Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 25 Σεπ 2011
Ανάδειξη μέσω ΕΣΠΑ του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας
Κλίκ για μεγέθυνση

12 Σεπτεμβρίου 2011 11:11

 

Εκδήλωση για το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας, πραγματοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου με την ευκαιρία της έναρξης εργασιών συντήρησης του αρχαίου Θεάτρου που χρηματοδοτείται απο το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας με το ποσο των 450.000Ευρώ. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Αιγιαλείας και την Στ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, με στόχο την ανάδειξη ενός σημαντικού μνημείου πολιτισμού ευαισθητοποιώντας το κοινό για τη μεγάλη αξία του.

Όσοι επισκέφθηκαν το Αρχαίο Θέατρο την ημέρα της εκδήλωσης ξεναγηθήκαν από τον Αρχαιολόγο κ. Ανδρέα Βόρδο, ενώ για την αξία του αρχιολογικού χώρου αναφέρθηκαν τόσο ο κ. Σταύρος Μπένος, πρώην Υπουργός Πολιτισμού και Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών για τα Αρχαία Θέατρα «ΔΙΑΖΩΜΑ», ο Διευθυντής του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών Δρ. Georg Ladstaetter, και η Προϊσταμένη της Στ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κ. Μαρία Γάτση. Στον αρχαίο χώρο του θεάτρου παραβρέθηκαν: ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος κ. Μαρία Κυριακοπούλου βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας ο κ. Δημήτρης Δουγένης περιφερειακός σύμβουλος Αχαΐας, οι αντιδήμαρχοι Αιγιαλείας Λεωνίδας Μαυρουδής, Θανάσης Παναγόπουλος, . Βασίλης Φιλιππόπουλος, Β. Ανδρουτσόπουλος, αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιαλείας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Παναγιωτόπουλος. Π. Γιαννούλης, Π. Ασημακόπουλος , ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αιγιαλείας Κώστας Κλάγκος, ο ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς και δεκάδες πολιτών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στην κατάμεστη από κόσμο Πλατεία Αιγών (οικισμός Λαμπινού) όπου παρακολούθησαν τη συναυλία «Η παράσταση δεν τελείωσε ποτέ...» με την ερμηνεύτρια Αννη Ονουφρίου και την εξαιρετική συνθέτρια Σοφία Καμαγιάννη στο πιάνο. Η Αννη και η Σοφία προσέφεραν στιγμές μουσικής πανδαισίας στο κοινό που τις καταχειροκρότησε, σιγοτραγουδώντας μαζί τους τραγούδια σπουδαίων συνθετών που έχουν γράψει εξίσου σπουδαίοι στιχουργοί και ποιητές μας για θεατρικές παραστάσεις, δημιουργώντας κατά γενική ομολογία μια πραγματικά ξεχωριστή ατμόσφαιρα

Από την πλευρά των διοργανωτών τους προσκεκλημένους καλωσόρισαν και η κ. Βασιλική Ψυχράμη, αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αιγιαλείας. Στις σύντομες ομιλίες τους τόσο η κ. Γάτση όσο και η κ Ψυχράμη τόνισαν ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί την απαρχή μιας σειράς εκδηλώσεων, ώστε το θέατρο να αποτελέσει μοχλό πολιτιστικής και ορθολογικής τουριστικής ανάπτυξης της Αιγιαλείας.

Επιπλέον η κ. Ψυχράμη εξέφρασε την ευχή του χρόνου να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στον ειδυλλιακό χώρο του θέατρου, κάτι που στην παρούσα φάση δεν ήταν εφικτό λόγω των εργασιών συντήρησης που αυτό το διάστημα εκτελούνται εντός του θεάτρου, μετά την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.

Τέλος η κ. Ψυχράμη ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και συγκεκριμένα τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγείρας και τον πρόεδρό του κ. Π. Πίμπα, το Φιλοπροοδευτικό και Εκπολιτιστικό Όμιλο Βλοβοκάς «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» και τον πρόεδρο του κ. Χαρ. Σκυλογιάννη και την τοπική κονότητα Αιγών και τον πρόεδρό της κ, Αντώνη Γκέκα, το χορηγό επικοινωνίας ΕΡΑ ΠΑΤΡΑΣ, την COCA COLA 3E για τα αναψυκτικά και τα νερά, τον κ. Γιάννη Παναγιωτόπουλο για το Αρφαρέικο κρασί, το Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου, τον κ. Βασίλη Μανουηλίδη για την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης και όλα τα Αχαϊκά Μ.Μ.Ε. B.A.

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου