Να σημειωθεί ότι στην Περιφερειακή Επιτροπή μετείχαν οι επικεφαλής τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Αντιπεριφερειάρχες αλλά και τα εκλεγμένα μέλη της.

«Η Εγνατία Οδός σήμερα είναι επικίνδυνη… Και ξέρετε γιατί; Γιατί η συντήρηση που γινόταν ήταν πολύ επιφανειακή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «θα σας πω μόνο ένα πράγμα που πρέπει άμεσα να γίνει.. Είναι η μία από τις δύο σήραγγες της Κατάρας. Πρέπει να κλείσει για πάρα πολύ καιρό για να γίνουν όλα από την αρχή μέσα».

Πριν από λίγες εβδομάδες η Καλλιστώ και άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις είχαν προχωρήσει σε καταγγελία για την οικοδομική δραστηριότητα στο Πάπιγκο. Οι συγκεκριμένες καταγγελίες δεν περιοριζόταν μόνο στις εφοπλιστικές κατοικίες που κατασκευάζονται στην περιοχή, αλλά και σε άλλη οικοδομική δραστηριότητα όπως και στη χρήση του οδικού δικτύου.

Η καταγγελία που διερευνάται μετά από κατεπείγουσα εισαγγελική εντολή αφορά μεταξύ άλλων παράνομη οικοδομική δραστηριότητα, διέλευση οχημάτων βαρέως τύπου, εγκατάσταση έντονου νυχτερινού φωτισμού κ.λπ. εντός της εδαφικής αρμοδιότητας του Δήμου Ζαγορίου, κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Την προκαταρκτική έρευνα διενεργεί πταισματοδίκης και στο πλαίσιο αυτής θα καταθέσει και ο Δήμος Ζαγορίου ο οποίος συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr