«Το Συνέδριο σας πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας εκεί έξω. Μιας κοινωνίας που συνεχίζει να βιώνει την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση και που βρίσκεται σε απελπισία ακόμα και για το πως θα πληρώσει τους λογαριασμούς του ρεύματος. Μην απατάσθε ότι οι προχθεσινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού θα λύσουν το πρόβλημα. Μακάρι να το έλυναν» είπε ο Μιχάλης Κριθαρίδης και συνέχισε:

«Μέσα σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν, η Κυβέρνηση σας δυστυχώς δεν κάνει το μόνο πράγμα που θα προστάτευε πραγματικά, άμεσα και χωρίς δημοσιονομικό κόστος -ξέρω πως αγωνιάτε γι’ αυτό- τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Να καταργήσει δηλαδή αυτό το αίσχος του ψευτο-Χρηματιστηρίου της Ενέργειας που θέσπισε η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

»Αντιθέτως όχι μόνο διατηρείτε σε ισχύ αυτή την δήθεν αγορά-καφενείο, αλλά πανηγυρίζετε κιόλας που ξεπουλήσατε και τη ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

»Είναι βέβαια γνωστές αυτές οι ιδεοληψίες σας και η πεποίθηση σας, με την οποία εμείς φυσικά διαφωνούμε οριζοντίως και καθέτως, ότι δήθεν οι ιδιώτες τα κάνουν όλα καλύτερα -ένας μύθος που καταρρίφθηκε άλλωστε με τον πιο τραγικό τρόπο και μέσα στην πανδημία- όμως να σας θυμίσω πως ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εκείνος που δημιούργησε ουσιαστικά μια δημόσια ΔΕΗ.

»Αυτή που δεν είχε χάσει το «Δ» της, αυτό που εσείς σήμερα με χαρά διώξατε για να μοιράζουν ανενόχλητοι μπόνους οι εκλεκτοί σας κι αυτό που επίσης τώρα δήθεν ψάχνει να βρει ο κ. Τσίπρας για να το επαναφέρει, χωρίς όμως κι αυτός να την επανακρατικοποιήσει, όπως μας είπε».

Στη συνέχεια συνέχισε την κριτική στο συνολικό πρόγραμμα της ΝΔ:

«Σε ποιο πρόγραμμα ακόμα λέγατε πως θα φιμώσετε τα μέσα -και πόσο φιλελεύθερο και προοδευτικό είναι αυτό κ. Μητσοτάκη;-, θα επιβάλετε 10ώρη-7ήμερη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, θα απαγορεύσετε το δικαίωμα στην απεργία και στη διαμαρτυρία, θα στείλετε χιλιάδες παιδιά από τα δημόσια πανεπιστήμια στα ιδιωτικά κολλέγια, θα ενισχύσετε εν μέσω πανδημίας τους ιδιώτες κλινικάρχες αντί για το ΕΣΥ, θα γεμίσετε τέλος τα πανεπιστήμια μας με ΜΑΤ και καθημερινή ακραία καταστολή;», για να καταλήξει:

«Επειδή κ. Μητσοτάκη συχνά αναφέρεστε στους νέους και μας είπατε κιόλας τελευταία πως οι νέοι πλέον δήθεν δεν διαχωρίζουν μεταξύ δεξιάς και αριστεράς, να σας ενημερώσω πως οι νέες και οι νέοι «μια χαρά» βιώνουν στο πετσί τους την καπιταλιστική εκμετάλλευση, με ανύπαρκτα ωράρια, με μισθούς της πείνας, με δικαιώματα κουτσουρεμένα και υπό αμφισβήτηση.

»Γι’ αυτό άλλωστε και η νεολαία είναι πρωτοπόρα στους αγώνες και στα κινήματα διεκδίκησης για ολόκληρο το περιεχόμενο της ζωής, των ονείρων και του μέλλοντος της.

Γιατί η γενιά μου κ. Μητσοτάκη δεν συμβιβάζεται με τον εφιάλτη, που και η Κυβέρνηση σας σήμερα και οι προκάτοχοι σας πριν, μας έβαλαν να ζήσουμε, αλλά παλεύει καθημερινά όπως έλεγε κι ο Ελύτης, για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση»

πηγη: https://thepressproject.gr