Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 20 Μάρ 2024
Αυστηρές ποινές μέχρι και αλλαγή σχολείου για το μπούλινγκ
Κλίκ για μεγέθυνση








Dreamstime.com

 

 
Θα επανέλθει ο παλιός τρόπος υπολογισμού των απουσιών, με δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες. ● Και ιδιωτικά Πανεπιστήμια από τους ξενιτεμένους ακαδημαϊκούς.

Την επαναφορά των πιο αυστηρών ποινών, όπως πενθήμερη αποβολή αλλά και αλλαγή σχολείου, σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού (bullying), μαζί με την εξαγγελμένη πλατφόρμα για επώνυμες καταγγελίες, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πιερρακάκης. Παράλληλα, θα επανέλθει ο παλιός τρόπος υπολογισμού των απουσιών, με τις δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες, χωρίς αλλαγή του ορίου (114 συνολικά). Ο ίδιος δεν παρέλειψε, φυσικά, να διαφημίσει, για ακόμη μία φορά, τα παραρτήματα, αλλά κυρίως τους Ελληνες της διασποράς καθώς «το όποιο ενδιαφέρον έχει προκύψει, που είναι μεγάλο, είναι όλο από Ελληνες ακαδημαϊκούς του εξωτερικού»(!) οι οποίοι, μάλιστα, τρέχουν να «κινητοποιήσουν τα πανεπιστήμιά τους». Είχε χρόνο να πει πολλά στην τηλεοπτική εκπομπή που τον φιλοξένησε (Μέγκα).

Σε ό,τι αφορά τα σχολικά ζητήματα, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε πως «θα επανέλθει ο διαχωρισμός σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες, χωρίς να αλλάξει ο αριθμός (114)» ενώ για το bullying το έθεσε κομψά: «Σε ό,τι αφορά τον θύτη, θα υπάρξει μία διευκόλυνση στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος». Παράλληλα, ανακοίνωσε τη δημιουργία της σχετικής πλατφόρμας επώνυμων καταγγελιών. Οπως είπε: «Σε ό,τι αφορά το bullying βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη αλλά σε όλο τον δυτικό κόσμο συνολικά –θα έλεγα εγώ– το φαινόμενο να εντείνεται. Για αυτό τον λόγο η πολιτεία πρέπει να παρέμβει. Πολύ σύντομα θα έχουμε την πλατφόρμα αποτύπωσης περιστατικών με επώνυμες καταγγελίες. Μέσα σε αυτή θα μπορεί ο γονιός και ο μαθητής από το Γυμνάσιο και πάνω να καταγγέλλει συγκεκριμένα περιστατικά και να διαχειρίζονται στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας. Η πρώτη διαχείριση του περιστατικού θα είναι εντός του σχολείου, αλλά για τα πιο βαριά περιστατικά θα υπάρχουν επιστημονικές επιτροπές». Τόνισε, δε, πως «μια πλατφόρμα δεν αποτελεί πολιτική»(;) και εξήγησε: «Θα υπάρξει και εθνικής κλίμακας καμπάνια και θα υπάρξει και μία αλλαγή στο πλαίσιο συνεπειών. Θα επανέλθει η 5ήμερη αποβολή για περιπτώσεις bullying στα σχολεία. Δεύτερη αλλαγή είναι ότι θα επανέλθει ο διαχωρισμός της απουσίας σε αδικαιολόγητη και δικαιολογημένη. Ταυτόχρονα σε ό,τι αφορά τον θύτη θα υπάρξει μία διευκόλυνση στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, επανέλαβε πως «έχουν δηλώσει ενδιαφέρον αρκετά πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής», αλλά αυτή τη φορά επικεντρώθηκε στους Ελληνες της Διασποράς, τους οποίους «δεν πρέπει να υποτιμούμε». «Το όποιο ενδιαφέρον έχει προκύψει, που είναι μεγάλο, είναι όλο από Ελληνες ακαδημαϊκούς του εξωτερικού. Το 60% των Ελλήνων ακαδημαϊκών είναι στο εξωτερικό, και οι ίδιοι προσπαθούν να κινητοποιήσουν (για συνεργασίες) τα πανεπιστήμιά τους».

Εθεσε, δε, και τον μεγάλο στόχο: «Να μπορούμε να πούμε δέκα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού δημιούργησαν κοινά μεταπτυχιακά με ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια αφενός και αφετέρου έχουμε παραρτήματα δέκα μεγάλων πανεπιστημίων που με πολύ αυστηρές προδιαγραφές εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας». Οσο για τον κίνδυνο να γίνουν όλα στην Αθήνα και όχι στην περιφέρεια, απάντησε με τα όσα προβλέπει ο νόμος και όχι τι και πώς θα αποφασίσουν να πράξουν τα επίδοξα ιδιωτικά. Είπε δηλαδή πως «τα πρώτα άρθρα του νόμου που φέραμε στη Βουλή μεγεθύνουν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, καθιστώντας το ουσιαστικά το 3ο πανεπιστήμιο της χώρας. Το δεύτερο είναι ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση του επιδόματος στέγης ειδικά για τα πανεπιστήμια της Περιφέρειας και, τρίτον, μέσα στον νόμο που αφορά την εγκατάσταση παραρτημάτων βάλαμε και ένα περιφερειακό κίνητρο».

από:  https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου