Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 24 Φεβ 2023
Τηλεμαχία: Διασυρμός Οικονόμου – Δέσμευση για προστασία της πρώτης κατοικίας από τον ΣΥΡΙΖΑ
Κλίκ για μεγέθυνση

 


Πραγματικό διασυρμό υπέστη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην τηλεμαχία με την εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου, στην εκπομπή «Στο κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να αποφύγει την απευθείας τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Εάν θέλετε από εδώ και πέρα να φωνάζουμε ο ένας το άλλον, εγώ εσάς Μητσοτάκη και εσείς εμένα Τσίπρα, γιατί σε debate έτσι όπως πάνε τα πράγματα, δεν ξέρω εάν θα καταφέρουν να βρεθούν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, εκτός και εάν θέλετε να ορίστε τώρα μία ημερομηνία για να βάλουμε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς τον έναν δίπλα στον άλλον για να κάνουν μία τέτοια συνομιλία» ήταν το πρώτο, αποστoμωτικό σχόλιο της Πόπης Τσαπανίδου, με τον κ. Οικόνομου να βρίσκεται σε εμφανή αδυναμία να αρθρώσει απάντηση για την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον πολιτικό διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα επί σχεδόν μια επταετία.

 
«Η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα νομοθετήσει για την προστασία της πρώτης κατοικίας»
 

Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε για τα επιδόματα της κυβέρνηση, την ώρα που η ΝΔ ως αντιπολίτευση κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ψίχουλα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι σήμερα είναι ειδικές συνθήκες εν μέσω κρίσης.

Η Πόπη Τσαπανίδου σε ερώτηση για τους πλειστηριασμούς τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προστατεύσει την πρώτη κατοικία. Το είχε παραδεχτεί ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν παρέτεινε το πλαίσιο προστασίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο πτωχευτικός νόμος της ΝΔ ήρε την προστασία πρώτης κατοικίας. Καλούμε την κυβέρνηση με ΠΝΠ να αναστείλει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας μέχρι τις εκλογές» τόνισε η Πόπη Τσαπανίδου και συμπλήρωσε: «Η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα νομοθετήσει για την προστασία της πρώτης κατοικίας και θα δίνει τη δυνατότητα υποχρεωτικής ρύθμισης και δυνατότητα δικαστικής προσφυγής. Θα παρουσιάσουμε το σχέδιο μας αναλυτικά τις επόμενες ημέρες. Ταυτόχρονα έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης».

Αμηχανία Οικονόμου για τις υποκλοπές

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για τις υποκλοπές, επανέλαβε το γνωστό αφήγημα της κυβέρνησης ότι είναι θέμα δικαιοσύνης και ότι η ΝΔ προσπάθησε να ρίξει φως.

Η Πόπη Τσαπανίδου ρωτήθηκε για την αποχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Βουλή, τονίζοντας ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής γιατί δεν είναι απλή υπόθεση αυτό που έγινε με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τη μισή Ελλάδα. «Δεν έχουμε πάρει απαντήσεις για τους λόγους που έγιναν αυτές οι παρακολουθήσεις ή αν ακόμη συνεχίζουν να γίνονται. Αποχωρήσαμε από τις ψηφοφορίες ως μια κίνηση συμβολισμού. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου θα είχε πέσει η κυβέρνηση την αμέσως επόμενη ημέρα. Είναι επικίνδυνο να συνηθίσουμε ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί δεν θα λειτουργούν σωστά στη χώρα».

Παιδεία και Κοινωνία

Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί να ψηφίσει ένας 17χρονος τη ΝΔ» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε μεταξύ άλλων: «Γιατί λέμε ότι αξίζει να δικαιούται να ζει σε μια ευημερούσα χώρα να διεκδικήσει να ζήσει όπως προσδοκά αυτός και οι γονείς του. Αυτό προσπαθεί να κάνει η ΝΔ για τη νέα γενιά σε όλα τα επίπεδα όπως στην Παιδεία αποδίδοντας δωμάτια στις εστίες και βιβλιοθήκες στους φοιτητές .

Στην ερώτηση για τους ανθρώπους της περιφέρειας που είναι στο περιθώριο, η Πόπη Τσαπανίδου υπογράμμισε ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε μεγάλη προσπάθεια να στηριχθούν οι άνθρωποι των απομακρυσμένων περιοχών. «Με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις δομές πρωτοβάθμιες υγείας υγείας και το μεταφορικό ισοδύναμο που ήταν μια εμβληματική μεταρρύθμιση του αείμνηστου Νεκτάριου Σαντορινιού. Έχουμε σχέδιο για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, για την ίδρυση παιδικών σταθμών σε περισσότερες περιοχές της χώρες, για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με περισσότερες δομές πρωτοβάθμιας υγείας, με στήριξη των συνταξιούχων».

«Ο πολίτης αναρωτιέται αν θα πάει να πιει καφέ και θα το σκοτώσουν από την Greek Mafia»

Σε άλλο σημείο, η Πόπη Τσαπανίδου υπογράμμισε ότι «βλέπουμε “Πάτσηδες” αντί για ανάπτυξη, βλέπουμε “Νικολάου” που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα. Πώς αισθάνεστε όταν βλέπετε τον κόσμο στα μάτια που τους έχετε πει μπαταχτσίδες στο παρελθόν που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια τους και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να πάρουν χρηματοδότηση;».

«Παραλάβαμε μια χώρα διαλυμένη, με την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια που έφερε αποτέλεσμα με τις προοδευτικές ιδέες να τίθενται σε εφαρμογή, όπως για παράδειγμα στην υγεία και στην πρόσβαση όλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ένα πεδίο πάνω στις ιδέες του, που στήριξε όλη την κοινωνία και έδωσε αναπτυξιακή προοπτική. Και σήμερα έχουμε σχέδιο για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, για την μεσαία τάξη».

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας με τη ΝΔ. Μας χωρίζουν χαοτικές διαφορές»

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας με τη ΝΔ. Μας χωρίζουν χαοτικές διαφορές» τόνισε επίσης Πόπη Τσαπανίδου και υπογράμμισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η νίκη στις εκλογές.

«Κυβέρνηση ηττημένων δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να υπάρξει γιατί δεν θα βγαίνουν τα κουκιά. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η νίκη στις εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης εκβιάζει για αυτοδυναμία με δεύτερες και τρίτες εκλογές. Τι σταθερότητα μπορεί να δώσει αυτό στην οικονομία; Δεν θα χρειαστούν δεύτερες και τρίτες εκλογές» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

 
 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου