Δεν χρειάζεται να δημοσιοποιηθούν άλλες συνομιλίες για να αντιληφθούμε πόσο ακατάλληλος γι αυτή τη δουλειά ήταν ο μοιραίος σταθμάρχης. Έχει προφυλακιστεί, θα δικαστεί και θα τιμωρηθεί. Ο,τι και να πει κανείς γι αυτόν είναι λίγο, όσο και να θυμώσει δεν αρκεί.

Όμως, πίσω από τον σταθμάρχη υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα για το οποίο οι πολιτικές ευθύνες είναι δεδομένες.

Βρέθηκε στη θέση αυτή ως κομματικό ρουσφέτι (Γ. Λοβέρδος, βουλευτής ΝΔ), χωρίς επαρκή εκπαίδευση, χωρίς αξιολόγηση και εποπτεία, χωρίς έλεγχο και χωρίς υποστήριξη. Ηταν ένας κρίκος στην αλυσίδα του πελατειασμού, της κακοδιοίκησης και του βαθέος Δημοσίου που υπάρχει για να συντηρούνται ανίκανες ηγεσίες, κομματικοί μηχανισμοί και διαδικασίες συναλλαγής με οικονομικά συμφέροντα.

Ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για το χαρτοφυλάκιο των υποδομών-μεταφορών, Γ. Γεραπετρίτης, ανακοίνωσε ότι στο τέλος Μαρτίου θα λειτουργήσει και πάλι η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, με εγγυήσεις ασφαλείας, δηλαδή με δύο σταθμάρχες στη βάρδια.

Με άλλα λόγια είπε ότι, μέχρι να λειτουργήσει η τηλεδιοίκηση, που καρκινοβατεί λόγω διαπλοκής και διαχειριστικής ανικανότητας, υπάρχει απλός τρόπος για να είναι ασφαλείς οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

 

Αυτό κάνει ακόμη πιο δραματική την αποκάλυψη των κυβερνητικών λαθών και παραλείψεων. Δεν έκαναν απολύτως τίποτα για προστατέψουν τους επιβάτες του τρένου, ούτε καν να επιβάλλουν μια δεύτερη βάρδια και να ελέγξουν αν ισχύει.

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια ούτε καν ασχολήθηκαν με το τεράστιο πρόβλημα της ασφάλειας των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών παρά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων.

Ποιος παρέλαβε τα σημειώματα-καμπανάκια κινδύνου και τι τα έκανε; Δεν απαντούν και κρύβονται πίσω από τον σταθμάρχη δημοσιοποιώντας, κατά κύματα, τις συνομιλίες του μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, ώστε να κατευθύνουν προς αυτόν τον κοινωνικό θυμό.

Η κυβέρνηση που υποσχέθηκε αριστεία εμπιστεύθηκε στον αχθοφόρο κυρ Βασίλη τις ζωές των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους μ αυτόν τον φοβερό τρόπο στα Τέμπη.

Και οι ευθύνες της δεν πρόκειται να ξεχαστούν ούτε να παραγραφούν, όσα ηχητικά και να βγάλουν... 

πηγη: https://tvxs.gr