Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 30 Απρ 2022
Ενδιαφέρον μήνυμα της φυλλάδας "Πρώτο Θέμα" προς την Κυβέρνηση. Μιλάει για επικείμενη θύελλα από την οργή, την απελπισία και µε τον τυφλό θυμό του κόσμου
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 
Να προσπεράσουμε κάποιες φήμες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία και αναφέρουν ότι τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου είναι εξ αιτίας των ευρημάτων κάποιων κυλιόμενων μετρήσεων που δείχνουν καθίζηση του εκλογικού ποσοστού της Ν.Δ. (Σχετικές παραδοχές υπήρξαν ακόμα και από τον "ανεπίσημο εκφραστή της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη «κομμουνιστοφάγο» Άρης Πορτοσάλτε", όπως χαρακτηρίζει το Σαμαρικό antinews, τον υπάλληλο του Αλαφούζου).

 

Εχουν την αξία τους δημοσιεύματα, ακόμα και του φιλοκυβερνητικού τύπου, που κάνουν λόγο για τις δύσκολες ώρες που πέρασαν κυβερνητικοί βουλευτές της επαρχίας, οι οποίες βρέθηκαν στις εκλογικές τους περιφέρειες τις μέρες του Πάσχα και συνάντησαν απέναντι τους σε ένα μείγμα οργής και ειρωνείας από τους ψηφοφόρους τους

Ολα αυτά όμως ωχριούν μπροστά στα "σήμαντρα" που χτυπάει σήμερα -νομίζουμε για πρώτη φορά με τόση ένταση- η πιο φιλοκυβερνητική έντυπη ντουντούκα περιγράφοντας εύστοχα την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και εκλιπαρώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση να προβεί σε κινήσεις παίρνοντας ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των χειμαζόμενων λαϊκών στρωμάτων αποφεύγοντας - περιορίζοντας την εκλογική συντριβή της και το ενδεχόμενο δημιουργίας ανεξέλεγκτων καταστάσεων.

Δυο βασικοί αρθρογράφοι της φυλλάδας "Πρώτο Θέμα" -ενός εντύπου με "περίεργο" ιδιοκτησιακό καθεστώς και "μυστήριες" σχέσεις με τράπεζες- στέλνουν εκκωφαντικό μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου που αποκωδικοποιημένα  μεταφράζεται: "Πάρτε άμεσα μέτρα γιατί χανόμαστε"!  

Εξυπακούεται ότι δεν έπιασε κανένα "πόνο" τον άθλιο, γενίτσαρο. δημοσιολόγο Δ. Δανίκα για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι της τάξης μας. Απλώς, αυτός δεν είναι ξεκομμένος εντελώς από την πραγματικότητα και να προκαλεί όπως το βουλευτικό ρεμάλι Β. Οικονόμου.  

Ο γραφιάς του "Π.Θ" αρχίζει να συνειδητοποιεί -και το γράφει-  την οργή, την απελπισία και µε τον τυφλό θυµό του κόσμου. Οπως τονίζει χαρακτηριστικά μάλιστα: "η απόσταση απ’ αυτή την εξωτερική νηνεµία, απ’ αυτή την µπουνάτσα µέχρι την επικείµενη θύελλα είναι δυσδιάκριτη και σχεδόν µηδενική ....",  Περιμένει, λοιπόν ο Δανίκας, να ακολουθήσει η κυβέρνηση την προτροπή του Αναστάση Καραμήτρου, ο οποίος γράφει στο ίδιο έντυπο: "Να βιαστεί η κυβέρνηση και να ολοκληρώσει τον σχεδιασµό της για την ουσιαστική επιδότηση των τιµολογίων του φυσικού αερίου και κατ' επέκταση του ρεύµατος στους πολίτες και φυσικά και στις επιχειρήσεις".  

" Αλλιώτικα χάος έδωκας, χάος θα λάβεις!", όπως γράφει το μήνυμα που στέλνει με το κείμενο του ο Δανίκας στους κυβερνώντες. Εφαρμόζει δηλαδή την Ευαγγελική διδαχή: "Είπα και ελάλησα και αμαρτία ουκ έχω". 

Αξίζει να παραθέσουμε το μεγαλύτερο μέρος του μηνύματος Δανίκα: 

 Από την παραβατικότητα στην ασυµµετρία και από την ασυµµετρία στο χάος. ∆ηλαδή η συσσώρευση αλλεπάλληλων κρίσεων. Η συσσώρευση εφιαλτικών τιμολογίων. Η συσσωρευµένη ακρίβεια προϊόντων. Η συσσώρευση ανελέητων πολεμικών  συγκρούσεων. Ολα αυτά καταλήγουν σε µια διαρκή συσσώρευση αγανάκτησης, οργής, φόβου, ανασφάλειας και τρόμου.

 

Αν και οι υπόγειες σεισµικές δονήσεις δεν έχουν ξεσπάσει ακόμη. Αν και το µάγµα του ηφαιστείου ασυµµετρίας και χάους δεν έχει κατρακυλήσει προς όλες τις κατευθύνσεις ακόµη. Αν και ο κάθε πολίτης εξακολουθεί συγκρατηµένος να πορεύεται προς τον αφανισµό της τσέπης του ακόµη. Αν και ο φόβος, η ανασφάλεια και ο τρόµος εξακολουθούν να πνίγουν την οργή του.

Αν και όλα αυτά είναι αποτυπωµένα όχι µόνο στο βλέµµα, αλλά και στα λόγια σε κάθε γωνιά και κάθε περιοχή. Εντούτοις, η απόσταση απ’ αυτή την εξωτερική νηνεµία, απ’ αυτή την μπουνάτσα µέχρι την επικείµενη θύελλα είναι δυσδιάκριτη και σχεδόν µηδενική .... 

Ολα, µα όλα όσα βιώνει και στενάζει η κοινωνία του µεροκάματου, αλλά και των μικρομεσαίων, όλων των χαμηλών και απροστάτευτων στρωμάτων παραπέμπουν σε ηλεκτρική σκούπα τελευταίας τεχνολογίας, µε απίστευτη απορροφητικότητα, επιπέδου Gaggenau, της πιο ακριβής γερµανικής βιομηχανίας οικιακών συσκευών. 

Κάθε στιγμή και κάθε µέρα αυτή η «σκούπα» απορροφά µε ιλιγγιώδη ταχύτητα κάθε ευρώ και κάθε δεκάρα που έχει απομείνει στο πορτοφόλι όλων αυτών των λεγόµενων «παιδιών ενός κατώτερου θεού».

Και την ίδια στιγμή στο πάρτι µεγάλων εταιρειών, ιδίως της ενέργειας και των πετρελαιάδων, έχουν στήσει τρικούβερτο γλέντι. Αχαλίνωτου, συστηµατικού, κυνικού και ανελέητου οργίου.

Η ορολογία «ρήτρα αναπροσαρµογής» που για κάθε κοινό θνητό είναι αλαµπουρνέζικα µοιάζει µε «ρήτρα αναδιανοµής» εισοδήµατος.

Η «σκούπα» που λέγαµε απορροφά και μεταφέρει χρήματα µε το τσουβάλι από τις τσέπες των πληβείων, των φτωχών και των ανυπεράσπιστων στα ταμεία κολοσσών, που σαν µαυραγορίτες και ακρίδες της Αιγύπτου σαρώνουν τα πάντα στο πέρασµά τους. ...

Αλλωστε, σου λέει, εσύ µε τους εταιρειάρχες που βγάζουν έναν σκασµό λεφτά από τα παρκαρισµένα αποθέµατα πετρελαίου που φρόντισαν να αγοράσουν στην τιµή του ενός δολαρίου το βαρέλι. Εµείς µε την οργή, την απελπισία µας και µε τον τυφλό θυµό µας.

Ακούει κανείς; Το ελπίζω.

Αλλιώτικα χάος έδωκας, χάος θα λάβεις!Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 30 Απριλίου 2022 | 12:00 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου