Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 29 Νοέ 2020
ΣΥΡΙΖΑ / Το νέο ΕΣΥ και το σχέδιο «αντι- Πισσαρίδη»
Κλίκ για μεγέθυνση

 


 

Μετά την απόρριψη της πρότασής του από τον πρωθυπουργό για κοινό σχέδιο απέναντι στην πανδημία, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους, το επανέλαβε και στη Βουλή την Τετάρτη, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρνούμενος τη συνεννόηση και τη συμβολή της αντιπολίτευσης, φέρει αποκλειστικά και ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ωστόσο επιδεικνύοντας αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, το αντίθετο δηλαδή της αντιπολιτευτικής στάσης που επέδειξε η Ν.Δ. επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει έστω και τώρα να καταθέτει σχέδιο και προτάσεις με γνώμονα την προστασία της κοινωνίας. Από το βήμα της ολομέλειας, την περασμένη εβδομάδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε διαβούλευση το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ένα “σχέδιο αντι - Πισσαρίδη”, στον αντίποδα του νεοφιλελεύθερου Μνημονίου που παρουσίασε η κυβέρνηση τις ίδιες ημέρες.

Βάση αυτού του σχεδίου είναι το νέο ΕΣΥ, στο οποίο αναφέρθηκε ο Αλ. Τσίπρας, που θα προβλέπει: Αυξημένες δαπάνες από τον δημόσιο προϋπολογισμό, με στόχο να φτάσει άμεσα, αρχής γενομένης από το 2021, στο 7%, που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. 15.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ενίσχυση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αναμόρφωση του μισθολογίου και γενναίες αυξήσεις μισθών, ώστε να έχουν κίνητρα οι νέοι γιατροί να εντάσσονται στο Σύστημα και γιατροί που βρίσκονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον τομέα της Υγείας, το σχέδιο της Κουμουνδούρου αναμένεται να έχει ως άξονες, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, την Παιδεία, τις δημόσιες μεταφορές, την εργασία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την πράσινη μετάβαση και τον πολιτισμό.

Την Παρασκευή, από τη Δράμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επανέλαβε το αίτημα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ενισχυθούν με μια επιδοματική ενίσχυση, μη επιστρεπτέα. “Δεν μπορεί να δίνουμε χρήματα μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις” είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε δε στο ζήτημα της εγγυοδοσίας, αλλά και στο ζήτημα της επιδότησης του κράτους για όσο διαρκεί η κρίση, κατά το ιταλικό πρότυπο, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να παγώσει ο πτωχευτικός νόμος όσο διαρκεί η πανδημική κρίση.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
πηγη:https://www.avgi.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου