώ. Οπότε, μετά από τέσσερα χρόνια μίσθωσης, η εταιρία θα έχει βγάλει και περίπου 2 εκατ. ευρώ κέρδος.

Οι «φωτογραφικές» προβλέψεις

Τα ύποπτα σημεία της μειοδοτικής δημοπρασίας είχε επισημάνει με ανακοίνωσή της η «Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών». Ειδικότερα, είχε στηλιτεύσει ότι για τη μετεγκατάσταση των κεντρικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ προβλεπόταν στη διακήρυξη το κτίριο να απέχει από σταθμό μέσων μαζικής μεταφοράς 800 μέτρα, ενώ για το κτίριο του Κέντρου Βεβαίωσης και Είσπραξης Οφειλών (ΚΕΒΕΙΣ) προβλεπόταν η αναζήτηση κτιρίου με απόσταση 1.000 μέτρων από ΜΜΜ.

«Για το κτίριο των Κεντρικών Υπηρεσιών, υπολογίζει την εγγύτητα στο σταθμό ΜΜΜ, κάνοντας λόγο για απόσταση, ενώ για το κτίριο του ΚΕΒΕΙΣ κάνει λόγο για ακτίνα, γεγονός που σημαίνει ότι η πραγματική απόσταση θα είναι πολύ μεγαλύτερη» σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Για το ΚΕΒΕΙΣ αναζητήθηκε κτίριο αποκλειστικά εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, ενώ για τις Κεντρικές Υπηρεσίες η Διακήρυξη περιλάμβανε και τους όμορους Δήμους (πχ. Ταύρος)». Μάλιστα, οι εργαζόμενοι τονίζουν πως «για το ένα κτίριο η Διακήρυξη απαιτούσε να είναι έτοιμο προς χρήση, ενώ για το δεύτερο παρείχε τη δυνατότητα να είναι ημιτελές ή ακόμα και (τμήματα αυτού) υπό Ανέγερση!».

Άραγε, πόσες συμπτώσεις μπορούν να προκύψουν σε έναν μειοδοτικό πλειστηριασμό;

Κι ένας παρακολουθούμενος…

Διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας είναι ο Κωνσταντίνος Μαρκάζος, ενώ πρόεδρος είναι ο Ελληνοσουηδός, Ηλίας Γεωργιάδης. Ωστόσο, αυτός που κεντρίζει τα φώτα της δημοσιότητας είναι ο πρώην προϊστάμενος του ιδιαίτερου γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και ειδικός σύμβουλος του Μητσοτάκη για θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας Βασίλης Ανδρικόπουλος, ο οποίος -όπως είχε αποκαλύψει το Documento- είχε πέσει θύμα του Predator. Πάντως, οι κακές γλώσσες λένε πως οδηγήθηκε εκτός Μεγάρου Μαξίμου λόγω ρήξης με τον Άδωνη Γεωργιάδη.

πηγη: https://www.documentonews.gr

 

 

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου