Νέα επίθεση εξαπολύει η εφημερίδα «Τα Νέα» στην κυβέρνηση και τον Κ. Μητσοτάκη προσωπικά.

Στην στήλη του, ο Γιώργος Παπαχρήστος αμφισβητεί ευθέως τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού, στην συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, περί «εκβιασμού» σε βάρος του, σχολιάζοντας ότι «έχουν παρέλθει μερικά 24ωρα έκτοτε και δεν έχει παρουσιάσει ένα (αριθμός 1) στοιχείο που να τεκμηριώνει τον κατά βάση, συκοφαντικό αφού είναι αναπόδεικτος, ακραίο ισχυρισμό του».

Και συνεχίζει: «Γιατί δεν έχει παρουσιάσει; Διότι προφανέστατα δεν υπάρχει εκβιασμός. Ηταν ένα κατασκεύασμα προκειμένου να αποδράσει από τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει εξαιτίας της δικής του απραξίας να ελέγξει ένα παράκεντρο εξουσίας που αναπτύχθηκε στο περιβάλλον του και το οποίο καταπάτησε θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και έπληξε, ελπίζω όχι ανεπανόρθωτα, τους θεσμούς.».

Έτσι, «αφού όμως δεν τεκμηριώνεται εκβιασμός και το διαρρεύσαν διάστημα από την καταγγελία του παρήλθε χωρίς να δύναται να τον αποδείξει, το ελάχιστο που θα έπρεπε να πράξει είναι να ανασκευάσει», προσθέτει ο αρθρογράφος. «Αυτό επιβάλλει το δημοκρατικό ήθος και η ευπρέπεια ενός πολιτικού ο οποίος κατέχει το υψηλότερο αξίωμα στη δρώσα πολιτική».

Λίγο πιο πάνω, στο ίδιο άρθρο, ο Γιώργος Παπαχρήστος, σχολιάζοντας την δήλωση Μητσοτάκη από την Κατερίνη, ότι δεν θα αφήσει τη χώρα να βουλιάξει στη λάσπη, σχολιάζει ότι «αυτό ακριβώς που θα περιμέναμε να κάνει κάποιος στη θέση του αν…

Αν δεν ήταν δική του η ευθύνη που η χώρα είναι έτοιμη να βουτήξει στον βούρκο. Οχι μόνο γιατί επί τέσσερις μήνες δεν έκανε απολύτως τίποτε να αποτρέψει αυτή τη ζοφερή και άκρως ανησυχητική εξέλιξη, αλλά κυρίως γιατί πρώτος εκείνος τη σπρώχνει να πέσει μέσα.».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «επίκεινται σύντομα και νέες αποκαλύψεις», γι' αυτό «ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να αντιληφθεί ότι αναλαμβάνει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες όσο συνεχίζει την ίδια τακτική: της σπίλωσης και της μετάθεσης ευθυνών σε ανθρώπους που δεν ευθύνονται. Και βεβαίως (...) να αποδείξει πώς εκβιάζεται και, κυρίως, για ποιο λόγο.

«Από την άλλη πλευρά», συνεχίζειο αρθρογράφος, «θα πρέπει να εξηγηθεί από την κυβέρνηση και τον ίδιο φυσικά, με καθαρό τρόπο, για ποιο λόγο το παράκεντρο εξουσίας που αναπτύχθηκε στο περιβάλλον του χρησιμοποίησε τα παράνομα κατασκοπευτικά λογισμικά για την παρακολούθηση ενός αριθμού πολιτικών, οικονομικών παραγόντων και δημοσιογράφων. Για ποιο λόγο και υπέρ ποίου συγκέντρωνε το υλικό των παρακολουθήσεων. Σε ποιους το διέθετε, ποιοι το εκμεταλλεύονταν και με ποιο σκοπό. Διότι το πρώτο που μπορεί να σκεφθεί κανείς είναι ο εκβιασμός. Πράξη όχι μόνο πολιτικά καταδικαστέα, αλλά και ποινικά κολάσιμη.

Αν λοιπόν ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να επέλθει "κάθαρσις" στο σκάνδαλο, είναι απαραίτητο τώρα, πριν να είναι αργά, να αναλάβει εκείνος την πρωτοβουλία να ριχθεί άπλετο φως. Παντού. Να μη μείνει η παραμικρή σκιά. Πουθενά. Να πάρει κεφάλια, αν χρειαστεί.

Και να αφήσει απερίσπαστη τη Δικαιοσύνη να ανακαλύψει και να οδηγήσει στο εδώλιο όσους καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Πιθανώς και τη δική του, αν δεχτούμε, καλόπιστα, τον ισχυρισμό του πως αγνοούσε ό,τι συνέβαινε μερικά μέτρα από το γραφείο του…».

Λίγο πιο κάτω σημειώνει επίσης, ότι «ανάμεσα στα πολλά και διάφορα που οφείλει να κάνει ο πρόεδρος Κυριάκος, προκειμένου να εξαλειφθεί (αν μπορεί να εξαλειφθεί ποτέ…) το άγος των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, είναι με κάποιο τρόπο να «μαζέψει» τον ανιψιό Γρηγόρη (Δημητριάδη). Το αναφέρω με όση λεπτότητα γίνεται. Από τη στιγμή που δεν (το) καταλαβαίνει από μόνος του ο Δημητριάδης ότι πρέπει να αποσυρθεί λιγάκι από το προσκήνιο, οφείλει να του συστήσει ο ίδιος ή κάποιος εξ ονόματός του ότι το να περιδιαβάζει στα καφενεία πέριξ της Πλατείας Κολωνακίου, και σε εμφανώς όχι και τόσο νηφάλια κατάσταση, να λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι, δεν είναι σώφρον ούτε ωφέλιμο για κανέναν. Και για την κυβέρνηση φυσικά.».





πηγη: https://tvxs.gr