Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 15 Μάι 2018
Το ArtWalk 3 «εγκαινιάστηκε» με έναν διακεκριμένο καλλιτέχνη, τον WD (Wild Drawing) που για πρώτη φορά δημιουργεί στην Πάτρα.
Κλίκ για μεγέθυνση
Το ArtWalk 3 «εγκαινιάστηκε» με έναν διακεκριμένο καλλιτέχνη, τον WD (Wild Drawing) που για πρώτη φορά δημιουργεί στην Πάτρα.Το ArtWalk 3 «εγκαινιάστηκε» με έναν διακεκριμένο καλλιτέχνη, τον WD (Wild Drawing) που για πρώτη φορά δημιουργεί στην Πάτρα.Το ArtWalk 3 «εγκαινιάστηκε» με έναν διακεκριμένο καλλιτέχνη, τον WD (Wild Drawing) που για πρώτη φορά δημιουργεί στην Πάτρα.Το ArtWalk 3 «εγκαινιάστηκε» με έναν διακεκριμένο καλλιτέχνη, τον WD (Wild Drawing) που για πρώτη φορά δημιουργεί στην Πάτρα.Το ArtWalk 3 «εγκαινιάστηκε» με έναν διακεκριμένο καλλιτέχνη, τον WD (Wild Drawing) που για πρώτη φορά δημιουργεί στην Πάτρα.Το ArtWalk 3 «εγκαινιάστηκε» με έναν διακεκριμένο καλλιτέχνη, τον WD (Wild Drawing) που για πρώτη φορά δημιουργεί στην Πάτρα.Το ArtWalk 3 «εγκαινιάστηκε» με έναν διακεκριμένο καλλιτέχνη, τον WD (Wild Drawing) που για πρώτη φορά δημιουργεί στην Πάτρα.
Άλλαξε την πόλη!

Το 3ο Διεθνές Street Art Festival Patras|ArtWalk 3 ξεκίνησε και γεννά μία νέα καλλιτεχνική ταυτότητα στην πόλη!

Το ArtWalk 3 «εγκαινιάστηκε» με έναν διακεκριμένο καλλιτέχνη, τον WD (Wild Drawing) που για πρώτη φορά δημιουργεί στην Πάτρα.

O WD έχει γεννηθεί στο Bali της Ινδονησίας και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του τόσο στις Καλές όσο και στις Εφαρμοσμένες Τέχνες.  Η δράση του στην τέχνη του δρόμου ξεκίνησε το 2000, ενώ παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια εργάζεται και στο προσωπικό του ατελιέ.
O σημαντικός αυτός καλλιτέχνης έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και σε διεθνή φεστιβάλ της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας. Έργα του έχουν συμπεριληφθεί σε βιβλία  διάσημων εκδοτικών οίκων για την Street Art, όπως στους Thames & Hudson, τους Éditions Alternatives και τους Lonely Planet.

Ο WD εστιάζει σε μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες αλληλεπιδρώντας με το σημείο όπου φιλοτεχνεί, ενσωματώνοντας τα διάφορα στοιχεία που υπάρχουν πάνω ή γύρω από αυτό. Στο τέλος κάθε έργου του, κυριαρχεί η αρμονία ανάμεσα στην καλλιτεχνική του δημιουργικότητα και το αστικό τοπίο της περιοχής. Χαρακτηριστικά εκφραστικά του μέσα είναι τα υδατοδιαλυτά χρώματα με ρολό αλλά και το spray.
Το καλλιτεχνικό και το κοινωνικό του υπόβαθρο ενώ «ακροβατεί» και στην Δύση και την Ανατολή, «γεφυρώνεται» με μοναδικό τρόπο μέσα στα έργα του, προσδίδοντας μία χαρακτηριστική αίσθηση αυθεντικότητας.
Τα έργα του, ενέχουν έντονα στοιχεία ρεαλισμού αλλά ταυτόχρονα ενσωματώνει επιρροές από comics, graphic novels, fantasy art, ενώ τα κοινωνικά φαινόμενα, το lifestyle, η φύση και η τέχνη αποτελούν τις μόνιμες πηγές της έμπνευσής του.
Τα έργα του κοσμούν πολλά μέρη του πλανήτη, όπως το Rotterdam της Ολλανδίας, την Arvika της Σουηδίας, το Cambridge του Καναδά, την Αθήνα και βέβαια την γενέτειρα του, το Bali της Ινδονησίας.

Το έργο που φιλοτεχνεί για πρώτη φορά στην Πάτρα, βρίσκεται στην Λεωφόρο Δημ. Γούναρη 121 & Βασ. Ρούφου. Οι λάτρεις της street Art μπορούν να τον απολαμβάνουν καθημερινά έως και τις 18 Μαΐου. (Δείτε photos)

O WD ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Παρακολουθήστε  το έργο του στη σελίδα και τα social media του:
wdstreetart.com
instagram.com/wd_wilddrawing
facebook.com/wd.street.art  

 
Helixotherapy, Rotterdam Netherlands 2017

 
The Griffin, Arvika Sweden 2017

 
Illusory, Cambridge Canada 2017

 
The Last are Lost from the  List, Athens Greece 2014

 
What if I fall? But imagine what if you fly?, Athens Greece 2015

Τo ArtWalk 3 τελεί υπό την συνδιοργάνωση: της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,
 
την υποστήριξη: του ΟΛΠΑ ΑΕ, της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, του PRO HELVETIA, του Goethe Zentrum Patras και της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας,
 

και την θερμή βοήθεια των ελληνικών εταιριών και μεγάλων χορηγών μας:
την εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων Χρυσανθόπουλος Α.Ε.,  την βιομηχανία χρωμάτων VECHRO και την Katools.
 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου