Η συγκλονιστική ιστορία του Μουμία Αμπου-Τζαμάλ, στο ντοκιμαντέρ του Stephen Vitoria. Το ντοκιμαντέρ «Long Distance Revolutionary: A Journey with Mumia Abu-Jamal» διατίθεται αυτό το Σαββατοκύριακο δωρεάν για τους αναγνώστες συνδρομητές του Τvxs.gr, μέσω του 24ores.gr, με υποστήριξη αγγλικών υποτίτλων, και στη συνέχεια θα μπορείτε να το βρείτε στην πλατφόρμα souldefinition.net.

Η ταινία

 

Ίσως ο πιο ενωτικός δημοσιογράφος που είχε δει η Αμερική στα 80s. Ενεργό μέλος της κοινωνίας της Φιλαδέλφεια, μιας πόλης που θέλει να μιλάει για "αδελφική αγάπη", την ίδια ώρα που αντί για τον αληθινό πρωταθλητή Joe Frazier, προτιμά να τιμά με άγαλμα την πλασματική φιγούρα του Rocky Balboa.

Σε αυτούς τους δρόμους, ο δημοσιογράφος που είχε δεχτεί και τους επαίνους του προέδρου Κάρτερ για τον επαγγελματισμό του, ο οποίος όμως για να ταϊσει την οικογένειά του χρειαζόταν να κάνει και δεύτερη δουλειά σαν οδηγός ταξί, έπεσε μια νύχτα θύμα ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της αμερικανικής "δικαιοσύνης".

Τον Μάρτιο του 1982, καταδικάστηκε σε θανατική καταδίκη μετά από μια δίκη - φάρσα, χαρακτηριστικό δείγμα της ανισότητας που επικρατούσε ειδικά στα 80s στις ΗΠΑ.

Ο άνθρωπος αυτός, 38 χρόνια μετά, παραμένει κλεισμένος σε ένα κελί "όσο είναι το μέγεθος μια τουαλέτας", για ένα φόνο που όπως λένε τα δεδομένα πιθανότατα δε διέπραξε.
"Ευτυχώς" δεν κατάφεραν να τον σκοτώσουν. Ποιο θα είναι άραγε το τέλος αυτού του φυλακισμένου ταξιδιού δεκαετιών;

 

Ο σκηνοθέτης Stephen Vittoria, σε συνεργασία με τον ίδιο τον Mumia Abu-Jamal, έχουν εκδόσει δύο από τα βιβλία της τριλογίας “Murder Incorporated: Empire, Genocide, and Manifest Destiny.” Το τρίτο και τελευταίο τους βιβλίο θα κυκλοφορήσει μέσα στους ερχόμενους μήνες.

Δείτε την ταινία εδώ

 
 
 
πηγη:https://tvxs.gr