Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 12 Ιαν 2012
Η  Φωτεινή Δάρρα με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, υπό τη Διεύθυνση του Θανάση Τσιπινάκη, στο κινηματοθέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Αίγιο
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Μια υψηλού επιπέδου συναυλία με πολύ χαμηλή τιμή εισιτηρίου υπόσχεται να χαρίσει στο κοινό της Αιγιαλείας και όχι μόνο η Φωτεινή Δάρρα με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, υπό τη Διεύθυνση του Θανάση Τσιπινάκη, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012, ώρα 8:30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Αίγιο, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο σύλλογο εθελοντών Αιμοδοτών Αν. Αιγιαλείας «ΔΕΣΜΟΣ».

Με αφορμή την πραγματοποίηση της συναυλίας την Τρίτη το βράδυ, στο Δημαρχείο Αιγιαλείας, οι διοργανωτές (Δήμος Αιγιαλείας και ΕΡΑ Πάτρας) παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, παρουσία της ερμηνεύτριας Φωτεινής Δάρρα. Στη συνέντευξη επίσης παρευρέθη ο κ. Θεόδωρος Τσούτσας, Διευθυντής των εργοστασίων Πάτρας και Αιγίου, της εταιρίας Coca-Cola Τρία Έψιλον, που είναι ο Μέγας Χορηγός της Συναυλίας με το «Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ» και ο κ. Παναγιώτης Τόλιος, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αιγιαλείας «ΔΕΣΜΟΣ»

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Παιδείας – Κοινωνικής Προνοίας του Δήμου Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη, αφού ανέφερε ότι η Φωτεινή Δάρρα και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων εμφανίζονται για πρώτη φορά στο Αίγιο επεσήμανε την ποιότητα της συναυλίας και τη χαρακτήρισε ως προσφορά του Δήμου στο μουσικόφιλο κοινό της πόλης. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η συνεργασία του Δήμου Αιγιαλείας με την ΕΡΑ Πάτρας καταδεικνύει την εξωστρέφεια του Δήμου Αιγιαλείας και τη διάθεσή του να αναζητήσει και να καθιερώσει διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με τους φορείς της περιοχής με στόχο πάντα το κοινό όφελος των τοπικών κοινωνιών. Αναφέρθηκε επίσης και στην θετική ανταπόκριση που βρήκε η πρόταση της ΕΡΑ Πάτρας από τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο αλλά και από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου. Ευχαρίστησε τέλος ένα- ένα τους συντελεστές της συναυλίας και συγκεκριμένα το Μέγα Χορηγό «Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ», τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και τον πρόεδρό του κ. Αντώνη Σκιαθά, το ΚΤΕΛ Αχαΐας και τον πρόεδρο του κ. Ανδρέα Μανωλόπουλο για τη δρομολόγηση πούλμαν μεταφοράς της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων από και προς την Πάτρα και την «ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Α.Ε.» αλλά και τους εθελοντές της ομάδας «Α» που συμβάλλον καθοριστικά στη διεξαγωγή της συναυλίας.

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρέας Αδαμόπουλος, Διευθυντής της ΕΡΑ Πάτρας – βασικός συνδιοργανωτής της συναυλίας- επεσήμανε ότι με τη συγκεκριμένη συναυλία η ΕΡΑ Πάτρας επιτυγχάνει δύο στόχους : Ο πρώτος στόχος είναι η ανάδειξη της κοινωνικής προσφοράς της δημόσιας ραδιοφωνίας και η ενίσχυση των δεσμών της με τις τοπικές κοινωνίες και ο δεύτερος στόχος είναι η προβολή της αναγκαιότητας της κοινωνικής αλληλεγγύης ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα μας.

Η προσφορά αίματος κάνει καλό στη ψυχή μας και στην καρδιά μας, ανέφερε χαρακτηριστικά η Φωτεινή Δάρρα, που κέρδισε τις εντυπώσεις με την προσηνή παρουσία της στη συνέντευξη. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας – είπε - για να απολαύσει το κοινό μια συναυλία με έργα αγαπημένων συνθετών. Ταυτόχρονα εξήρε την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για μια Ορχήστρα ιδιαίτερου ηχοχρώματος με μαντολίνα, μαντολες και κιθάρες που προσδίδουν ένα ιδιαίτερο άκουσμα που ταιριάζει στις περιοχές της Αιγιαλείας, της Πάτρας και των Ιονίων νήσων, από όπου κατάγομαι και συγκεκριμένα από τη Ζάκυνθο.

Ακολούθως ο κ. Θεόδωρος Τσούτσας επεσήμανε ότι είναι πλέον στρατηγική επιλογή της Coca-Cola Τρία Έψιλον η ενίσχυση εκδηλώσεων με άμεσο κοινωνικό αποτέλεσμα και υπενθύμισε τη συνεχή παρουσία της εταιρίας στα δρώμενα της Αιγιαλείας με την υποστήριξη κοινωνικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή ειδικότερα όταν αυτές έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Έκανε ειδική αναφορά στο ρόλο και στη σημασία της εθελοντικής μη αμειβόμενης αιμοδοσίας, η οποία αποτελεί σημαντική αξία για την Coca-Cola Τρία Έψιλον, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της.

Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αν. Αιγιαλείας «ΔΕΣΜΟΣ» Παναγιώτης Τόλιος επεσήμανε ότι η συναυλία αποτελεί μια ιδανική αφορμή για την προβολή και τη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής μη αμειβόμενης αιμοδοσίας ενώ από την άλλη πλευρά η οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου θα αποτελέσει σημαντική ενίσχυση του έργου του με στόχο να ξεπεράσει τις 600 μονάδες αίματος, που συγκεντρώνει ετησίως και διαθέτει για την ανακούφιση των πασχόντων συνανθρώπων μας.

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου