Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 02 Απρ 2022
Το "Κουτί της Πανδώρας" έπαθε Νικολούλη. - Θα κατεβάσει ο Κ. Βαξεβάνης το κατάπτυστο κείμενο που έχει δημοσιευτεί;
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 

Δεν γνωρίζουμε εσείς πώς το χαρακτηρίζεται, αλλά εμείς το προσδιορίζουμε σαν μια αλητεία στο τετράγωνο. Και αυτή δεν βαραίνει αποκλειστικά αυτή που την διαπράττει, αλλά και τους υπεύθυνους του ενημερωτικού μέσου που την φιλοξενεί. Εν προκειμένου της ιστοσελίδα ¨Κουτί της Πανδώρας".

Αγνοώντας το ποιόν της κυρίας δημοσιογράφου Ζωή Χαλιδιά, αλλά η κατηγορηματική της τοποθέτηση,  ότι η φερόμενη σαν μητροκτόνος  Ρούλα Πισπιρίγκου έχει δολοφονήσει και τα τρία της παιδιά, ξεπερνάει κάθε όριο δημοσιοκαφρικού ξεπεσμού! (Δεν μιλάει καν για το ενδεχόμενο ενοχής της για τον χαμό των τριών παιδιών της, κάτι που θα μπορούσες να το αποδώσεις σε μια δημοσιογραφική εκτίμηση).  

Και αυτό το τεράστιο ατόπημα δεν μπορεί να το καλύψει η αναφορά της ιστοσελίδα ότι: "Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr".

Εδώ δεν πρόκειται για μια άποψη ή μια πολιτική προσέγγιση. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μια δικαστική ετυμηγορία που στηρίζεται αποκλειστικά σε ένα εγκεφαλικό συμπέρασμα της συντάκτριας του δημοσιεύματος!

Παραθέτουμε επί λέξη το επίμαχο απόσπασμα με τις εμφάσεις του όπως ακριβώς υπάρχουν:

Η «μάνα» είναι παγκοσμίως ο πιο ισχυρός συμβολισμός. Λογικό θα πω εγώ. Κι αν ερωτηθώ ποιος είναι ο κορυφαίος πόνος που έχω απαντήσει, της μάνας που χάνει το παιδί της, θα πω. Όμως όσο ξεχνάμε ότι η μάνα είναι ένας ρόλος -όπως και του πατέρα άλλωστε- κι όχι μία υποκριτική βιτρίνα «καλού γονέα», τόσο θα αναζητούμε σύννεφο για να πέσουμε μαθαίνοντας ότι μια μάνα, χωρίς να είναι παρανοϊκή, υπηρέτησε τον αδηφάγο ναρκισσισμό της δολοφονώντας τα τρία της παιδιά. 

 
Για όσους/ες έχουμε ροπή προς την πρόσφατη ιστορία μας, αυτό το δημοσίευμα της κ. Ζωής Χαλιδιά μας φέρνει στην μνήμη ένα άλλο δημοσίευμα που είχε κάνει στις 29 Σεπτέμβρη, στο "Εθνος" μια άλλη συνάδελφος της. Η Αγγελική Νικολούλη, που χτες έσπασε τα ρεκόρ τηλεθέαση με την εκπομπή της η οποία ασχολούταν με το ίδιο θέμα. 
 
Ηταν τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα, σαν αστυνομική συντάκτρια, η Νικολούλη, όταν μια σειρά συγκυρίες την αναδείχνουν σε "πρώτο" δημοσιογραφικό όνομα. Βρέθηκε να έχει  κουμπάρο του «εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος την πάντρεψε με τον επικεφαλής της προσωπικής του ασφάλειας και αργότερα σε άλλα καίρια αστυνομικά πόστα, αξιωματικό της αστυνομίας Γιάννης Μουσούλης. 
 
Ο συγκεκριμένος αξιωματικός της αστυνομίας, διοχέτευε στην τότε γυναίκα του -τώρα έχουν χωρίσει- τις πληροφορίες που ήθελε να δημοσιοποιήσει η ασφάλεια και η σύζυγος τις παρουσίαζε σαν αποκλειστικές της δημοσιογραφικές  πληροφορίες.  
Κάποια στιγμή θα αναφερθούμε πιο αναλυτικά για την κυρία αυτή.
 
Αυτή την στιγμή θέλουμε να πούμε ότι πρέπει, αν θέλει να διατηρήσει ψήγματα αξιοπιστίας, η ιστοσελίδα "Κουτί της Πανδώρας", να κατεβάσει άμεσα  αυτό το κατάπτυστο κείμενο,  Διαφορετικά θα φέρει το στίγμα διαχρονικά, όπως τότε με το πρωτοσέλιδο άρθρο  στο «Εθνος» το οποίο υπέγραφε η Νικολούλη, το οποίο έκανε λόγο «διανοούμενος δολοφόνος ηθοποιός–συγγραφέας με έντονη αντιστασιακή δράση» ο οποίος  «πήρε μέρος στις δολοφονίες» Γουέλτς και Μάλλιου. φωτογραφίζοντας τον Περικλή Κοροβέση.
 
Η απόφαση φυσικά ανήκει στον Κώστα Βαξεβάνη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι του διέφυγε η αστοχία που έγινε στην ιστοσελίδα που διευθύνει και θα την διορθώσει. 

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 2 Απριλίου 2022 | 1:00 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου