Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 15 Ιαν 2023
Και εις λάσπην απελεύσει
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Το εκτόξευσε στο Ειδικό Δικαστήριο η υπεράνω υποψίας γραμματέας του Καλογρίτσα, που έχει δικηγόρο τον υπεράνω υποψίας Λοβέρδο, που έχει τις γνωστές παρτίδες με τον υπεράνω αυτοψίας ένοικο του Μαξίμου: Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας έστελνε μαύρο χρήμα με τη σέσουλα στον ΣΥΡΙΖΑ. Με φακέλους, τσάντες, ίσως και κοντέινερ. Και πριν προλάβει να αναφωνήσει πω-πω (!) ακόμα και ο υπεράνω υποψίας Άδωνις, έσπευσε η υπηρεσία κουκουλώματος του Μαξίμου, με επικεφαλής τον υπεράνω αλήθειας Οικονόμου, να πιάσει από το γιακά τον Τσίπρα: Απολογήσου! Για όσα είπε η κυρία Ευθαλία!

Ο ίδιος επιχειρηματίας, βέβαια, όπως ωρυόταν η Ν.Δ. αν θυμάστε, ήταν χρεοκοπημένος και πουλούσε «πέτσινα» βοσκοτόπια, αλλά δεν θα αφήσουν κάτι τέτοια να χαλάσουν μια ωραία πεταλούδα. Καλώς, αλλά κατάντησε βαρετή αυτή η προσήλωση του Μαξίμου, κρατικού και παρακρατικού, στα στερεότυπα. Φαντασία μηδέν. Στερεότυπο ένα, ο υπαρκτός πανζουρλισμός: Λεηλασία των δημόσιων ταμείων, απευθείας αναθέσεις, επισυνδέσεις, σκοτεινές υποθέσεις -είναι πολλά τα λεφτά, Κυριάκο- και χρυσές καταθέσεις - αδιευκρίνιστες οπωσδήποτε. Στερεότυπο δύο, στριγκλιές όταν τους πιάνουν στα πράσα: «Τα ίδια έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ!».

Τι δηλοί αυτό είναι ηλίου φαεινότερο. Δεν είναι καλά οι άριστοι, επειδή και οι πιο δύσπιστοι τα παραμύθια τους τ’ ανθίστηκαν πια τώρα, όπως λέει το τραγούδι. Ανέκδοτο, αφήγημα με σέξι λεπτομέρειες και φωτιά στα μπατζάκια τους έχουν γίνει οι Πάτσηδες και οι Κοντολέοντες. Αν βρείτε καφετέρια, γειτονιά, πλατεία που να μην τους στολίζουν ομοθυμαδόν και μάλιστα γαλλιστί, κερδίζετε ένα ταξίδι στη χώρα του ποτέ. Κι αφού δεν είναι καλά και παραπαίουν τρομαγμένοι για όσα έρχονται στις κάλπες κι ακόμα χειρότερα, τρυπώνουν στο τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων: Όλοι τα ίδια κάνουν. Όλοι, δηλαδή οι συριζαίοι και ο Τσίπρας, όχι η Καϊλή. Αλίμονο.

Είναι μίζερο, ηττοπαθές, άμυνα της κακιάς ώρας; Καθυστερήσεις και πτώσεις στο χορτάρι μπας και αποσπάσουν ισοπαλία; Είναι, αλλά ελάτε και στη θέση τους. Τι άλλο να κάνουν; Να πείσουν ότι ο Κουτούπης είναι άγιος, ο Χειμάρας όσιος, οι κοριοί τρόφιμοι της διεθνούς κρίσης και ο πληθωρισμός της λοβιτούρας εισαγόμενος; Ξεπλένεται το σινάφι, τώρα μάλιστα που τα σκάνδαλα σκάνε το ένα μετά το άλλο με ταχύτητα πολυβόλου; Δεν ξεπλένεται. Κι αφού δεν ξεπλένεται, θα λερώσουν τους άλλους. Αυτούς πιστεύετε για καλούς; Αυτοί είναι πήξε και δείξε. Ακόμα χειρότερα: Είναι σαν κι εμάς.

Ετσι θα το πάνε, γιατί την άδειασαν τη φαρέτρα των επιτυχιών τους τα σούπερ μάρκετ και η ΔΕΗ. Και μην χάνετε τα λόγια σας, δεν πρόκειται να καταλάβουν το τέλος που μόνοι τους προετοίμασαν: Λάσπη ην και εις λάσπην απελεύσει…

πηγη: https://www.avgi.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου