Μπορεί η ανάρτηση της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τα τοξικοεξαρτημένα άτομα, να σχολιάστηκε αρνητικά καταρχήν εξαιτίας του ύφους της, αλλά συνδέεται τελικά με κάτι πολύ χειρότερο.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του tvxs, η «ευαισθητοποίηση» της ΠτΔ, συμπίπτει χρονικά με ένα πογκρόμ προσαγωγών τοξικοεξαρτημένων ατόμων στο κέντρο της Αθήνας.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι έγραψε η ΠτΔ για «σκιές που περιφέρονται στους δρόμους» τη στιγμή που είχε προηγηθεί πογκρόμ που συνεχίζεται. Γιατί τα έγραψε άραγε όλα αυτά;» διερωτάται με νόημα μιλώντας στο tvxs η ψυχίατρος Κατερίνα Μάτσα, γνωστή για την ενασχόληση της με κοινότητες απεξάρτησης.

Πριν δυο μέρες, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου φωτογραφίες που απεικόνιζαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να μοιράζει σύριγγες σε τοξικοεξαρτημένα άτομα στο κέντρο της Αθήνας.
Συμμετείχε όπως μάθαμε, στη δράση της ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ. Η ομάδα διένειμε σε άτομα που κάνουν χρήση ουσιών kit ασφαλέστερης χρήσης, kit αστεγίας, kit ατομικής προστασίας από τoν Covid-19, πρόχειρο γεύμα και είδη ρουχισμού.

Ακολούθησε ανάρτηση της ΠτΔ, που προκάλεσε αντιδράσεις από χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι μίλησαν για «Χυδαία αισθητικοποίηση της τοξικοεξάρτησης», ενοχοποίηση των χρηστών και έλλειψη αναφοράς για την απουσία δομών και αποτελεσματικής φροντίδας και πολιτικής από την πλευρά της πολιτείας.

 

Η είδηση που δεν έκανε τον γύρο του διαδικτύου, αντιθέτως αποσιωπήθηκε από τους πάντες είναι πως τις προηγούμενες και τις επόμενες μέρες της δράσης της Κ. Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκαν  πογκρόμ χρηστών, στο κέντρο της Αθήνας, όπως λέει στο tvxs η Κ. Μάτσα. Πολίτες μάλιστα κάνουν λόγο για bullying και βία από την πλευρά των αστυνομικών.

 

«Είδα την ανάρτηση της προέδρου στα social media, είδα να γράφονται όμως πληροφορίες και για προσαγωγές τοξικοεξαρτημένων, οπότε πήρα τηλέφωνο ομάδες του ΟΚΑΝΑ και του «18 Άνω» να ρωτήσω αν ισχύουν οι πληροφορίες. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Άφησαν ελάχιστους χρήστες, δείγματα, τους υπολοιπους τους προσήγαγαν. Αυτό που εικάζουν οι ίδιοι οι χρήστες και είναι το πιο πιθανό, είναι πως θα τους αλλάξουν πιάτσα. Δηλαδή  η δήθεν «ευαισθητοποίηση» δεν έχει ως αποτέλεσμα λύσεις για τους χρήστες, αλλά μετακίνηση λόγω των σχεδίων του Μπακογιάννη ώστε να αλλάξει η φυσιογνωμία του κέντρου με τα ξενοδοχεία που φυτρώνουν σαν μανιτάρια» λέει η κ. Μάτσα.

Η κ. Μάτσα προσθέτει, πως όλα αυτά συμβαίνουν μετά το πραξικόπημα -όπως το χαρακτηρίζει- της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να απορροφηθεί το ΚΕΘΕΑ από τον ΟΚΑΝΑ και να χάσει εντέλει την ανεξαρτησία του.

Το Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση ομάδων κοινωνικής αλληλεγγύης του «18 Άνω» ώστε να βγει μια ανακοίνωση για το θέμα από τα ίδια τα τοξικοεξαρτημένα άτομα.

πηγη: https://tvxs.gr