Τραμπούκικη επίθεση δέχθηκε, ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, ενώ δειπνούσε με την οικογένειά του κατά τις διακοπές του στην Εύβοια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα του Documento, η επίθεση έγινε μπροστά στην οκτάχρονη κόρη του και κατέληξε σε τραυματισμό μέλους της οικογένειας (της πεθεράς του) το οποίο μεταφέρθηκε με σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Το περιστατικό, όπως καταγγέλλεται, συνέβη στις εννιά το βράδυ της Παρασκευής. Ο δημοσιογράφος δειπνούσε σε εστιατόριο στην Αμάρυνθο της Εύβοιας με την οικογένειά του, όταν εμφανίστηκε ένα άγνωστο σε αυτόν πρόσωπο στο διπλανό τραπέζι, το οποίο κινήθηκε προς το μέρος του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στάθηκε πάνω από το τραπέζι και άρχισε να βρίζει χυδαία τον δημοσιογράφο, λέγοντάς του μεταξύ άλλων πως είναι «ξεφτιλισμένος» και πως «θα σε τακτοποιήσω αλλά όχι τώρα, βρομιάρη που τόλμησε να γράψεις για μένα επειδή έχω λεφτά στην Ελβετία», και «έβγαλες το όνομά μου στη λίστα Λαγκάρντ».

Ο εκδότης του Documento του έλεγε πως δεν τον γνωρίζει, δεν ξέρει τι λέει και εάν θέλει μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Του ζήτησε επίσης να σταματήσει γιατί στο τραπέζι βρισκόταν και ένα ανήλικο κοριτσάκι που ήδη ήταν έντρομο με την παρουσία του. Ο άνδρας ωστόσο συνέχισε τις απειλές και τις βρισιές, ακόμη και όταν παρενέβησαν άλλοι θαμώνες του εστιατορίου, αλλά και η σύζυγος του δημοσιογράφου, η οποία κρατούσε αγκαλιά την κόρη τους.

Ο άγνωστος φέρεται να κινήθηκε εναντίον της συζύγου του Βαξεβάνη και του παιδιού της, σπρώχνοντας ανθρώπους που του ζητούσαν να αποχωρήσει. Η λεκτική επίθεση όμως μετατράπηκε τελικά και σε χειροδικία, καθώς αρχικά ο άνδρας επιχείρησε να χτυπήσει τη σύζυγο του Κώστα Βαξεβάνη, και τελικά χτύπησε τη μητέρα της, η οποία όταν προσπάθησε να παρέμβει δέχθηκε γροθιές στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια μέσα στην κατακραυγή των παριστάμενων, ο άγνωστος τράπηκε σε φυγή. Η πεθερά του δημοσιογράφου διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου όπου διαπιστώθηκαν τα τραύματα και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου παρέμεινε έως τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι δικηγόροι του Κώστα Βαξεβάνη, έχουν συλλέξει ήδη όλα τα αποδεικτικά στοιχεία της επίθεσης αλλά και της ταυτότητας του δράστη και θα απευθυνθούν στις Αρχές.

Μετά την επίθεση ο εκδότης δήλωσε:

«Aυτό που συνέβη δεν είναι μόνο προσωπικό θέμα. Το γεγονός ότι υπήρξε μια τραμπούκικη επίθεση μπροστά στην κόρη μου που έχει υποστεί σοκ, είναι η μία πλευρά του θέματος που χαρακτηρίζει έναν άθλιο και δειλό τραμπούκο. Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά. Αφορά κάθε δημοσιογράφο που κάνει τη δουλειά του. Η δημοσιογραφία είναι σε δίωξη στη χώρα. Δημοσιογράφοι τραμπουκίζονται , απειλούνται, εκφοβίζονται και δολοφονούνται.

Δεν είναι τυχαίο που ένας τύπος, έντεκα χρόνια μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, ενός σκανδάλου που συγκλόνισε τη χώρα δηλαδή, επέλεξε να επιτεθεί σε εμένα και την οικογένειά μου και μάλιστα δημόσια και χωρίς φόβο για τις επιπτώσεις. Η συγκεκριμένη πράξη είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που γίνεται να ενοχοποιηθεί η δημοσιογραφία και η δουλειά του δημοσιογράφου.

Ένας τύπος που δεν κατέφυγε στη Δικαιοσύνη ως θιγόμενος, αποφάσισε να τραμπουκίσει γιατί απλώς καταλαβαίνει ότι είναι συμβατός με το κλίμα . Όταν υπουργοί και ο πρωθυπουργός επιτίθενται σε δημοσιογράφους, το επόμενο στάδιο είναι ο κάθε τραμπούκος να θεωρεί ότι είναι νομιμοποιημένος να δέρνει και να σκοτώνει δημοσιογράφους επειδή αποκάλυψαν όσα έκανε. Όση ευθύνη έχει ο τραμπούκος που επιτέθηκε στην οικογένειά μου, έχουν και όσοι διαμορφώνουν αυτό το κλίμα δικαιολόγησής του. Πριν από δύο χρόνια αποκαλύφθηκε συμβόλαιο θανάτου εναντίον μου και παρά τη διεθνή κατακραυγή η κυβέρνηση δεν έκανε ούτε δήλωση καταδίκης. Αυτό τα λέει όλα».

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη