Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 09 Δεκ 2011
"ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΠΡΟΥ & ΜΑΥΡΟΥ - ΚΑΛΟΥ & ΚΑΚΟΥ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΣΠΡΟ"
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η Ατομική έκθεση του Γιάννη Στρατή με τίτλο “DaDarsa” στο Παλαιοντολογικό - Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας που θα διαρκέσει μέχρι 10 Ιανουαρίου 2012.

 

Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της έκθεσης την Τετάρτη 16 Νοεμρίου 2011, ο καλλιτέχνης Γιάννης Στρατής σε μια "Κατάθεση Ψυχής" ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και δήλωσε μεταξύ των άλλων:

 

"Λατρεύω τα δύσκολα, θαυμάζω τα δύσκολα και δύσκολα είναι αυτά που μας δίνουν ζωή! Τίποτε δεν χαρίζεται, αν δεν το κερδίσεις! Ζω σε μια χώρα που λατρεύω, που όμως με πληγώνει.

Η Ελλάδα είναι Φως, η Ελλάδα είναι Δύναμη. Κανείς δεν μπορεί να χτυπήσει ούτε τα παιδιά μας, ούτε το Φως το Ελληνικό! Όποιος το χτυπήσει θα τυφλωθεί, όπως και να λέγεται αυτός.

Πρέπει η Ελλάδα να φύγει από αυτή τη δύσκολη θέση. Για να γίνει αυτό χρειάζονται ανατροπές. Χρειάζονται άνθρωποι ισχυροί, πραγματικά Έλληνες, που μέσα στο DNA τους να κυκλοφορεί το γαλάζιο και το άσπρο, τίποτε άλλο δεν χωράει εδώ, αλλά Έλληνες. Και αγαπάω σημαίνει αυτοθυσιάζομαι.

Είναι πραγματικά πολύ τιμητικό για μένα και η τιμή για μένα είναι ευθύνη στην εξέλιξή μου. Αισθάνομαι ότι θα τα καταφέρουμε και δεν μιλάω σαν καλλιτέχνης, μιλάω σαν Έλληνας, Θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε η πιο ισχυρή ράτσα, όσο τη χτυπάνε, τόσο θα τυφλώνονται."

 

Η Πρόεδρος του Μουσείου κα. Θεοπίστη Κρυσταλλίδου στον χαιρετισμό της επισήμανε το γεγονός ότι η Έκθεση "DaDarsa" συνυπάρχει στο χώρο της Πινακοθήκης με την αφήγησης της ιστορίας δημιουργίας του διάσημου πίνακα του Pablo Picasso "Guernica: η Ιστορία ενός πίνακα", τολμώντας να δημιουργήσει με αυτό τον τρόπο, μια «καλλιτεχνική συνομιλία» ανάμεσα στα έργα και τους δημιουργούς τους.

 

Την έκθεση προλόγισαν ο εκπαιδευτικός κ.Δημήτρης Πορφύρης και η αρχιτέκτων κα.Λιάνα Παπαδοπούλου ενώ σχετικό χαιρετισμό απεύθυναν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, ο Αντιπεριφεριάρχης Κοινωνικής Συνοχής κ. Θανάσης Κοσματόπουλος και η Δήμαρχος Εορδαίας κα.Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία ευχαρίστησε τον Γιάννη Στρατή που επέλεξε την Πτολεμαΐδα για την πρώτη παρουσίαση της συγκεκριμένης συλλογής του.

 

Η Δήμαρχος Εορδαίας κα.Παρασκευή Βρυζίδου στο χαιρετισμό της μεταξύ των άλλων δήλωσε:

 

"Δεν ξέρω πραγματικά ποια θετική συγκυρία εμπνέει τους ανθρώπους και σκέφτονται και βρίσκουν λύσεις και συνηγορεί θετικά η φύση για να μπορούμε να έχουμε τέτοια αποτελέσματα. Σήμερα που βρισκόμαστε σε μεγάλα αδιέξοδα, που έχουμε προβλήματα τεράστια, αλλά πάντα κάτι γίνεται από εμπνευσμένους ανθρώπους, για να μπορούμε να κρατάμε ζωντανή την ψυχή μας. Έτσι λοιπόν η τύχη έχει βοηθήσει εδώ τον τόπο μας, όλο αυτό το διάστημα, να μπορούμε να έχουμε πολλά θετικά τέτοια μηνύματα, τα οποία μας κάνουν να νοιώθουμε αισιοδοξία, να αντιλαμβανόμαστε ότι τελικά είναι σημαντικά στη ζωή κάποια πράγματα, που φαίνεται σήμερα να χάνονται στη χώρα μας. Αλλά η πραγματική πρόοδος, η ανάπτυξη, ο πολιτισμός εξαρτώνται από την καλλιέργεια, την ψυχή και το μυαλό των ανθρώπων και κάποιων, ακόμη περισσότερο, που μπόρεσαν να περπατήσουν βήματα μπροστά για να μας παρέχουν εμάς όλη αυτή την ομορφιά".

.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εκδότρια της εφημερίδας

κα.Μιράντα Μπιλιώνη, με αφορμή τον εορτασμό της εφημερίδας "ΔΥΤΙΚΗ” Μακεδονία για την τριετή κυκλοφορία της.

 

Παλαιοντολογικό - Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας

28ης Οκτωβρίου 1,

Πτολεμαΐδα ΤΚ:50200

Τηλ: 24630 – 54444

 

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

 

http://www.youtube.com/watch?v=ZpaI_XWpX7I

 

http://www.youtube.com/watch?v=K8BAG-qZHr0

 

http://www.culturenow.gr/museums/Γιάννης_Στρατής_-_DaDarsa:_έκθεση_στο_Παλαιοντολογικό_και_Ιστορικό_Μουσείο_Πτολεμαΐδας.html

 

http://www.artnews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2028:-------a----&catid=77:ellinikes&Itemid=420

 

http://vrizidou.blogspot.com/2011/11/dardasa.html

 

http://www.ditiki.gr/index.php/%CE%88%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%B1/%CE%A0%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%9F%CE%A3%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%94%CE%9F-151-24/11/11.html

 

 

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου