Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 12 Απρ 2012
Με το Χορευτικό Όμιλο Αιγίου  η αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας και πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Βασιλική Ψυχράμη  στην Αμερική
Κλίκ για μεγέθυνση

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε από την Αμερική η αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας και πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Βασιλική Ψυχράμη. Η αντιδήμαρχος απεδέχθη την πρόσκληση να εκπροσωπήσει το δήμο Αιγιάλειας και το δήμαρχο, ύστερα από το κάλεσμα της Ομογένειας της Αμερικής, και ακολούθησε το Χορευτικό Όμιλο Αιγίου στο υπερατλαντικό αυτό ταξίδι. Η ζωή, οι υποδομές, η ευγένεια των ανθρώπων που ζουν εκεί, αλλά και η θέρμη με την οποία υποδέχθηκαν οι ομογενείς την Αιγιώτικη αποστολή ενθουσίασε και συγκίνησε την αντιδήμαρχο. «Ήταν ένα ταξίδι που πέτυχε να ενώσει ανθρώπους με τα ίδια πιστεύω τις ίδιες πεποιθήσεις, τις ίδιες αγωνίες. Οι Έλληνες της Αμερικής απέδειξαν την αγάπη τους για την πατρίδα και τους ανθρώπους της. Χειροκρότησαν με δάκρυα στα μάτια τους χορευτές του Αιγιώτικου Ομίλου, κράτησαν με καμάρι στα χέρια τους τις γαλανόλευκες, ασπάστηκαν με πίστη το χέρι του Μητροπολίτη μας.. Με λίγα λόγια μας έδειξαν την αγάπη τους για την Ελλάδα. Μας έδειξαν πως αγωνιούν για την δύσκολη κατάσταση που όλοι οι Έλληνες βιώνουμε», δήλωσε η κα Ψυχράμη.

 

Ήταν το πρώτο ταξίδι στο οποίο η κα Ψυχράμη συνόδευσε τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου και όπως η ίδια δήλωσε κατανόησε και έμπρακτα πλέον τη σημαντικότητα των ταξιδιών που οι Αιγιώτες χορευτές διοργανώνουν εδώ και αρκετά χρόνια. «Ο πολιτισμός, τα κοινά ήθη και έθιμα, η πίστη στην ίδια θρησκεία ενώνουν τους ανθρώπους. Οι Έλληνες δεν ζουν μόνο εντός των ελληνικών συνόρων. Οι χορευτές του Αιγιώτικου Ομίλου οι δάσκαλοι, τα μέλη του Δ,Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου πραγματικά αποτελούν τους πρεσβευτές της Αιγιάλειας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, στο εξωτερικό. Το καμάρι με το οποίο φορούν τις παραδοσιακές στολές της χώρας μας και η περηφάνια με την οποία χόρεψαν μπροστά στην Ομογένεια, μας συγκίνησε όλους. Και από την άλλη πλευρά η ιδιαίτερη ευαισθησία με την οποία συνένωσε υπό την σκέπη του τους Χριστιανούς της Ελλάδας και της Αμερικής ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ανόρθωσε το αίσθημα της πίστης. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη μας κ.κ.Αμβρόσιο καθώς και τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισαν», είπε χαρακτηριστικά η κα Ψυχράμη.

 

Οι επισκέψεις στα Μουσεία, στις πόλεις των Ομογενών στην Μητρόπολη του Μίσιγκαν, και οι επαφές με τους Έλληνες της Αμερικής, τους εργαζόμενους, τις κεφαλές της Ελληνικής Εκκλησίας, είχαν ως αποτέλεσμα την ανταλλαγή απόψεων και τις συζητήσεις για θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό. Η αντιδήμαρχος μετέφερε στις αποσκευές της δώρα αντιπροσωπευτικά του πολιτισμού και της κουλτούρας των Αιγιαλέων. Ειδικά για το συγκεκριμένο ταξίδι φιλοτεχνήθηκαν αντίγραφα του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιγίου, τα οποία και προσφέρθηκαν από την κα Ψυχράμη στο νεοϊδρυθέν Μουσείο της Ομογένειας, στην Οργανωτική Επιτροπή των εκδηλώσεων της Ομογένειας, στον Μητροπολίτη του Ντιτρόιτ κ.κ. Νικόλαο, καθώς και στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, τον οποίο και επισκέφθηκε η αντιδήμαρχος συνοδεύοντας τον Μητροπολίτη κ.κ. Αμβρόσιο. « Οι επαφές των πολιτισμών, οι ανταλλαγές των ιδεών, η συζήτηση για θέματα που αφορούν τους απανταχού Έλληνες φέρνουν πάντα αποτελέσματα. Στην Αμερική υποκλιθήκαμε όλοι μαζί στη δύναμη του ελληνικού ιδεώδους. Ζήσαμε στιγμές συγκίνησης ενώ μέσα μας αναζωπυρωνόταν η ελπίδα και η πίστη πως οι Έλληνες ενωμένοι σε όποιο μέρος της γης κι αν ζουν, μπορούν να δώσουν στην Ελλάδα το μέλλον που της αξίζει. Περιμένουμε να φιλοξενήσουμε με τη σειρά μας τους Έλληνες της Αμερικής», ολοκλήρωσε η κα Ψυχράμη.

 

 

Βασιλική Ψυχράμη

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας

 

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου