Παρέμβαση στο υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με πρόβλημα που ανέκυψε στους ειδικούς εκλογικούς αριθμούς έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Ειδικότερα, σε μερικούς εκλογικούς καταλόγους σε στήλη δεξιά από τον ειδικό εκλογικό αριθμό του εκλογέα, αναγράφεται το γράμμα «Α» Κεφαλαίο, που υποδηλώνει το φύλο του ψηφοφόρου (Άρρεν).

Ωστόσο, ορισμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι θεωρώντας εσφαλμένα ότι αυτή η ένδειξη υποδηλώνει «Απόδημο», δηλαδή εκλογέα που ψηφίζει στο εξωτερικό, δεν επιτρέπουν στους εκλογείς να ψηφίσουν.

Όμως, για τους απόδημους ψηφοφόρους εξωτερικού η ένδειξη με το γράμμα «Α» Κεφαλαίο (δηλαδή “Απόδημος”) σημειώνεται στον εκλογικό κατάλογο αριστερά πριν από τη στήλη με τον αύξοντα αριθμό του εκλογικού καταλόγου (όπως και η ένδειξη με το γράμμα «Ε» Κεφαλαίο που υποδηλώνει «Ετεροδημότη»).

Το ΚΚΕ ζήτησε την άμεση επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος, με το υπουργείο Εσωτερικών να απαντά ότι το αντιμετωπίζει, στέλνοντας σχετικό γραπτό μήνυμα (SMS) στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Σε περίπτωση που οι ψηφοφόροι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να επιμένουν να ψηφίζουν και σε περίπτωση άρνησης να υποβάλλουν σχετικές ενστάσεις στις εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων.

πηγη: https://tvxs.gr