Την παράταση για ένα επιπλέον έτος της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αποφασίστηκε ακόμη:

  • Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστρατήγου (ΠΖ) Αγγελου Χουδελούδη.
  • Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

Στους απερχόμενους αρχηγούς του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του Στρατηγού και Ναυάρχου ε.α., απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΣ και ΓΕΝ, αντίστοιχα.

Συνεδρίαση στη σκιά των αποκαλύψεων

H συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στη σκιά των αποκαλύψεων σχετικά με την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Στρατηγού Φλωρου σύμφωνα με την έκθεση της οποίας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αγόρασε ακίνητο 1.200.000 ευρώ εκ των οποίων τα 600.000 ευρώ πληρώθηκαν, όπως φαίνεται σε «μαύρα» χρημάτα.

Επιπλέον, στην έκθεση για τον στόχο «519c», όπως ήταν το κωδικό όνομα του κ. Φλώρου, αναφέρεται ότι «η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι των 1.500 ευρώ, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων».

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ φέρεται να έχει εξασφαλίσει παράνομα χρήματα, γεγονός ωστόσο που δεν εξετάζεται περαιτέρω, ενώ σημειώνεται πως η έκθεση αυτή αφορά την παρακολούθηση του κ. Φλώρου από τις 9 Απριλίου 2022 έως τις 27 Μαΐου 2022 και δόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με πηγές του Documento.

Από την έκθεση της ΕΥΠ προκύπτουν ακόμη τέσσερα βασικά στοιχεία από την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ: η κακή του σχέση με την ηγεσία του υπουργείο Άμυνας, οι διασυνδέσεις του με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, τα ραντεβού «με τους Εβραίους» και μια ακόμα συνομιλία με τον Βασίλη Κικίλια.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η παρακολούθηση του αφορούσε και την προσωπική του ζωή και δεν ήταν στο πλαίσιο παρακολούθησης «εθνικής απειλής».

ΣΥΡΙΖΑ για ΚΥΣΕΑ: Ο Μητσοτάκης δεν διστάζει να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την εθνική ασφάλεια

Για «νοσηρότητα του παρακρατικού μηχανισμού Μητσοτάκη» που «μόλυνε δυστυχώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του σχετικά με την σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι «Χωρίς καμία απάντηση για την παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα απλά επιβεβαίωσε πως δεν διστάζει, στο βωμό των εκβιασμών του, να θέτει σε διακινδύνευση ακόμη και την εθνική ασφάλεια», σχολιάζοντας την επέκταση για ένα χρόνο της θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Η νοσηρότητα του παρακρατικού μηχανισμού Μητσοτάκη μόλυνε δυστυχώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Χωρίς καμία απάντηση για την παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα απλά επιβεβαίωσε πως δεν διστάζει, στο βωμό των εκβιασμών του, να θέτει σε διακινδύνευση ακόμη και την εθνική ασφάλεια».

πηγη: https://tvxs.gr