Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 04 Αύγ 2021
Γιώργος Μουφλουζέλης (1912-1991), τραγουδιστής του ρεμπέτικου
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 
 

Ο Γιώργος Μουφλουζέλης (Μυτιλήνη, 1912 – 4 Αυγούστου 1991), ήταν τραγουδιστής του ρεμπέτικου.

Άφησε σημαντικά τραγούδια, όπως «Ο ψαράς μέσα στη χώρα»«Εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο» (το οποίο ερμήνευσε αργότερα και ο Γιώργος Νταλάρας), «Κάηκε μια συνοικία» κ.ά. Ο δίσκος «50 Χρόνια Ρεμπέτικο Τραγούδι» πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων και είναι ο πρώτος πλατινένιος δίσκος στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας. Πέθανε στο Γαλάτσι.

Το 1983 εμφανίστηκε στο πρώτο επεισόδιο της δραματικής τηλεοπτικής σειράς του Φώτη Μεσθεναίου, Το μινόρε της αυγής, που προβαλλόταν στην ΕΡΤ, παίζοντας Τζουρά.

Δισκογραφία

  • 1972 – Το παλιό Ρεμπέτικο
  • 1974 – Ο Μουφλουζέλης έρχεται
  • 1974 – Το Ρεμπέτικο περιβόλι (Συμμετοχή)
  • 1975 – Τα Αλλοιώτικα
  • 1975 – Ζωγραφιές απ΄το Θεόφιλο (Συμμετοχή)
  • 1977 – Τα μεράκια του Μουφλουζέλη
  • 1980 – Μαζί και χωριστά
  • 1986 – Εδώ είμαι εγώ
  • 1994 – Επιτυχίες

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Συνέντευξη με το γιο του Γιώργου Μουφλουζέλη, 14 Αυγούστου 2008.

Ελένη Σπυροπούλου, Γιώργος Μουφλουζέλης: Βιογραφικό Σημείωμα Η Κλίκα, διαδικτυακό περιοδικό για το λαϊκό τραγούδι, 2011

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου