Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 13 Οκτ 2011

.

 

Κι όμως δεν ζούμε έναν εφιάλτη. Ο εφιάλτης τελειώνει όταν ξυπνήσουμε. Ζούμε τη ζοφερή μαύρη πραγματικότητα που χειροτερεύει με ρυθμούς καταιγίδας. Όπως η πρόσφατη πολλαπλή επιδρομή Κυβέρνησης – Τρόϊκας στους μισθούς, τα δικαιώματα και τη ζωή των μισθωτών με το πολυνομοσχέδιο για το μισθολόγιο – Βαθμολόγιο, τις εφεδρείες, κ.λ.π.

Πιο αναλυτικά θεσπίζονται:

Νέο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο

Με βασικά χαρακτηριστικά του:

α) Μισθοί πείνας, 575€ ή 680€ στους νεοδιόριστους και μειώσεις από 350 € για τους νεότερους έως 150€ για τους παλιούς συγκρινόμενοι με τους με μισθούς μας πριν αρχίσουν οι περικοπές.

β) Κατάργηση της ακώλυτης μισθολογικής εξέλιξης που κατακτήσαμε με μεγάλη απεργία το 1981. Το υποχρεωτικό πλαφόν για την προαγωγή από βαθμό σε βαθμό θα λειτουργεί ως φραγμός για την εξέλιξη σε πλήθος υπαλλήλων που διαρκώς θα μεγαλώνει ακόμη και σε θετική αξιολόγηση. Προβλέπεται δε το πλαφόν στο μέλλον να χειροτερεύει ανάλογα με τις δημοσιονομικές ανάγκες.

γ) Συνδέεται η αλλαγή Μ.Κ. με την «αξιολόγηση» για την «επίτευξη στόχων».

δ) Πρόβλεψη για το μέλλον, ώστε με κοινή υπουργική απόφαση, αλλάζοντας μόνο τον εισαγωγικό μισθό να έχουμε δυσμενέστερο μισθολόγιο.

Εφεδρεία

Για φέτος εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί. Προφανώς θέλουν να αποφύγουν ένα ακόμη μπάχαλο στη φετινή σχολική χρονιά. Από του χρόνου όμως θα δημιουργήσουν πλασματικό πλεονάζον προσωπικό και προφανώς το κριτήριο για την εφεδρεία δεν θα είναι μόνο ηλικιακό.

Η έννοια του κρατικού υπαλλήλου

Από τον οποίο δεν εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί. Άλλωστε η υφυπουργός σε συνέντευξή της πριν λίγες μέρες δήλωσε πως όσοι εκπαιδευτικοί ΠΕ11 «περισσεύουν», θα διατεθούν σε Δήμους.

Νέα φορολογική κλίμακα

Με αφορολόγητο όριο τα 5000 € και μείωση αρκετών φοροαπαλλαγών κοινωνικού χαρακτήρα, όπως ιατρικά έξοδα, φροντιστήρια, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, κ. ά.

Νέα περικοπή συντάξεων

Στις επικουρικές έως 50% και στο εφάπαξ έως 20%.

Η καταστροφική μανία Κυβέρνησης –Τρόϊκας και οι «εμπράγματες υποθήκες»

δεν αφορά μόνο τους «τεμπέληδες δημόσιους υπαλλήλους». Την ίδια στιγμή καταργούνται και οι συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Αυτά για τώρα… Γιατί ήδη ο Βενιζέλος και η Τρόϊκα «κλείδωσαν» τους προϋπολογισμούς μέχρι το 2014 με νέες περικοπές 6 δις. Και βάζουν μπροστά το δημόσιο ξεπούλημα της χώρας. Και βιάζονται, πολύ βιάζονται, θέλουν να προλάβουν….. Το κυριότερο όμως ζήτημα που ξεπερνά όλα τα ζητήματα είναι η καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας μέσω του «γερμανικής έμπνευσης» σχεδίου «Εύρηκα» και δι’ αυτής η σχεδόν πλήρης προτεκτορατοποίηση της χώρας. Μέσω αυτής όλα τα προηγούμενα μέτρα μπορούν με γεωμετρική πρόοδο να πολλαπλασιαστούν…

Και εμείς τι κάνουμε;

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να αποφασίσουμε ότι… κάτι πρέπει να κάνουμε. Το «εμένα με πιάνει;» απαντήθηκε. Να το πάρουμε απόφαση ότι πρέπει να συμμετέχουμε σε όποια συλλογική ενέργεια ή αντίδραση γίνεται, που μέχρι τώρα δεν συμμετείχαμε.

Συνελεύσεις, συλλαλητήρια, απεργιακές κινητοποιήσεις, άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και ό,τιδήποτε άλλο σκεφτήκαμε, αλλά δεν κάναμε. Είναι ώρα να το πιστέψουμε ότι «όλοι μαζί» μπορούμε. Τελικός στόχος να τους αποτρέψουμε πριν μας δημιουργήσουν δυσκολότερα δεδομένα με τις «εμπράγματες υποθήκες». «Νυν υπέρ πάντων ο αγών»…..Εξέγερση παντού…

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ

 

► Όλοι στη Γεν. Συνέλευση, Δευτέρα 17/10/2011, ώρα 7.30 μ.μ. στο Εργ. Κέντρο (πλ. Όλγας).

► Όλοι στη Γεν. Απεργία και το συλλαλητήριο την Τετάρτη 19/10/2011

 

Πάτρα, 12-10-2011, http://eparemvasiax.wordpress.com/

 

 

Απο: M. A.G. P. <[email protected]>

Προς: Alfavita <[email protected]>; ALFAVITA-2 <[email protected]>; Απουσίες Χωρίς <[email protected]>; Βορ Πελοπ Στυξ <[email protected]>

Στάλθηκε: 11:35 μ.μ. Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Θεμα: Εκπ. Παρέμβαση Αχ- Κάλεσμα-Πολυνομοσχέδιο-εμπράγματες υποθήκες

Για ανάρτηση

 

Εκ μέρους της Εκπ. Παρεμβασης Αχαΐας

 

Παν. Μπούρδαλας

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου