Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «στις 21/06, τα ΜΑΤ σταμάτησαν μέλη του ΔΣ και του φοιτητικού συλλόγου Πληροφορικής που πήγαιναν στο κτίριο του Βιολογικού για την ορισμένη συνάντηση τους με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του τμήματος Πληροφορικής. Πιο συγκεκριμένα οι δυνάμεις των ΜΑΤ στοχοποίησαν ευθέως φοιτητές και συνδικαλιστές, ζητώντας ταυτότητες, πάσο και να ελέγξουν στις τσάντες τους, ενώ ταυτόχρονα τους απειλούσαν με προσαγωγές σε περίπτωση που δεν ‘συμμορφωθούν’. Είναι ξεκάθαρο σε όλους για ποιόν λόγο η κυβέρνηση θέλει να εγκαταστήσει την αστυνομία μέσα στα ιδρύματα, για να καταστείλει το φοιτητικό κίνημα και να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση. Όλα τα γεγονότα που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα αλλά και το σημερινό γεγονός το αποδεικνύει περίτρανα. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν κάνει αναίτιες προσαγωγές σε συνδικαλιστές των φοιτητικών συλλόγων, είτε καθώς πηγαίνανε στο σπίτι τους, είτε καθώς πηγαίνανε στο νοσοκομείο, είτε καθώς πηγαίνανε στην σχολή τους! Το αντιδημοκρατικό πανεπιστήμιο που ονειρεύεται η κυβέρνηση, όπου η αστυνομία θα κάνει face control, θα δέρνει, θα συλλαμβάνει και θα στοχοποιεί συνδικαλιστές δεν θα της περάσει».

«Οι δυνάμεις καταστολής έχοντας πλέον στρατοπεδεύσει για δυο μήνες εντός του ΑΠΘ, με πρόσχημα την κατασκευή της Βιβλιοθήκης στο Βιολογικό, έχοντας πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων στους φοιτητικούς συλλόγους που κινητοποιούνταν, τη δολοφονική επίθεση στο συνάδελφο μας Γιάννη Ντουσάκη, ρίψη χημικών και κρότου λάμψης σε εσωτερικό χώρο, παρακολουθήσεις φοιτητών του ΑΠΘ από την ΕΛ.ΑΣ και τώρα προχωράνε στην πραγματοποίηση face control στην είσοδο του κτιρίου του Βιολογικού. Καταγγέλουμε το καθεστώς αστυνομοκρατίας που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση!» επισημαίνει ο φοιτητικός σύλλογος Πληροφορικής.

«Τους τελευταίους δυο μήνες οι φοιτητικοί σύλλογοι από κοινού με την ακαδημαϊκή κοινότητα έχουν εκφράσει ηχηρά την εναντίωση τους, στην εφαρμογή του νόμου Κ-Χ, με τις ευλογίες της Πρυτανείας Παπαϊωάννου, όπως αυτό συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στο ΑΠΘ, έχουν δώσει απάντηση στα σχέδια για ένα πανεπιστήμιο αστυνομοκρατούμενο, με ένα καθεστώς ελέγχου και επιτήρησης που οποίος αποφασίζει να αντιδράσει θα φιμώνεται. Οι προσπάθειες τις κυβέρνησης, να τρομοκρατήσει τους φοιτητές θα πέσουν στο κενό, το φοιτητικό κίνημα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα κεκτημένα του» καταλήγει, καλώντας σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 23/6 στις 9.30, στο κτίριο Πληροφορικής, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση καθηγητών του τμήματος, καθώς και στις 14:00 στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

πηγη: https://thepressproject.gr