Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 03 Μάι 2023
Φόβοι για φιάσκο στην εξιχνίαση της δολοφονίας Καραϊβαζ
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Πηγή: ΕφΣυν

Λίγο πριν από τις απολογίες στον 30ό ανακριτή των δυο αδελφών, η σύλληψη των οποίων ως συναυτουργίαν στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έδωσε την ευκαιρία στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο να πανηγυρίσει ότι «οδηγεί στην εξιχνίασή» της, έφτασαν χθες πληροφορίες στην «Εφ.Συν.» που θέτουν εν αμφιβόλω την καλλιεργούμενη από την κυβέρνηση αισιοδοξία.

Πληροφορίες που προέρχονται από αξιωματούχους οι οποίοι γνωρίζουν εξαρχής την εξέλιξη των ερευνών και επιβεβαιώνουν, όπως φαίνεται, τους εκπεφρασμένους φόβους μερίδας δικαστικών κύκλων ότι η υπόθεση μπορεί να εξελιχθεί σε φιάσκο και να εξανεμίσει τις προσπάθειες όσων ερευνητών επιχείρησαν να «δέσουν» την υπόθεση με «γερά» στοιχεία, ώστε να μην καταφέρουν να ξεφύγουν οι ιθύνοντες και εντολείς της δολοφονίας του γνωστού αστυνομικού συντάκτη.

Καυτά ερωτήματα

Η εικόνα που επιχειρείται να παρουσιαστεί είναι ότι ο δημοσιογράφος ήταν το θύμα μιας «προσωπικής βεντέτας» που άνοιξε εναντίον του ένας έγκλειστος σήμερα «νονός» και εξαιτίας αυτής τον στοχοποίησε και διέταξε τη δολοφονία του. Με αυτόν τον τρόπο θεωρείται ότι θα αποφευχθούν οι απαντήσεις στα δεκάδες καυτά ερωτήματα που γεννώνται στην κοινή γνώμη σχετικά με τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου που ειδικευόταν στην έρευνα της αστυνομικής διαφθοράς, είχε πολλές πηγές και γνωριμίες με αστυνομικούς και παρανόμους, δεν έκρυψε τις φιλίες του με δολοφονημένους αρχηγούς του υποκόσμου και έγραψε στις 10 Δεκεμβρίου στο «bloko.gr» ότι είχε γίνει «στόχος του νόμιμου παρακράτους».

Πληροφορήθηκε λοιπόν χθες η «Εφ.Συν.» ότι το μεγαλύτερο μέρος της δικογραφίας που δόθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας στις εισαγγελικές αρχές ήταν έτοιμο από τις 22 Μαρτίου 2022, οπότε και είχαν ολοκληρωθεί όλες οι έρευνες των εργαστηρίων και οι αναλύσεις της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών.

Η ύπαρξη του βαν, εκτός του σκούτερ, στη δολοφονία είχε εντοπιστεί τρεις μήνες μετά την ημέρα της δολοφονίας και ο 48χρονος ιδιοκτήτης του επρόκειτο να κληθεί για να εξεταστεί. Αυτό όμως δεν συνέβη για δύο λόγους: γιατί λίγο αργότερα αποπέμφθηκε αιφνιδιαστικά η ηγεσία του Ανθρωποκτονιών και γιατί θεωρήθηκε ότι τα στοιχεία δεν ήταν τόσο ισχυρά, ήταν «μαχητά» στο δικαστήριο, όπως λέγεται στη γλώσσα των δικηγόρων.

Εκτοτε η υπόθεση λίμναζε μέχρι πρόσφατα, ώσπου στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας έγινε έρευνα στα βιβλία της επιχείρησης καθαρισμών και διαπιστώθηκε ότι το βαν δεν είχε δρομολόγιο στον Αλιμο. Οταν ο 48χρονος καλείται μετά το Πάσχα για εξηγήσεις, αναφέρει ότι δεν θυμόταν να πέρασε την ημέρα της δολοφονίας από την περιοχή καθώς «γυρίζει όλη την Αθήνα» και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Τριήμερη μελέτη

Λίγες ημέρες αργότερα, την Παρασκευή 7 Απριλίου, αφήνουν να διαρρεύσει και δημοσιεύεται σε εφημερίδα ρεπορτάζ με τίτλο «Ενα βαν… οδηγεί τις έρευνες για την εξιχνίαση», ενώ μετά το Πάσχα στάλθηκε στην Εισαγγελία η δικογραφία και όλο το υλικό που έχει συλλεχθεί. Μετά από τριήμερη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μελέτη η Εισαγγελία άσκησε τη δίωξη και ανέθεσε την περαιτέρω έρευνα στον ανακριτή, ο οποίος και εξέδωσε τελικά δύο μόνο εντάλματα σύλληψης.

Σε βάρος του 48χρονου ιδιοκτήτη του βαν και του 40χρονου αδελφού του. ο οποίος, βάσει κυρίως μηνυμάτων που βρέθηκαν σε κινητά τηλέφωνα, κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη στο Γαλάτσι στις 6 Δεκεμβρίου 2021, καθώς ο δράστης στη συγκεκριμένη ενέργεια φέρεται να είναι ένα άτομο.

Δεν κατηγορείται, τουλάχιστον ώς τώρα, ο 53χρονος «νονός» που φέρεται να διέταξε τη δολοφονία. Είναι γνωστός στον κόσμο της νύχτας με τα παρατσούκλια «Θαμνάκιας» ή «Μεγάλος» ή «Τρελός» και κρατείται στις φυλακές. Αυτός εμφανίζεται να «εχθρεύεται» τον Καραϊβάζ από το 2015 όταν «συνεργάτης» του τον πληροφόρησε ότι ο δημοσιογράφος έδωσε το κινητό τηλέφωνό του στους αστυνομικούς, έγινε σε αυτό άρση του απορρήτου του και έτσι κατηγορήθηκε ο ίδιος και άλλα 37 άτομα της συμμορίας του ότι «πουλούσαν προστασία» σε 150 καταστήματα της Αττικής.

Ο οδηγός ίου σκούτερ

Παράλληλα δεν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης ούτε για τον 53χρονο «υπαρχηγό» της ομάδας του «Θαμνάκια» που είναι, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο οδηγός του σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία, το οποίο δεν έχει βρεθεί. Δεν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης ούτε για τον 50χρονο «βοηθό», ο οποίος δεν έχει κατηγορηθεί για οποιαδήποτε αιτία στο παρελθόν.
Ο 48χρονος ιδιοκτήτης του βαν τοποθετείται στον χώρο της δολοφονίας μετά την ανάλυση των 300 βίντεο που είχαν συλλεχθεί. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στον χώρο βρίσκεται και ο 40χρονος αδελφός του και, χωρίς να αναφέρουν τον ακριβή του ρόλο, αφήνεται να εννοηθεί ότι είναι ο συνεπιβάτης του σκούτερ που σκότωσε τον δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με το timeline που έχει δημιουργηθεί και υπάρχει στο διαβιβαστικό, την ημέρα της δολοφονίας το βαν εμφανίζεται στην περιοχή στις 12.57 το μεσημέρι, ενώ στις 15.13 φτάνει το σκούτερ και ώς τις 13.18 που «χάνεται» από την περιοχή καταγράφεται μόνο με τον οδηγό του. Στις 14.15 καταγράφεται με συνεπιβάτη ο οποίος μετά τη δολοφονία, στις 14.20, επιβιβάζεται στη μηχανή που απομακρύνεται.

Ακολουθεί ένα κενό μεταξύ 14.22.07 και 14.23.02 στο οποίο ο συνεπιβάτης αποβιβάζεται από το σκούτερ και εκτιμάται ότι επιβιβάζεται στο βαν. Στη συνέχεια ο οδηγός του σκούτερ είναι μόνος, έχει βγάλει το ασημί κράνος και φορά μαύρο, ενώ φορά πια το πανωφόρι του συνεπιβάτη, ένα χακί μπουφάν με κουκούλα.
02/05/2023
πηγη:http://vathikokkino.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου