Αναξιοποίητες πληροφορίες, πλημμελή έρευνα και λανθασμένες κινήσεις προκύπτουν σε βάρος των αρχών από τα στοιχεία που δημοσιεύει το «Βήμα» την Κυριακή, όχι μόνο σε σχέση με την έρευνα για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και για το αιματηρό «ξεκαθάρισμα» στο εσωτερικό της ελληνικής μαφίας.

Σε ρεπορτάζ που υπογράφει ο Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος, αναφέρεται, η δολοφονία του δημοσιογράφου τον Απρίλιο του 2021, αποδίδεται σε πέντε άτομα, τα δύο από τα οποία προφυλακίστηκαν, ενώ επικαλείται νεότερες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, ο ένας εκ των αναφερομένων ως φυσικός αυτουργός και ένας ακόμη από τους υπόπτους είχαν στενές επαφές με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. 

Τονίζεται επίσης, ότι δύο φυλακισμένοι ποινικοί φαίνεται πως διέπραξαν τουλάχιστον 2-3 δολοφονίες με παραγγελία της ελληνικής μαφίας, κατά την διάρκεια των αδειών τους από τα σωφρονιστικά καταστήματα. 

Πρόκειται για μέρος των 25 «συμβολαίων θανάτου» από το 2017 έως το 2023.

Το δημοσίευμα επικαλείται απόρρητα πληροφοριακά δελτία από τα οποία προκύπτει η διαμάχη για τον έλεγχο νυχτερινών κέντρων και το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Σε ό,τι αφορά στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, το δημοσίευμα σημειώνει ότι παρουσίαζε αρχικά πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις, ανάλογες των ερευνών και για τα άλλα «συμβόλαια θανάτου».

Ως ενδεικτικό αυτής της διαπίστωσης είναι ότι το βαν από το οποίο άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης εντοπίστηκε στο υλικό των καμερών έναν χρόνο μετά την δολοφονία και, μάλιστα, χωρίς να εστιάζει η έρευνα στα άτομα που κατηγορούνται τώρα, αν και, όπως τονίζει το ρεπορτάζ, υπήρχαν από πενταετίας πληροφορίες για εμπλοκή τους σε δολοφονίες.

Οι αδειούχοι ποινικοί που ερευνώνται για την εκτέλεση των «συμβολαίων θανάτου» είναι ένας Έλληνας και ένας Αλβανός, καταδικασθέντες για ανθρωποκτονίες, οι οποίοι φέρονται να δολοφονούσαν κατά την διάρκεια της επταήμερης άδειας από τις φυλακές.

Το ρεπορτάζ προσθέτει, ότι οι δύο αυτοί «αδειούχοι», δεν ερευνήθηκαν από τις αρχές για τις «δραστηριότητές» τους κατά την διάρκεια της απουσίας τους, ενώ, ένας από τους βασικούς υπόπτους για την οργάνωση δολοφονιών στον κόσμο της νύχτας (που έπεσε κι αυτός νεκρός από πυρά αγνώστων) δεν είχε κληθεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, στη ΓΑΔΑ για να εξεταστεί, παρότι ήταν πληροφοριοδότης αστυνομικών.

Σε ό,τι αφορά στα κίνητρα της δολοφονίας του Καραϊβάζ, φέρεται να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι είχε άμεση σχέση με τις αναρτήσεις του αλλά και παρεμβάσεις του σε αστυνομικές έρευνες, την περίοδο 2015-2021, με «στόχο» τη δραστηριότητα μελών του οργανωμένου εγκλήματος σε εκβιάσεις κ.λπ.

πηγη: https://tvxs.gr