Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 28 Νοέ 2020
Ξεκινά το 23ο Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Χρήσιμες οδηγίες για να δείτε δωρεάν όλες τις ταινίες.
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ (28 Νοεμβρίου - 05 Δεκεμβρίου). Θα βρείτε 7 πακέτα ταινιών στο ελληνικό πρόγραμμα, 5 στο ευρωπαϊκό και 2 στο διεθνές.

23ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ για Παιδιά και Νέους
Iunana

Η μεγάλη νεανική και παιδική κινηματογραφική γιορτή της χώρας, το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους ξεκινά Σάββατο 28 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 5 Δεκεμβρίου. Η πλατφόρμα online.olympiafestival.gr έχει ήδη ανοίξει για κρατήσεις ταινιών, ενώ ήδη από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής οι ταινίες έχουν γίνει διαθέσιμες για παρακολούθηση.

O χρήστης θα πρέπει να δημιουργήσει  έναν λογαριασμό (με όνομα, μέιλ, κωδικό ασφαλείας), να αναζητήσει την ταινία που τον ενδιαφέρει και να πατήσει το κουμπί «Ενοικίαση» (Rent), χωρίς χρέωση, εφόσον αυτή είναι  διαθέσιμη. Μπορεί να δει την ταινία εντός τριών ημερών από την ώρα που έκλεισε τη θέση (για τις κρατήσεις που γίνονται όσο οι ταινίες βρίσκονται σε προπώληση, ο χρόνος μετρά από την ώρα που ανοίγουν οι ταινίες). Μετά το πέρας των τριών ημερών, αν δεν έχει δει την ταινία ακυρώνεται αυτόματα η κράτηση και θα πρέπει να δοκιμάσει να την ξανακάνει, ωστόσο μπορεί να έχει δεσμευτεί από άλλον θεατή στο μεταξύ.

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ (28 Νοεμβρίου - 05 Δεκεμβρίου).

23ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ολυμπίας
LosLobos

Εδώ, αναλυτικά οι οδηγίες: https://online.olympiafestival.gr/page/help/

 Οι ταινίες της 20ης Camera Zizanio που έχουν γυριστεί από παιδιά για παιδιά είναι ταξινομημένες  σε τρεις ηλικιακές  κατηγορίες:  έως 12 ετών, από 13 έως 16 ετών και από 17 ετών και πάνω, με βάση την ηλικία των μικρών δημιουργών τους. Τις ταινίες αυτές θα τις αναζητήσετε σε πακέτα ταινιών εδώ: https://online.olympiafestival.gr/page/camera-zizanio/

Θα βρείτε 7 πακέτα ταινιών στο ελληνικό πρόγραμμα, 5 στο ευρωπαϊκό και 2 στο διεθνές.

23ο Κινηματογραφικό φεστιβάλ Ολυμπίας
Delfin

Ενα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια 

Το πρώτο και μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Ελλάδα για όλη την οικογένεια, είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί και φέτος, το πιο «δύσκολο» και απαιτητικό κοινό: τα παιδιά και τους εφήβους.

Από την οθόνη του 23ου OIFF θα παρελάσουν  ταινίες από όλον τον κόσμο,  κόντρα στα στερεότυπα που αναπαράγει η τηλεόραση και το Χόλιγουντ: ταινίες που υμνούν την χαρά της ζωής αλλά δεν φοβούνται να αποκαλύψουν στα παιδιά όλες τις πτυχές της αληθινής ζωής…   Οικογένεια, φιλία, έρωτας, φύση, μουσική, διαδίκτυο, αλλά και μετανάστευση, φτώχεια, παραβατικότητα, απώλεια, αγώνας για επιβίωση, θρησκευτικός φανατισμός και βέβαια πανδημία... Το μήνυμα όμως του Φεστιβάλ παραμένει αισιόδοξο και είναι ηχηρό: τα παιδιά είναι αγωνιστές, και η ζωή βρίσκει  τελικά τρόπο…

 Αξίζει να μάθουμε ότι:

*Στο φετινό, 23ο Φεστιβάλ διαγωνίζονται 90 ταινίες επαγγελματιών, μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ από 47 χώρες. Οι ταινίες αυτές συμμετέχουν στα διαγωνιστικά τμήματα Μεγάλου Μήκους μυθοπλασίας (14), Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας (24), Μικρού Μήκους Animation (25) και Ντοκιμαντέρ / Kids & Docs μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους (27).

*Τα 20 της χρόνια κλείνει φέτος η Camera Zizanio που κάθε χρόνο, προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία σε παιδιά από την Ελλάδα και τον  κόσμο να δείξουν τις ταινίες που γύρισαν είτε μόνα τους είτε στο πλαίσιο του σχολείου. Η Camera Zizanio θα  προβάλλει συνολικά 188 κινηματογραφικές δημιουργίες παιδιών και νέων από 47 χώρες, ανάμεσά τους θα βρείτε κι έναν μεγάλο αριθμό ταινιών «Covid-19» που γύρισαν παιδιά σε συνθήκες καραντίνας .

*Παρά το γεγονός πως η λειτουργία των σχολείων, όπως είναι τώρα (πρωί-απόγευμα), βάζει πολλά εμπόδια, θα πραγματοποιηθούν αρκετά εργαστήρια για παιδιά online, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει το ανατρεπτικό ημερήσιο Zizanio Daily News –αυτή τη φορά ως  Selfie Edition και μικρότερης διάρκειας.

*Τα πολύ ενδιαφέροντα αφιερώματα της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνουν αυτό στον κορυφαίο ιταλό συγγραφέα Τζιάνι Ροντάρι, τις Γέφυρες (επιτυχημένες δανέζικες ταινίες για παιδιά και νέους μεταγλωττισμένες στην αραβική γλώσσα για τα προσφυγάκια), τις Προσεγγίσεις της παιδικής ηλικίας και της νεότητας στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο (έλληνες σκηνοθέτες  μικρού μήκους ταινιών συστήνουν στο ενήλικο κοινό τη γενιά που έρχεται), το ZoominEuropeanChildrensFilms  (μια επισκόπηση της πρόσφατης ευρωπαϊκής παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών για  παιδιά και νέους) και το αφιέρωμα INTERREG–CIAK (ο ιταλικός νότος και η δυτική Ελλάδα συνομιλούν κινηματογραφικά). Η παραγωγή των ταινιών μικρού μήκους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου CIAK του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας [Interreg V-A Greece - Italy] 2014-2020

*Τέλος, στο  3ο Olympia CreativeIdeas PitchingLab σκηνοθέτες και σεναριογράφοι εκπαιδεύονται στην παρουσίαση ιδεών και σεναρίων και στο τέλος του εργαστηρίου, παρουσιάζουν σε επαγγελματίες παραγωγούς τις ιδέες τους για τη δημιουργία Ελληνικών ταινιών για παιδιά και νέους. Οι δύο καλύτερες ιδέες που θα βραβευτούν, θα χρηματοδοτηθούν με 3.000€ (χορηγοί βραβείων: ΕΡΤ 3.000€ και ΕΚΚ 3.000€), ενώ δωρεάν υπηρεσίες για την παραγωγή των ταινιών τους θα παράσχουν οι εταιρείες SteFilm, Authorwave και Νεανικό Πλάνο. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά. Η τελική παρουσίαση θα γίνει στην αγγλική γλώσσα.

Όλες οι ταινίες του Φεστιβάλ Ολυμπίας και της Camera Zizanio

θα προβάλλονται δωρεάν από τη διεύθυνση https://online.olympiafestival.gr/

στην πλατφόρμα FestivalScope/Shift72

https://olympiafestival.gr/

 
 
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου