Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 05 Σεπ 2020
Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει ,,,
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 
Γράφει ο mitsos 175

 Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας με αφορμή το γεγονός ότι δυο εκπαιδευτικοί  σε ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 απέστειλε επιστολές προς τον ΕΟΔΥ, την Υφυπουργό Παιδείας, τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκει το σχολείο, ενημερώνοντας για το γεγονός ότι το εκπαιδευτήριο δεν έχει λάβει κανένα μέτρο ασφαλείας και δεν έχει ενημερώσει γονείς, εκπαιδευτικούς και τις αρμόδιες αρχές.
Ενημέρωσε, επίσης, ότι στο συγκεκριμένο σχολείο θα λάβουν χώρα εξετάσεις πιστοποίησης με την συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών, γεγονός που γεννά ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία.

Η ΟΙΕΛΕ ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές την άμεση παρέμβασή τους για να διαφυλαχθεί η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών, καθώς δεν μπορεί να θυσιάζεται το δημόσιο συμφέρον στο βωμό του κέρδους. Προς το παρόν, και αναμένοντας ενδεχόμενες ενέργειες του σχολείου και των αρχών, η Ομοσπονδία δεν δίνει ακόμη το όνομα του εκπαιδευτηρίου στη δημοσιότητα. (Πηγή)

Η ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) μεταξύ άλλων είχε καταγγείλει σε προηγούμενη ανακοίνωση:
Οι υπεύθυνοι του σχολείου επιδεικνύουν τραγική ανευθυνότητα, αδιαφορώντας για την κοινωνική τους ευθύνη και την πιθανότητα το σχολείο να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα για μαθητές, γονείς και εργαζόμενους....
Τα περίφημα «δωρεάν τεστ κορωνοϊού για τους εκπαιδευτικούς» έγιναν για την ασφάλεια του προσωπικού και των παιδιών ή ήταν απλώς μια επικοινωνιακή φούσκα; Θα επιτρέψει η συντεταγμένη πολιτεία κάποιο ή κάποια ιδιωτικά σχολεία, όσο ισχυρά και αν είναι, να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια εκατοντάδων ανθρώπων”;

Πάντως, αν κρίνουμε από το ότι το Υπουργείο κάνει την πάπια για το σκάνδαλο των απουσιών, δε νομίζω πως θα κολλήσουν πολλοί μαθητές. Αφού έτσι κι αλλιώς δεν πατάνε στο σχολείο τα πλουσιόπαιδα, ενώ φροντίζουν κάποιοι να εξαφανιστούν τα απουσιολόγια.

Το συνδυάζω όμως με άλλη είδηση επίσης από την ΟΙΕΛΕ:
“Σταδιακά αποκαλύπτεται το σχέδιο Κεραμέως για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών φθάνουν στην Ομοσπονδία μας για ιδιωτικά σχολεία που είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά ξεκίνησαν ήδη τη λειτουργία τους εκμεταλλευόμενα την ανοχή (ή μήπως την κρυφή στήριξη;) της Υπουργού Παιδείας, ώστε να δοθεί μήνυμα στην κοινωνία σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο πως το δημόσιο σχολείο αποδυναμώνεται και περνά στην ανυποληψία. Πολλά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στην Αθήνα, αλλά και στην επαρχία (χαρακτηριστικό παράδειγμα δύο μεγάλα εκπαιδευτήρια στη Θεσσαλία) ενημέρωσαν τους γονείς ότι τα μαθήματα ήδη άρχισαν. Επισυνάπτουμε ενδεικτικά μήνυμα που απέστειλε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Θεσσαλίας σε γονείς και μαθητές ότι ξεκίνησε τη λειτουργία του προχθές, Τρίτη, 1/9, κατά παραβίαση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας, αλλά και των δημόσιων δηλώσεων της Υπουργού Παιδείας για έναρξη των μαθημάτων στις 14/9.
Αντιλαμβάνεται κάθε πολίτης ότι η λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων πολύ πριν την έναρξη του σχολικού έτους, πέρα από την έμμεση υποβάθμιση των δημόσιων σχολείων, δίνει ένα άδικο προβάδισμα των συγκεκριμένων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων έναντι των μαθητών όλων των υπόλοιπων σχολείων που θα έχουν σαφές μειονέκτημα στην κάλυψη της ύλης (ιδίως σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο υγειονομικής κρίσης) αλλά και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Η ΟΙΕΛΕ ζητά, έστω και τώρα, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τις εποπτικές αρχές, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι θεωρούν την ιδιωτική εκπαίδευση κράτος εν κράτει και για να διαφυλαχθεί η ισονομία ανάμεσα σε όλους τους μαθητές”.

Ναι, αλλά θα έχουμε μαζορέτες! Να χαρεί λίγο κι ο παρτουζάκιας υπουργός...


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2020 | 3:31 π.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου