«Οι σύντροφοί από την εργατική ομάδα Τ-34, που ταξίδεψαν στην Τουρκία ως αλληλέγγυοι για να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκία, προσήχθησαν από την “αντι”τρομοκρατική (TEM) στην Αντιόχεια, στην πόλη Χατάι. Μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Αντιόχεια και από εκεί στο Τμήμα Μεταναστών στα Άδανα» ανέφερε χθες ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας.

Για ακόμα μια φορά, το εξαρτημένο από τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ τουρκικό αστικό κράτος δείχνει τα δόντια του σε αγωνιστές. Μετά από τους καταστροφικούς, με ευθύνη του αστικού κράτους, σεισμούς στην Τουρκία και τα χιλιάδες θύματα που άφησαν πίσω τους ποινικοποιούν την διεθνιστική αλληλεγγύη.

Πριν από λίγες ώρες, τρεις σύντροφοι της Εργατικής Ομάδας Τ-34 που μετέβησαν στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας ώστε να συνδράμουν στις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης προσήχθησαν από την τούρκικη αντιτρομοκρατική υπηρεσία και μεταφέρθηκαν στο τμήμα Αλλοδαπών.

Σε μια περίοδο όπου σε Ελλάδα και Τουρκία οι συνθήκες επιβίωσης είναι δυσβάσταχτες και οι αστικές τάξεις των δύο χωρών ανταγωνίζονται για το ποια θα αποτελεί το αγαπημένο παιδί των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Στήνουμε αναχώματα αλληλεγγύης με τον τούρκικο λαό και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των αγωνιστών της Εργατικής Ομάδας Τ-34, ανέφερε το κάλεσμα που καλούσε χθες σε συγκέντρωση στην τούρκικη πρεσβεία.

Νωρίτερα το πρωί, η ενημέρωση ανέφερε: «Στις 7:00 τους βάλανε σε στρατιωτικό αεροπλάνο και θέλαν να τους βάλουν χειροπέδες, οι σύντροφοι δε δέχτηκαν να βάλουν.Τους βάλανε στο αεροπλάνο καθήμενους στη μέση σαν αιχμάλωτους. Τους μεταφέρουν στην Κωνσταντινούπολη».
πηγη: https://thepressproject.gr