Σήμερα ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, το πλήρες πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ. Είχε προηγηθεί τον περασμένο Οκτώβριο η ανακοίνωση του ενός συνοπτικού προγράμματος που περιλάμβανε τις δράσεις της Μικρής και Μεγάλης Επιδαύρου.

Όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος «ζητούμενο σ’ ένα “ελληνικό φεστιβάλ” δεν είναι µόνο η υποστήριξη της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας αλλά και η σύνδεσή της µε την παράδοση, αρχαία και νεότερη, ως προϋπόθεση ανανέωσης και αναπροσδιορισμού μιας εθνικής αισθητικής ταυτότητας».

Διεθνείς και ελληνικές παραγωγές έχουν και φέτος την τιμητική τους, με κύριο στόχο να αποτελεί η ένταξη ολοένα και περισσότερων διεθνών παραγωγών στο πρόγραμμα. «Ο διεθνής προσανατολισμός αποτελεί πλέον σταθερή στόχευσή µας και για την Επίδαυρο» έτσι ώστε «να εδραιώσουµε την εμβέλεια και το κύρος του Φεστιβάλ εντός και εκτός συνόρων, καθιστώντας το ταυτόχρονα εθνικό και διεθνές», ανέφερε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα