Εκτενή αναφορά στον πρόσφατο ανασχηματισμό με έμφαση στην υπόθεση Αποστολάκη έκανε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για το «μεγαλύτερο φιάσκο που έχει υποπέσει ποτέ πρωθυπουργός της χώρας»

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο κ. Αποστολάκης του είχε αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή την προσέγγιση από το κυβερνητικό στρατόπεδο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πριν ανεβεί στο βήμα της Βουλής κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις πυρκαγιές γνώριζε την πρόθεση του κ. Μητσοτάκη.

«Αντί για συνεννόηση ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να δημιουργήσει με άθλιους όρους ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής ζωής κλίμα εξαγοράς πολιτικών αντιπάλων. Ποιος νομίζει ότι είναι ο κ. Μητσοτάκης; Ποιο σύνδρομο μεγαλομανίας τον διακατέχει που νόμιζε ότι μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι; Δεν ήξερε σε ποιον απευθύνεται; Δεν ήξερε ότι απευθύνεται  όχι σε ένα παλαιό στέλεχος αλλά σε έναν τωρινό σύμβουλό μου; Τι νόμιζε; Ότι δεν θα με ενημέρωνε;  Ή ότι μόλις τον προσέγγιζε ο Μητσοτάκης θα μαγευόταν;» είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ενώ γνώριζε εδώ και δέκα ημέρες την πρόθεση του κ. Μητσοτάκη δεν πίστεψε ότι θα φτάσει στο κατώτατο όριο του αυτοεξευτελισμού. «Επί  μια εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης δεν σήκωσε το τηλέφωνο. Παρά πέντε λεπτά πριν από την ανακοίνωση του ανασχηματισμού  έβαλε τον στενό του συνεργάτη να ενημερώσει τον δικό μου επιχειρώντας  έτσι να παγιδεύσει έναν πρώην Υπουργό μας στην κυβέρνησή του. Ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν πίστεψε στην πολιτική συνεννόηση .Έδειξε τον άθλιο εαυτό του  με τυμβωρυχία. Όταν πρότεινε υπουργοποίηση Αποστολάκη υποστήριζε ότι η κυβέρνηση στην οποία θήτευσε ο Αποστολάκης έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Δεν μιλάμε για πολιτικό απατεώνα αλλά για κραυγαλέα περίπτωση πολιτικού αμοραλισμού. Πράξη πολιτικής αγυρτείας. Αντί για  πρόσκληση σε συνεννόηση σχεδίαζε προσκλήσεις αποστασίας. Μια πράξη με την οποία άλλωστε το όνομα Μητσοτάκης είναι ιστορικά συνώνυμο» είπε.

Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα η αναφορά του κ. Τσίπρα πως ο ανασχηματισμός σήμανε και το τέλος της απόπειρας διεμβολισμού της προοδευτικής παράταξης. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε για αυτό όχι μόνο την άρνηση Αποστολάκη και την υπουργοποίηση Πλεύρη αλλά και την αποπομπή Χρυσοχοΐδη.

 

 

Επίθεση στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση

 

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για την επικουρική ασφάλιση που βρίσκεται υπό συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Αυτό το έκτρωμα που φέρατε σήμερα θα ξηλωθεί την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης από μια νέα προοδευτική κυβέρνηση» διατράνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Και το ασφαλιστικό και ο πτωχευτικός και η σφαγή των εισακτέων και τα απλήρωτα 10ωρα θα ξηλωθούν αλλά δεν θα ξεχαστούν. Θα είναι πάντοτε υπενθύμιση ότι μια κυβέρνηση αλαζόνων, σε δύσκολες στιγμές για την κοινωνία, έκανε τον φόβο και τον πόνο του ελληνικού λαού ευκαιρία για να πλουτίσουν κάποιοι λίγοι, οι εκλεκτοί και οι φίλοι. Αυτή θα είναι η μόνη σας υστεροφημία»

«Σήμερα η Βουλή καλείται να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που συνιστά ύβρη στις σημερινές και τις επόμενες γενιές Ελληνίδων και Ελλήνων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Μίλησε για «άλλη μία βαθιά αντικοινωνική πράξη μιας κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού που σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, δεν ξέρουν πού πατούν και πού βρίσκονται και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να υλοποιούν ένα πολιτικό σχέδιο εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση «της άκρας δεξιάς», ενώ χαρακτήρισε «αδύναμο και ακατάλληλο» τον πρωθυπουργό, προειδοποιώντας χαρακτηριστικά πως «η πτώση του θα είναι ραγδαία και απότομη, και η πρόσκρουση θα γίνει με πάταγο».

πηγη: https://tvxs.gr