Μια λάθος διαιτητική απόφαση αρκεί για να κλιμακώνεται κάθε 10 μέρες ένας σκληρός πόλεμος οικονομικοπολιτικών συμφερόντων και υποκόσμου πάνω στα ερείπια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μετά το ματς του Βόλου μεταξύ της τοπικής ομάδας του Αχ. Μπέου και του Ολυμπιακού του Βαγγ. Μαρινάκη, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο προκαλώντας μια γενικευμένη σύγκρουση στο χώρο του ποδοσφαίρου,  που ήδη «κόχλαζε», με πρωταγωνιστές τον πρόεδρο των ερυθρολεύκων και τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη,

 

Ανακοινώσεις και δηλώσεις με αναφορές σε "περιττώματα" και "κοπρίτες", μηνύσεις κατά διαιτητών για το κακούργημα της αθέμιτης επιρροής και αλλοίωσης αποτελέσματος, αλλά και επίθεση στο σπίτι του διαιτητή Ευαγγέλου. Πρόκειται για άλλη μια επίθεση κατά διαιτητή, από τις πολλές που έχουν σημειωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που έφερε και ως αντίδραση την αποχή των διαιτητών από το πρωτάθλημα.

Το ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια έχει παραδοθεί σε συμφέροντα που σταδιακά το οδήγησαν σε πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση.. Διαπλεκόμενα συμφέροντα, παράγοντες και στρατοί οπαδών συνθέτουν το σκηνικό της καταστροφής σε μια σύγκρουση οικονομικής, πολιτικής και μιντιακής ισχύος με απρόβλεπτες διαστάσεις, καθώς η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές φαίνεται πως πλέον θέλουν να διατηρήσουν ρόλο παρατηρητή.

Η πολιτεία μοιάζει εντελώς ακρωτηριασμένη και ανίκανη να επιβάλει τον παραμικρό κανόνα, αντίθετα, ευάλλωτη, επιχειρεί να διαπλέκεται με μικροκομματικά κίνητρα και επικοινωνιακούς όρους. Ίσως γιατί φοβάται πως ακόμη και ένα «φαλτσοσφύριγμα» θα μπορούσε να κλονίσει την κυβέρνηση.

https://tvxs.gr