Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 06 Απρ 2024
Στέφανος Κασσελάκης - Ηράκλειο / Μεγάλη συγκέντρωση και θερμή υποδοχή – Δείτε βίντεο
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρέθηκε στην πλατεία Αγίου Τίτου όπου πλήθος κόσμου τον περίμενε για να τον υποδεχτεί.

 

Οι αγκαλιές, τα χαμόγελα και οι selfies έδιναν και έπαιρναν, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο ενόψει των ευρωεκλογών.


Ο Στέφανος Κασσελάκης συμμετείχε νωρίτερα  σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων του Ηρακλείου.

«Έχει έρθει η στιγμή το ελληνικό κράτος να γίνει παρεμβατικό, αποδοτικό και να λύσει τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού λαού» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασελάκης, κατά την έναρξη της σύσκεψης με τους παραγωγικούς φορείς στο Ηράκλειο.

Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι προς αυτή την κατεύθυνση «οι Ευρωεκλογές είναι το έναυσμα, για την εναλλακτική προοδευτική λύση που ζητάει ο τόπος, με έναν ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ, με μία ομάδα η οποία θα μπορεί να επιδείξει ενσυναίσθηση, ηθική και τεχνοκρατική επάρκεια».

Ο κ. Κασσελάκης αναφερόμενος στους έμμεσους φόρους είπε: «Η χώρα μας στην πληρωμή έμμεσων φόρων είναι η δεύτερη μετά τη Σουηδία» και πως την ίδια ώρα η «ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει το ελληνικό δημόσιο δεν ανταποκρίνεται στο κόστος αυτό».

Ο Στέφανος Κασσελάκης (INTIME NEWS)

Για την ενέργεια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και σε ότι αφορά συγκεκριμένα τις ανεμογεννήτριες τόνισε ότι αυτό που προωθείται είναι «ανεμογεννήτριες για τους λίγους» σχολιάζοντας αντιδράσεις που εκφράζουν οι τοπικές κοινωνίες. «Θέλουμε πράσινη μετάβαση και γρήγορα, αλλά με τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών» είπε ο κ. Κασσελάκης και αναφερόμενος στην ακριβή ενέργεια σημείωσε πως «Ας νομοθετήσει η κυβέρνηση, ας βάλει πλαφόν 5% στο ηλεκτρικό ρεύμα, για να μπορεί να παταχθεί η αισχροκέρδεια». Και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά στο 0% για να μειωθεί ο ρυθμός φτωχοποίησης του Έλληνα πολίτη και να μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα στον υπερμειωμένο συντελεστή που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι δυνατόν στη χώρα μας, η βενζίνη που διυλίζεται στην Ελλάδα, να πωλείται πιο ακριβά από την ίδια βενζίνη στην Κύπρο».

Για την ακρίβεια ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι «δεν είναι δυνατόν να έχουμε ένα ολιγοπώλιο από το χωράφι στο ράφι, όπου και ο αγρότης αδυνατεί να επιβιώσει και ο πολίτης αδυνατεί να καταναλώσει» σχολιάζοντας επιπλέον ότι ο μεσαίος επιχειρηματίας, μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με τις «ελληνικές τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τόσες φορές από τον Έλληνα πολίτη» αδυνατεί να έχει στοιχειώδη ρευστοτητα.

 
Ο Στέφανος Κασσελάκης (INTIME NEWS)

«Δεν μπορεί να έχει ρευστότητα, όταν οι τράπεζες της Ελλάδας οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί από τον Έλληνα φορολογούμενο τόσες φορές, είναι από τις πιο κερδοφόρες στην Ευρώπη. Με μεγάλες χρεώσεις στις συναλλαγές, με μηδενικά επιτόκια στις καταθέσεις. Πρόκειται για μία κοροϊδία με περιτύλιγμα νεοφιλελεύθερο» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ πρόσθεσε ότι «ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανένα ενδοιασμό είναι υπέρ των ανοιχτών αγορών».

«Να σας πω σε προσωπικό επίπεδο, ότι κατανοώ το επιχειρείν, την ανάπτυξη και τα οικονομικά, καλύτερα από τους κυβερνώντες» με στόχο μια χρηστή διοίκηση της χώρας, όπως έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω μνημονίων, αλλά την επόμενη φορά με ανοιχτές αγορές, με εργασιακά δικαιώματα, με κοινωνικό κράτος, με διαφάνεια και με κράτος πρόνοιας».

Ο Στέφανος Κασσελάκης (INTIME NEWS)

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είπε μεταξύ άλλων: «Είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ιδιωτικές επενδύσεις» και πως «αυτό το αποκαλεί η Νέα Δημοκρατία σταθερότητα και ρεαλιστική κυβερνητική πρόταση. Αν αυτό είναι σταθερότητα και ρεαλιστική κυβερνητική πρόταση να μας λείπει το βύσσινο» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης που σημείωσε ότι «υπάρχει εναλλακτική λύση για τους επιχειρηματίες» και πως αυτή η πρόταση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κατάργηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος που αποκάλεσε «άδικη ελληνική πατέντα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ παράλληλα συμπλήρωσε ότι όσες επιχειρήσεις έχουν κερδοφορία κάτω από 220.000 ευρώ, πρότασή τους είναι να πληρώνουν μόνο 17% φόρο εισοδήματος και με κερδοφορία πάνω από 220.000 ευρώ να πληρώνουν 24%.

Κόσμος στο Ηράκλειο (INTIME NEWS)

Ο κ. Κασελάκης απευθυνόμενος τους παραγωγικούς φορείς του Ηρακλείου αναφέρθηκε και στον αποκαλούμενο όπως είπε φαύλο κύκλο που δημιουργείται από την αδυναμία ενός επιχειρηματία να προσλάβει εργαζόμενους, λόγω των εισφορών και ταυτόχρονα να υπάρχει ένα καθεστώς εκμετάλλευσης στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Για την Κρήτη ο Στέφανος Κασσελάκης, είπε ότι ως πατρίδα του έχει «ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του» συμπληρώνοντας ωστόσο ότι εκτός από αυτή τη σύνδεση, αλλά και τη σύνδεση με τους κινηματικούς αγώνες «αντιμετωπίζει πολλά θέματα, παρά το γεγονός ότι είναι ένα πιο εύρωστο νησί σε σχέση με άλλα νησιά της επικράτειας. Έχει το 7% του πληθυσμού και συνεισφέρει το 14% στο εθνικό ΑΕΠ, αλλά ταυτόχρονα υπολείπεται σε βασικές υποδομές». Αμέσως μετά ο κ. Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης (INTIME NEWS)

Με πληροφορίες από:https://www.avgi.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου