Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 19 Μάρ 2021
Και μια δεύτερη ματιά για το τι ισχύει στα βρόμικα κυκλώματα της μπασκηναρίας
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 

Του Γ.Γ

 

Χτες σε κείμενο μας αναρωτιόμαστε να πρόκειται για "Κακοστημένη μπατσάδικη θεατρική παράσταση;" η κίνηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ να ξεκινήσει έρευνα για τον άγριο βασανισμό από μπάτσους του Αρη Παπαζαχαριουδάκη μέσα στο κτίριο της ΓΑΔΑ.

Οπως ήταν αναμενόμενο σήμερα η "ΕφΣυν", η οποία πρώτη δημοσίευσε την κακοποίηση του αναρχικού από την ένστολη αλητεία του Χρυσοχοϊδη, για να δεχθεί στην συνέχεια σφοδρή επίθεση από το υπουργείο ΠροΠο το οποίο την κατηγορούσε ότι δημοσίευσε «με αβασάνιστη σκοπιμότητα καταγγελία περί δήθεν βασανισμού του Παπαζαχαρουδάκη Αριστοτέλη» στη ΓΑΔΑ, σήμερα πανηγυρίζει σε άρθρο της που το τιτλοφορεί "Το φιάσκο της διάψευσής μας αποκαλύπτουν οι «Αδιάφθοροι»". 

Η εφημερίδα εκτιμάει και σωστά ότι μετά απ' αυτή την εξέλιξη μένει "ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης".
Ισως όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Οσο και να μην φημίζονται για την ευφυία τους οι μπάτσοι δύσκολα θα αποδώσεις σε αβλεψία και σε γκάφα αυτή την κίνηση του μπατσάδικου τμήματος "Εσωτερικών Υποθέσεων".

Είναι γνωστό ότι στο εσωτερικών των βρόμικων αυτών υπηρεσιών υπάρχουν κλίκες υψηλόβαθμων μπάτσων που κάποιες φορές αλληλοσφάζονται. (Το είδαμε και στο πρόσφατο παρελθόν στην ΕΥΠ επί εποχής Ρουμπάτη). Είναι πολλά τα λεφτά βλέπετε ... 

Και εδώ να κάνουμε μια αναφορά απ' το παρελθόν. Πριν αρκετά χρόνια  ένας ποινικός κρατούμενος ο οποίος είχε πολιτική άποψη και μάλιστα την εξέφραζε δημόσια -κι αυτό αποτέλεσε την αφορμή για να κάνει ο Χρυσοχοϊδης την "βαρυσήμαντη" διαπίστωση περί «στενής σχέσης ποινικών με τους τρομοκράτες»- είχε πει τα πράγματα με το όνομά τους. 

 Ο «βαρόνος της νύχτας» -χαρακτηρισμό που αποδιδόταν Βασίλη Στεφανάκο- πριν πέσει και ο ίδιος θύμα του πολέμου των μαφιόζικων συμμοριών, το 2018, είχε πει: «Το διευθυντήριο του οργανωμένου εγκλήματος βρίσκεται Λεωφόρο Αλεξάνδρας 173». (σ.σ εκεί στεγάζεται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών).

Γνώριζε πρόσωπα και πράγματα ο τύπος («Είκοσι αστυνομικοί κάλυπταν τον Βασίλη Στεφανάκο. Και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εργάζονταν σε νυχτερινά κέντρα του "αρχινονού"» είχε γράψει το «Βήμα»). Ας δούμε κάποιες διαπιστώσεις του οι οποίες επιβεβαιώνεται καθημερινά. 

Ο. Β. Στεφανάκος έλεγε σε συνεντεύξεις του:

 

Η Ασφάλεια Αττικής έχει τα χαρακτηριστικά της εγκληματικής οργάνωσης. Τα στελέχη της Ασφάλειας είναι κατά κανόνα μη αξιοπρεπή άτομα και αυτό προκύπτει στο ότι για να διατηρηθεί και να ανέβει κάποιος στην ιεραρχία πρέπει να κάνει επιεικώς τα στραβά μάτια, να εξυπηρετεί συμφέροντα πολιτικά και άλλα, να ταχθεί σε κομματική ομάδα, αλλιώς είναι το «λογισμικό» τέτοιο που το σύστημα τον πετάει έξω. ...  ΅

 

Η πορνεία, ο τζόγος, οι εκβιασμοί και τα ναρκωτικά σε υψηλό επίπεδο δεν χρειάζονται την ανοχή της ασφάλειας. Απαιτείται συνεργασία-συνεταιρισμός, αλλιώς κλείνει το μαγαζί. 

Κατά την ταπεινή μου άποψη το διευθυντήριο του οργανωμένου εγκλήματος βρίσκεται Λεωφόρο Αλεξάνδρας 173. (σ.σ εκεί που στεγάζεται η ΓΑΔΑ)....

Η πιο ξεπεσμένη μορφή δημοσιογραφίας είναι οι λεγόμενοι: αστυνομικοί συντάκτες. Αυτοί που βαπτίζουν ρεπορτάζ τα σαλιαρίσματα στο τηλέφωνο με τους διεφθαρμένους χωροφυλάκους φίλους τους, οι οποίοι και τους κατευθύνουν μέσω δημοσιευμάτων για να εξυπηρετήσουν τις σκοπιμότητές τους

 
Τα γράφουμε όλα αυτά, γιατί εμείς σαν μη έγκυροι δημοσιολόγοι, επιτρέπουμε στο μυαλό μας να κάνει κάποιες περίεργες διαδρομές, 
 
Αν πιστέψει δηλαδή κανείς τον Β. Στεφανάκο στην ΓΑΔΑ εδρεύει το επιτελείο μιας εγκληματικής συμμορίας. Και όμως είναι γνωστό και στις καλύτερες μαφίες δεν απουσιάζουν τα αλληλοκαρφώματα μεταξύ των μελών τους. Θα μπορούσε δηλαδή να υποθέσει κανείς ότι αυτονομήθηκε ένα μέρος της συμμορίας και στέλνει -για άγνωστους σε μας λόγους- το δικό της μήνυμα στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 
 
Εξυπακούεται ότι για να καταλήξει κανείς σ' αυτό το συμπέρασμα πρέπει να ασπαστεί την άποψη του ποινικού κρατούμενου που αναφέραμε. Εμείς όμως είμαστε νομοταγείς πολίτες και η μοναδική αλήθεια που δεχόμαστε είναι οι ανακοινώσεις των επίσημων κρατικών φορέων όπως του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Από giorgis , Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 | 10:47 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου