Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 18 Μάι 2012

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΙΠΑ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΪΟΥ 2012 ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΤΡΙΝΟ

 

 

 

Παράσταση Καραγκιόζη για τους μικρούς της φίλους (αλλά και όσους αισθάνονται μικροί) διοργανώνει η ΟΙΚΙΠΑ το Σάββατο 19 Μαΐου στις 19.30 στην αίθουσα του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών, με αφορμή το γιορτασμό των 26 χρόνων δράσης της κίνησης.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί από το Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών και τον καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Πατρινό με την ξεκαρδιστική κωμωδία «Η αυθαίρετη παράγκα του Καραγκιόζη», ένα έργο με …οικολογικές προεκτάσεις και φιλοπεριβαλλοντικά μηνύματα.

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ οι φαν του Καραγκιόζη (μικροί και μεγάλοι) μετά την παράσταση μπορούν να προμηθευτούν χειροποίητες φιγούρες.

 

Λίγα λόγια για το έργο…

Έχει βγει ανακοίνωση από το διοικητήριο ότι θα γκρεμιστούν όλες οι αυθαίρετες κατοικίες ή εναλλακτικά θα πληρώσουν φόρους (χαράτσια) αυτοί που δεν τις έχουν δηλώσει. Όταν ο Υπασπιστής βλέπει την παράγκα του Καραγκιόζη την αποκαλεί βίλα, για ν’ αναγκάσει τον Καραγκιόζη να πληρώσει ακόμα περισσότερα χρήματα από αυτά που του αναλογούν.

Ο Καραγκιόζης προσπαθεί με ιδιαίτερους τρόπους και με την εξυπνάδα του να αποδείξει ότι δεν είναι αυθαίρετη και φωνάζει τον Μπαρμπαγιώργο να τον βοηθήσει τη στιγμή που και στον ίδιο ετοιμάζουν να του γκρεμίσουν την στάνη με τα γιδοπρόβατα. Ο Υπασπιστής και ο Δερβέναγας κυνηγάνε τον Καραγκιόζη, όμως ο τελευταίος με τεχνάσματα τους ξεγελά και τους πείθει ότι δεν είναι αυθαίρετη και έτσι απαλλάσσεται από τη χρηματική ποινή.

Το Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών "Χρήστος Πατρινός", συνεχίζοντας την παράδοση και έχοντας ως κύριο σκοπό τη διάσωση και διάδοση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, συμβάλλει τόσο με τις παλαιές όσο και με τις νέες παραστάσεις προσαρμοσμένες στην εποχή στην ανάδειξη του λαϊκού αυτού θεάματος σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο με μεγάλη επιτυχία.

 

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Οι γενέθλιες εκδηλώσεις της ΟΙΚΙΠΑ συνεχίζονται την Τετάρτη 23 Μαΐου και ώρα 19.00, με την πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα «Εναλλακτικές ενασχολήσεις στην εποχή της κρίσης» στην αίθουσα του ΤΕΕ (Τριών Ναυάρχων 40) αλλά και με την έκθεση φωτογραφίας "θαλασσογραφίες" που παρουσιάζεται από 17-31 Μαΐου στα πλαίσια των εαρινών εκδηλώσεων της ΟΙΚΙΠΑ.

Η έκθεση περιλαμβάνει 150 φωτογραφίες 71 ερασιτεχνών φωτογράφων με θέμα τα θαλασσινά τοπία και τις Ελληνικές ακτές και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Studio φωτογραφίας Sinis.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Θαλασσογραφίες» που διοργανώθηκε παράλληλα με τις καθι...ερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων για την Πρωτομαγιά στα Ψηλαλώνια, από τις εθελοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ) και ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ (Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού) η έκθεση θα παρουσιαστεί από 17-31 Μαΐου στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας με αφορμή τις Εαρινές εκδηλώσεις για τα 26 χρόνια της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.

Οι φωτογραφίες επελέγησαν με σύνθετα κριτήρια όπως αισθητικής, διαφορετικότητας, αντιπροσωπευτικότητας κ.α. από επιτροπή που είχε συσταθεί από τους διοργανωτές αποτελούμενη από τους: Ανδρέα Μιχαλόπουλο φωτογράφο, Οδυσσέα Ξεριζωτή μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας ‘‘Ηδύφως’’, Γιώργο Καλλίνικο και Καρολίν Αρβανίτη εκπροσώπους της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. και τη Βάσω Μαρτίνη εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ.

 

Η έκθεση διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά, αγριολούλουδα (2010), Ορεινή φύση (2011), με σκοπό να παρουσιαστεί η ομορφιά των Ελληνικών ακτών και της θάλασσας και να καταδειχθεί η ανάγκη προστασίας τους.

ΒΥΡΩΝΟΣ 20Α, 26224 ΠΑΤΡΑ τηλ.- fax: 2610 321010

e-mail: [email protected] url: www.oikipa.gr

 

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου