Για «παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, σχετικά με την φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε κατάστημα με χρώματα στον Πειραιά, επί της οδού Δημητρίου Γούναρη 31, στο ισόγειο πολυκατοικίας, όπου στεγάζονται γραφεία, καθώς και το ίδιο το Πρωτοδικείο.

Στην ανακοίνωση ζητά την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του, ενώ επισημαίνει τον κίνδυνο απώλειας ανθρώπινης ζωής αν ξεσπάσει φωτιά «κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Δικαστηρίου».

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «το σημερινό θλιβερό γεγονός, που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη, φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας και την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου κτηρίου και καθιστά άκρως επιτακτική την ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά. Ήταν τυχαίο και ευτυχές ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ημέρα μη εργάσιμη, κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα και το Δικαστήριο είναι κλειστά.

Ευχόμαστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Δικαστηρίου και να μην θρηνήσουμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών ή την πρόκληση σωματικών βλαβών στο προσωπικό του Δικαστηρίου, σε δικηγόρους και πολίτες. Στον χώρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά βρέθηκε άμεσα ο Προϊστάμενος του Δικαστηρίου, κ. Δήμος Χρυσός, Εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων. Το κτήριο και οι υπηρεσίες του Δικαστηρίου αναμένεται να παραμείνουν κλειστές μέχρι να αξιολογηθεί το μέγεθος της ζημιάς».

Επίσης σημειώνει ότι «περίπου προ τριών μηνών, είχε σημειωθεί διάρρηξη του κτηρίου, κατά την οποία παραβιάσθηκαν επτά πόρτες γραφείων, μεταξύ των οποίων το αρχείο του Δικαστηρίου, το computer room και γραφεία Προέδρων, ενώ εκλάπησαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακοί υπολογιστές που ανήκουν σε δικαστές και πιθανόν περιέχουν αρχεία που σχετίζονται με εκκρεμείς υποθέσεις.»

Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει περιοριστεί, με τους πυροσβέστες ακόμη να επιχειρούν με μπουκάλες οξυγόνου, καθώς ακόμα υπάρχει κίνδυνος εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών, για τυχόν αναζωπύρωση.

Το κατάστημα με τα χρώματα που πήρε φωτιά μάλιστα, δεν λειτουργεί τα τελευταία 7 χρόνια, ωστόσο τα εύφλεκτα υλικά παρέμεναν μέσα σε αυτό όλα αυτά τα χρόνια.

πηγη: https://tvxs.gr